精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Whenever the sun dropped and the blue sky came up,my father and I used to climb the mountain near my house.Walking together,we used to have a lot of conversation through which I learned lessons from his experiences.He always told me,"You should have goals(目标)like climbing the mountain."Without the mountain climbing that we both enjoyed,we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy.I really got a lot from mountain climbing.It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience(耐力).
Once we climbed a very high mountain.It was so challenging(挑战性)for me because 1was only ten years old.During the first few hours of climbing,I enjoyed the flowers and trees,and the birds'singing,but as time passed,I hated it at that moment."Only there at the top,can you see au of the nice things,just like in life."My father said to me,"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see it before you reach the top".
At that time,1was too young to understand his words.But later after that.I got new hope and confidence(信心).I found myself standing at the top of the mountain.And there,I could see the whole of the sky,which was as clear as crystal(水晶).

88.What kind of person did the writer's father expect him to be?(不超过10个词)His father expected him to be a man with goals
89.Why didn't the writer understand his father before?(不超过10个词)Because he was too young.
90.Where Can we see the beautiful sky?(不超过5个词)At the top of mountains.

分析 全文大意:
每当太阳落山露出蓝色的天空,我和父亲过去常常去我家附近爬山.走在一起,我们经常聊天,通过谈话我学到了他的一些经验和教训.他总是告诉我"你应该有像爬山这样的目标."如果没有我们都喜欢的爬山,我们不可能有足够的时间在一起,因为我的父亲非常忙.从爬山中我的确学到了很多,它给我提供了和父亲聊天的时间不仅使我学会沉思还提高了我的耐力.一次我们爬了一座很高的山.对我来说很有挑战性因为我只有十岁.在爬山最初的几个小时里,我欣赏花、树木、鸟的歌声,但是随着时间的推移.我厌倦了.父亲对我说"只有在山顶,你才能看到所有的美丽的景色,就像在生活中一样.你可以在山顶看到美丽的天空,但是在到达山顶之前你是看不到的."那时我太小不明白他说话的意思.但是后来,我有了新的希望和信心.我发现自己站在山顶上.在那里我看到整个天空,像水晶一样清澈透明.

解答 答案:
88、His father expected him to be a man with  goals.
89、Because he was too young.
90、At the top of mountains.
88、细节理解题     根据第一段父亲对作者所说的话You should have goals(目标)like climbing the mountain.""你应该有像爬山这样的目标"可知作者的父亲期待他成为一种有目标的人.故回答His father expected him to be a man with goals.
89、细节理解题      根据第三段At that time,1was too young to understand his words"那时我太小不明白他说话的意思"可知一起作者不理解父亲是因为他太小了,故回答Because he was too young.
90、细节理解题       根据第二段"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see it before you reach the top"."你可以在山顶看到美丽的天空,但是在到达山顶之前你是看不到的"可知在山顶可以看到美丽的天空,故回答At the top of mountains.

点评 本题要求学生在阅读文章后对文章中的某些内容或整篇文章做出概括,是一种读写结合题,所以在做这类题时首先要弄清完成的是什么任务,然后有的放矢地去阅读,最后进行归纳与总结.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Find out the different sound of the underlined letter.(找出划线字母读音不同的单词)(  )
A.kidB.kindC.if

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.从下面三个选项中,找出划线部分与其他两个读音不同的选项(  )
A.butB.blueC.much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.On Sale
From October 7th to October 21st
Free Rice
Buy beef for more than﹩16at John's Cafe,and you'll get two kilos of rice.We have the best snacks at the shopping center.Come and try our delicious beef.
Buy One,Get One Free
Buy one shirt at Kate's clothes store,and you will get a T-shirt for free.
20% Off
We have lots of books.You're sure to find something that you will enjoy at Youhao Bookstore.You can buy any book with 20% off.Shop now for Christmas cards and we will also have lots of toys as gifts for you.
Win a﹩10Ticket to a Concert
Just buy an MP4and your name will go into a lucky draw(柚奖).You may win a﹩10ticket to a                    concert from Dazhong Music Store.
根据材料内容选择最佳答案.
56.At John's Cafe,if you buy beef for﹩8,you can getCfor free.
A.a kilo of rice
B.two kilos of rice
C.Nothing
D.half a kilo of rice
57.At Kate's clothes store,C.
A.if you buy a shirt,you can get another shirt for free
B.if you buy a T-shirt,you can get a shirt for free
C.if you buy a shirt,you can get a T-shirt for free
D.if you buy a T-shirt,you can get a T-shirt for free
58.At Youhao Bookstore,if the price of a book is﹩10,you can get it forB
A.﹩2
B.﹩8
C.﹩4
D.﹩6
59.If you buy an MP4at Dazhong Music Store,what may you get?D
A.Free rice
B.A free T-shirt.
C.Toys as gifts.
D.A﹩10ticket to a concert
60.Where do you most probably read the passage?C
A.In a movie poster
B.In a storybook.
C.In a newspaper
D.In a guidebook.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Which of the following sounds the politest?(  )
A.Where is the shopping center?
B.How can I get to the shopping center?
C.Can you tell me the way to the shopping center,please?
D.Could you please tell me where I can find the shopping center?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.(  )
A.Contact your doctor if you wish to continue using this medicine after one week
B.Doctors call only supply enough medicine for one week at a time
C.You cannot keep this medicine for more than seven days

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.population   dream      is    of    so
Changqing has a long history but it is the new district of Jinan.It (86 )is in the west of Jinan.and covers 1178square kilometers.The(87)population of Changqing is about 530,000.It has convenient transportation(88)so you are easy to get here.There are many ancient places of interest for you to visit,such as Lingyan Temple,Xiaotang Hill and so on.It has changed a lot since it became the new district of Jinan.Now it has 15colleges or universities.You can make your(89)dreamcome true there.And the Expo garden which was built newly attracts thousands(90)ofvisitors every year.Welcome to Changqing,and you will enjoy yourself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Did Jim ____________ an idea to solve the problem?
-Yes,but most of us disagreed with him.(  )
A.come upB.put up withC.catch up withD.come up with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.总结是有效学习的重要组成部分,每个同学都应重视和培养这方面的能力.今天的英语考试已经接近尾声了,经过近两个小时的答题体验,请总结一下自己在英语学习中中取得的进步和存在的不足,并对今后的英语学习拟定一些计划.下面的提示句可以帮助你更好地完成写作.
要求:
(1)紧扣主题,观点正确,行文连贯、流畅.
(2)提示句需在文中出现.
(3)字数80-100左右.
I have just had a very…time in this English examination.I found I have made great progress in…But there is still…to learn further.In the future,I will try my best in…IhavejusthadaverywonderfultimeinthisEnglishexamination.I'mhappythatIhavedoneitwell.Icanfinishitwithouteffort.BecausemyEnglishoftengivesmeahand,heteachesmehowtostudy.Manystudentsalsohelpmewithmyhomework.IfIhaveproblemswithit,myclassmatesarewillingtohelpme.IfoundIhavemadegreatprogressinEnglish.Butthereisstillalottolearnfuture.SometimesIcan'tpronouncethewordcorrectly.SoIwillcommuniciatewithmystudents,friends,parents.Inthefuture,Iwilltrymybestinit.IbelievemyEnglishwillbebetterandbetter..

查看答案和解析>>

同步练习册答案