精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Mr.Brown moved to a new city.There was a very big garden in front of his house.He planted many flowers in it.They looked really beautiful.But soon there was a problem.Children going to school nearby liked to pick the flowers.So Mr.Brown put a board in the garden,and it said"No Picking".But one day when Mr.Brown came back from work,he found that nothing had changed.
The next morning,Mr.Brown didn't go to work.He stood in the garden when a boy was coming.The boy asked,"Can I have a flower?""Which one do you want?"asked Mr.Brown.The child pointed at a big one.Then Mr.Brown said,"This is your flower.If you leave it here,it will last for a week or two.But if you pick it now,you'll have it for only a few hours."The child thought for a moment and said,"I will leave it here and come back later to look at it."
That day more than ten children stopped picking flowers.Each agreed to leave his in the garden until it died.That spring Mr.Brown gave away his whole garden,but he never lost a flower and made a lot of friends.
45.Mr.Brown had a bigC.
A.house          B.car         C.garden        D.flower
46.Mr.Brown didn't wantD.
A.the flowers in the garden
B.to go to work
C.to make friends with others
D.the children to pick his flowers
47.After the board was put in the garden,B.
A.more and more children picked the flowers
B.children still picked the flowers
C.no children came to the garden
D.children planted flowers in the garden
48.Which of the following is NOT true?D
A.The boy decided to leave his flower in the garden for some more time.
B.More than ten children stopped picking Mr.Brown's flowers that day.
C.Mr.Brown had a good idea to stop the children from picking the flowers.
D.At last,Mr.Brown lost all the flowers by giving them to the children.

分析 布朗先生搬去了一所新的城市,在他家前面有一个非常大的花园,种了很多花,但是附近去上学的孩子们喜欢去摘花,所以布朗先生放了一个标志牌:请勿摘花.但是有一天他回来,发现没什么变化.第二天,布朗先生没有去上班,站在花园里,这时候来了一个男孩,他问:我能找一朵花吗?布朗先生说:你要哪一朵?男孩指着一朵最大的,布朗先生说:这是你的花,如果留在这可以持续一两个星期,但是你摘走了,只能持续几个小时,男孩想了会,说:我就留在这里等会回来来看它.
那天有十多个小孩停下来摘花,每个人都同意将花留在花园,春天布朗先生将整个花园捐赠出去,但是他没有丢失一朵花,交了很多朋友.

解答 45.C.细节理解题.根据第一段There was a very big garden in front of his house  可知他有一个大花园,故选C.
46.D.推理判断题.根据第一段 Children going to school nearby liked to pick the flowers.So Mr.Brown put a board in the garden,and it said"No Picking附近去上学的孩子们喜欢去摘花,所以布朗先生放了一个标志牌:请勿摘花,可知他不想孩子们去摘花,故选D.
47.B.推理判断题.根据第一段But one day when Mr.Brown came back from work,he found that nothing had changed.可知事情没有改变,孩子们还在摘花,故选B.
 48.D.正误判断题.结合第二段I will leave it here and come back later to look at it我就留在这里等会回来来看它,故A对,结合最后一段That day more than ten children stopped picking flowers那天有十多个小孩停下来摘花,故B对,结合第二段Then Mr.Brown said,"This is your flower.If you leave it here,it will last for a week or two.But if you pick it now,you'll have it for only a few hours."The child thought for a moment and said,"I will leave it here and come back later to look at it."
可知他有一个好主意让孩子不摘花,故C对,结合最后That spring Mr.Brown gave away his whole garden,but he never lost a flower and made a lot of friends.春天布朗先生将整个花园捐赠出去,但是他没有丢失一朵花,交了很多朋友.故D错,故选D.

点评 我们在阅读时必须把它看作一个整体,在理解全文大意的前提下有针对性地挖掘一些所需的细节内容.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The loud music sounds ______.It makes us hard to fall asleep.(  )
A.beautifulB.terribleC.sweet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Nowadays,the Internet has become an important part of our lives.What do you do on the Web?Here are some interesting and useful websites for you.

Http://kids.nationalgeraphic.com/kids/
NG Kids
This website is about geography,science,history and news.It has an edition especially for kids.It tells many amazing but true facts,Guinness world records,knowledge about animals and moving or funny stories about pets and people.Have fun and improve your English at the same time!

Http://teenshealth.org/teen/
Teens Health
Changes are happening in your life,both in the body and mind.Sometimes you may feel frustrated by them.Just remember,it's normal to have these feelings.Teens health can help you.It gives a lot of tips for fighting stress,managing feelings and taking care of your body.

Http://www.bbc.co.uk/learningenglish
BBC Learning English
Listening,speaking,reading and writing are all important in learning English.YOLI can get help in improving all these skills on this website.For example,you can learn new words,read stories and listen to some audios.You can learn everyday English expressions from native speakers.

Http://www.mtime.com/
Mtime
Going to the cinema is a good way to relax over the weekend.But which film to choose is sometimes a headache.Mtime.com can help you.It tells who directs the film and who acts in it.The websites also has a rating for every film,which is decided by many viewers.A film with a rating above 8is usually worth the cost.
56.NG kids is a website that isn't aboutB.
A.geography       B.art             C.science          D.history
57.What is Teens Health about?D.
A.How to learn English.
B.How to choose a good film.
C.How to look after pets at home.
D.How to solve problems while growing up.
58.Where can we learn everyday English expressions?D
A.Http://teenshealth.org/teen/
B.Http://kids.nationalgeographic.com/kids/
C.Http://wwxv.mtime.com/
D.Http://www.bbc.co.uk/learning English
59.On Mtime,the rating for every film is decided byA.
A.viewers    B.directors    C.actors    D.actresses
60.What can we know from the passage?
A.We can't find Guinness world records on NG kids.
B.We can watch English movies on BBC Learning English.
C.Sometimes we feel frustrated when we meet changes.
D.A film with a rating between 6and 8is worth the cost.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.I still remember my kindergarten(幼儿园)teacher,Mrs,White.She looked just like Snow White,(16)A she had the same bright eyes and short dark hair.
We used to (17)C a lot.And I would show what I wrote to Mrs.White for correction(批改).She would look at my writing and see many mistakes in it.But she(18)Bmade any red correction and she always gave a star.I was feeling(19)Dof my writing each time I got a star.But it(20)Bmy mother.So one day,when she met Mrs.White at a parent-teacher meeting.Mum asked her why she never corrected my(21)Cand why she never said no to her child.
Mrs.White said,"The children are just beginning to get(22)Babout using words.Spelling and grammar can wait.We can't (23)Athat interest with a red pen."As it was a long time ago,my mother could only remember the main idea of(24)DMrs.White said about my writing.However,I grew up learning to use words with loving care and(25)Clike that.
If Mrs.White had used her red pen more often,I(26)Awouldn't be telling you about this now,Whenever I look back on those encouraging(27)Bfrom Mrs.White,I feel they just look(28)Dreal ones in the night sky-bright,shiny,and guiding me on my way somewhere.I do believe she was such a(29)Cteacher,who tried to use a red pen less to keep the joy,wonder and excitement in a child's(30)A.
Thanks to Mrs.White,I have no fear about writing.Also,I'm not afraid of any mistake in my life!

16.A.becauseB.thoughC.ifD.but
17.A.runB.cryC.writeD.speak
18.A.alwaysB.neverC.oftenD.sometimes
19.A.lonelyB.tiredC.helplessD.proud
20.A.protectedB.worriedC.pleasedD.attracted\
21.A.spiritsB.designsC.mistakesD.messages
22.A.nervousB.excitedC.afraidD.bored
23.A.stopB.keepC.saveD.show
24.A.thatB.whenC.whichD.what
25.A.sadnessB.fearC.confidenceD.pains
26.A.probablyB.gentlyC.hardlyD.luckily
27.A.dreamsB.starsC.giftsD.pens
28.A.atB.throughC.forD.like
29.A.carelessB.strictC.wonderfulD.common
30.A.mindB.handC.armsD.eyes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.
good  know  cover  always  pass  kind  difficult  high  explain  fail
Do you still remember the scores in your past exams?Perhaps the only test score that I remember is the 55I got when I was in high school.
The test was the final for a course.I remembered waiting anxiously (焦虑地) as my teacher Mr.Right passed out our papers one by one.It was a rather (71)difficult test.I heard my classmates groaning (叹息),and I could tell by the groans that the scores weren't looking good.
Mr.Right put my paper on my desk.There in big red numbers,was my score,55!I lowered my head,and (72)covered the score up quickly.A 55is not something that you wanted your classmates to see."The scores were not very good,none of you (73)passed,"Mr.Right said."The (74)highest score in the class was a 55."
A 55?That's me!I didn't feel so bad.I had the highest score.I felt a lot (75)better.
I walked home alone that day with the low but high score.My mother (76)knew that I had a big test that day and asked me as soon as I got home,"How did you do in your test?""I made a 55,"I said.A frown (皱眉) now stood on my mother's face.I knew I had to (77)explain at once."But Mum,I had the highest core in the class,"I proudly said.I thought that explanation would make a difference."You (78)failed!"my mother replied."But it's the highest!"I insisted (坚持)."I don't care what scores others had,but you failed.What matters is what you do!"my mother firmly said.
For years,my mother was (79)always in that way.It didn't matter what others did,it only mattered what I did and that I did it excellently.
We often don't understand the (80)kindness of good parents until we ourselves stand in the parents'shoes.My mother's words have helped me throughout life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.The English teacher takes the ________/te?p/player to the classroom every day.(  )
A.topB.tapeC.tripD.shop

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Money from the __________/[buk]/sales will be donated.(  )
A.bikeB.bookC.backD.black

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.划线部分读音与其它选项不同的一项是(  )
A.SchoolB.FoodC.Foot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--Which shirt is ________,the red one or the yellow one?
--The yellow one,of course.It's only 20dollars.(  )
A.cheapB.cheaperC.cheapestD.the cheapest

查看答案和解析>>

同步练习册答案