精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。

Hello! My name is Jim Green.Let me introduce(介绍)my good friend,Ben,to you.Ben is an English boy.He is l2 years old.He has a sister.He,his sister and his parents are in Beijing now.Blue is his favorite color.His pencils,pencil box and schoolbag are all blue.He has a telephone.It’s white.And his telephone number is 274-6598.His bedroom is small but tidy.His favorite sport is basketball.He thinks it is difficult but interesting.He has a new basketball.It’s from his mother.It is 10 dollars.He likes it very much.What about your friend?

根据短文内容。判断下列句子正(A)误(B)。

【1】Ben is Jim' s good friend.

【2】There are three people in Ben' s family.

【3】Ben' s schoolbag is green.

【4】Basketball is Ben' s favorite sport.

【5】Ben' s father bought (买) a new basketball for him.

【答案】

【1】A

【2】B

【3】B

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:这篇短文中Jim给我们介绍了他的好朋友Ben的一些事情,如他的家人、他最喜欢的颜色、电话号码、他的卧室、他最喜欢的运动等。

【1】根据短文的开头My name is Jim Green.Let me introduce(介绍)my good friend,Ben,to you可知,这篇短文的作者是Jim Green,他想给我们介绍他的好朋友Ben。由此可知Ben是Jim的好朋友,故选A。

【2】根据短文中He has a sister.He,his sister and his parents are in Beijing now可知,在Ben的家里,有他的父母和姐姐,所以他家里有四口人,故这句话是错误的。

【3】根据短文中His pencils,pencil box and schoolbag are all blue可知,Ben的铅笔、文具盒和书包都是蓝色的。故这句话错误。

【4】根据短文中His favorite sport is basketball.可知,Ben最喜欢的运动是篮球。由此可知这句话是正确的。

【5】根据短文的最后He has a new basketball.It’s from his mother可知,Ben的篮球是他的妈妈给他买的。故这句话是错误的。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Don’t give the little goldfish _________ food next time.

---Sorry, I ________.

A.too much; I don’t. B.much too; I won’t

C.too many; I won’t D.too much; I won’t

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】按要求完成句子,每空一词。

【1】 I have a ping-pong ball. (改为一般疑问句)

________ you ________ a ping-pong ball?

【2】 My brother has hamburgers for dinner. (对划线部分提问)

_________ ____________ your brother have for dinner?

【3】 His dictionary is on the bed. (改为复数句)

His __________ ___________ on the bed.

【4】 the, go, we, same, to, school (连词成句)

_______________________________

【5】Does Linda’s father like sports? (做否定回答)

No, __________ ___________.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读表达

阅读下面短文并回答问题(请注意词数要求)。

“Who did this asked Miss Green.

There were 30 children in the classroom and all were trying to think about not only what they did, but also what our teacher already knew.

Who broke this window?

Uh, Oh. I thought. I was the one who broke the window with a football. I did not mean to do it. I would be in a lot of trouble. How could I pay for a big window like that? I didn't want to put up my hand. But I had to tell the truth. So, I put up my hand and told the teacher I broke the window.

Miss Green went to the bookshelf and took down a book.

“I know how you like birds, Peter. She said. Here is a book about birds and the book is yours now. I will not punish you this time. But Peter, you should remember that I am rewarding (奖赏)you for your honesty(诚实), not for breaking the window.

I couldn't believe it! The teacher didn't punish me and I was getting my very favorite book. Now, I still use that book, and it always reminds me of (使我想起)the lesson my teacher taught me.

Honesty is always best.

【1】Who broke the window? (No more than 2 words)

___________________________________________________________________

2How many children were in the classroom? (No more than 1 word)

___________________________________________________________________

3Where did Miss Green take down the book? (No more than 2 words)

___________________________________________________________________

4What was the book about? (No more than 2 words)

___________________________________________________________________

5What can we learn from the story? (No more than 4 words)

___________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】下面文章中有五处需要添加小标题。请从A-F选出符合各段意思的小标题。选项中有一项为多余选项。

A.You should let your cat inside.

B. Going outside is bad for cats, too.

C. Keeping a cat is good for you.

D. The birds are fewer and fewer in America.

E. Cats can bring illness.

F. Cats kill many birds and small animals every year.

【1】Many kinds of birds live in the United States,but the number of the birds is becoming smaller every year. One of the leading reasons is the growing number of pet cats. By keeping your pet cats in your home,you can help give birds a better possible chance to live.

【2】Of the 90 million pet cats in this country,about twothirds are allowed to go outside. It is said that these cats kill hundreds of millions of birds each year as well as billions of small animals such as rabbits and field mice.

【3】They can also bring illness to the animals that live in people's yard(院子),and further weakening(变弱)the health of the natural populations.

【4】Allowing pet cats to go outside is not just bad for birds and wildlife(野生动物). It is bad for the cats themselves, too. Outdoor cats can get sick very easily. They may be in danger from traffic and attacks(攻击)from other animals. In fact,outdoor cats usually don't pass the age of five, while indoor cats often live to be 17 or older.

【5】Keep your pet cat inside!If you raise a young cat, it's your duty to let it play inside.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据所给汉语和句末的英语单词提示完成下列句子。

【1】请问,你看到我的手表了吗?(me)

_____________, do you see my watch?

【2】谢谢你的卡片。

_________________________ your card.

【3】我妈妈总是在沙发下找到我的东西。(sofa)

My mother always finds my things ________________.

【4】我会在第一张图片中展示我的学校。(first)

I will show you my school ________________________.

【5】吉娜找不到她的录音机了。(tape)

Gina can’t _________________________________.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 阅读理解。

One day an Australian farmerJoesaw a bright light in the skyThe light came nearer and nearer and suddenly Joe saw that it was a spaceship landed in a field nearby

The door of the spaceship opened and two strange beings(怪物) climbed outThey seemed to be half man and half birdJoe was afraid of themHe tried to run awayBut the spacemen walked towards himpicked him up and carried him into the spaceship

They asked him questions about EachWe’re from Venus(金星),they saidbut it is getting very hot thereA lot of our people are dying and we haven’t much time leftWe ale trying to find a new home.

After some time they freed Joe and at last the spaceship took off and could not be seen

Joe told his friends about the spacemenbut no one believed(相信) his story

You will believe me one dayJoe told themThe spacemen will come back…

【1】The bright light in the sky was _______

Athe sun BVenus

Ca machine Da spaceship

【2】The strange beings came to Earth to _______

Avisit Joe Bcatch Joe

Cfind a new home Dlive with Joe

【3】Joe was _______ the spaceship

Ainvited to Bsad to see

Ccarried into Dhappy to get into

【4】The strange beings _______ before they let him go

Ahad asked Joe to mend their machine

Bhad asked Joe several questions

Chad given Joe some wires

Dhad made Joe help them find a new place

【5】People didn’t believe Joe because _______

Ahe told a lie

Bit hadn’t been seen before

Cthey didn’t welcome the strange beings

Dthey wanted to see the strange beings very much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完形填空。

Mrand MrsGreen were very worried about their sonLeoHe seemed to be dumb(哑的) he was normal in every other wayMr. and Mrs. Green tried everything to get him to but with no success

When Leo was six years oldthe best doctors in the town him carefullybut could find nothing wrongAnd he seemed to be smartIt was just that he spoke

There might be something wrong with his and he doesn’t know he’s able to speakone doctor said

But he can read and writesaid Mr. GreenWe’ve written him notestelling him that he can speak.

It’s certainly very another doctor saidPerhaps he’ll be able to speak some day.

___ passedLeo went to universityBut he did not speak a word

Then one dayLeo was having a meal with his parentsWithout any warninghe looked up from his ______and saidPass me the saltplease.

Mr. and Mrs. Green were excitedYou spoke! You spoke!they criedWhy have you so long to speak?

I didn’t have anything to sayhe saidUntil now everything was perfectBut you forgot to put salt in these potatoes.

【1】Abecause Bwhen Cthough Dbefore

【2】Aspeak Bwalk Cplay Dlaugh

【3】Ataught Bfound Cexamined Dasked

【4】Anever Boften Cusually Dalways

【5】Aback Bhair Cface Dmind

【6】Aunfair Bstrange Cnoisy Dquiet

【7】AHours BWeeks CMonths DYears

【8】Agood Bright Csingle Dnew

【9】Achair Bmeal Chands Dbooks

【10】Aslept Bwalked Cserved Dwaited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The wolves(狼) are very hungry. They go out to look for food. There are many sheep near the hill. There are also a few sheepdogs with them. The wolves think of an idea. They speak to the sheepdogs “You are like us and we are brothers. But we have a very different life. We do what we like, and you must work for men. They make you look after their sheep. They eat meat and give you the bones. If you listen to us and give us the sheep, we can eat them together. All of us will be happy, right?” The dogs are happy and do like this. The wolves ask the dogs to go to their house. The sheepdogs go to the wolves’ home. But the wolves eat them and then eat the sheep.

【1】The wolves go out for food because ________.

A. they see the sheep near the mountain

B. they see the sheepdogs

C. they are hungry

D. they want to go out

【2】The sheepdogs work for ________.

A. men B. sheep C.wolves D. dogs

【3】Why do the wolves ask the sheepdogs to go to their home?

A. Because they want to eat them.

B. Because they want to be sheepdogs’ friends.

C. Because they want to help sheepdogs to get freedom.

D. Because their home is near this mountain

【4】What do the sheepdogs do?

A. Play with the sheep. B. Look after the sheep.

C. Work with men. D. Eat the bones.

【5】What do you think of the wolves?

A.Shy B. Sly(狡猾的) C. Kind. D. Lazy

查看答案和解析>>

同步练习册答案