分析 全文大意:
每当太阳落山露出蓝色的天空,我和父亲过去常常去我家附近爬山.走在一起,我们经常聊天,通过谈话我学到了他的一些经验和教训.他总是告诉我"你应该有像爬山这样的目标."如果没有我们都喜欢的爬山,我们不可能有足够的时间在一起,因为我的父亲非常忙.从爬山中我的确学到了很多,它给我提供了和父亲聊天的时间不仅使我学会沉思还提高了我的耐力.一次我们爬了一座很高的山.对我来说很有挑战性因为我只有十岁.在爬山最初的几个小时里,我欣赏花、树木、鸟的歌声,但是随着时间的推移.我厌倦了.父亲对我说"只有在山顶,你才能看到所有的美丽的景色,就像在生活中一样.你可以在山顶看到美丽的天空,但是在到达山顶之前你是看不到的."那时我太小不明白他说话的意思.但是后来,我有了新的希望和信心.我发现自己站在山顶上.在那里我看到整个天空,像水晶一样清澈透明.
解答 答案:
88、His father expected him to be a man with goals.
89、Because he was too young.
90、At the top of mountains.
88、细节理解题 根据第一段父亲对作者所说的话You should have goals(目标)like climbing the mountain.""你应该有像爬山这样的目标"可知作者的父亲期待他成为一种有目标的人.故回答His father expected him to be a man with goals.
89、细节理解题 根据第三段At that time,1was too young to understand his words"那时我太小不明白他说话的意思"可知一起作者不理解父亲是因为他太小了,故回答Because he was too young.
90、细节理解题 根据第二段"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see it before you reach the top"."你可以在山顶看到美丽的天空,但是在到达山顶之前你是看不到的"可知在山顶可以看到美丽的天空,故回答At the top of mountains.
点评 本题要求学生在阅读文章后对文章中的某些内容或整篇文章做出概括,是一种读写结合题,所以在做这类题时首先要弄清完成的是什么任务,然后有的放矢地去阅读,最后进行归纳与总结.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | kid | B. | kind | C. | if |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Free Rice Buy beef for more than﹩16at John's Cafe,and you'll get two kilos of rice.We have the best snacks at the shopping center.Come and try our delicious beef. |
| Buy One,Get One Free Buy one shirt at Kate's clothes store,and you will get a T-shirt for free. |
| 20% Off We have lots of books.You're sure to find something that you will enjoy at Youhao Bookstore.You can buy any book with 20% off.Shop now for Christmas cards and we will also have lots of toys as gifts for you. |
| Win a﹩10Ticket to a Concert Just buy an MP4and your name will go into a lucky draw(柚奖).You may win a﹩10ticket to a concert from Dazhong Music Store. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Where is the shopping center? | |
| B. | How can I get to the shopping center? | |
| C. | Can you tell me the way to the shopping center,please? | |
| D. | Could you please tell me where I can find the shopping center? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Contact your doctor if you wish to continue using this medicine after one week | |
| B. | Doctors call only supply enough medicine for one week at a time | |
| C. | You cannot keep this medicine for more than seven days |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | come up | B. | put up with | C. | catch up with | D. | come up with |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com