精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Many large cities in the United States have an area called Chinatown.Each of them was set up by people who came from China.For example,Chinatown in San Francisco,California began in the 1840s.The Chinese immigrants(移民) came to America to look for gold.Then the area they lived in later became known as Chinatown.
Chinatowns were also set up in cities in the western states of Oregon and Washington
during the middle of the 19th century.Many Chinese immigrants in these areas helped build the first railroad system across the United States.However,after the work ended in 1869,many Chinese moved to the eastern and middle parts of the Untied States.
Chinatowns can also be found in cities outside the United States.For example,the first Chinese immigrants in London arrived in the late 18th century.They were men who worked for the East India Company.Later,the Chinese immigrants opened small stores and restaurants there.
Today,many people visit Chinatown.It has special Chinese gates and walking areas for visitors.Chinatowns around the world are not only places where Chinese people live and work.They are also places where visitors can learn more about Chinese culture and traditions.

Answer the questions according to the passage.
76.In the 1840s,what did Chinese people go to America for?To look for gold.
77.When were Chinatowns set up in Washington?Duringthemiddleofthe19thcentury.
78.Chinatowns can only be found in the United States,can't they?No,hey can't.
79.Who were the first Chinese immigrants in London?The men whoworkedfortheEastIndiaCompany.
80.What does the passage mainly tell us?The History of Chinatowns.

分析 本文主要介绍了唐人街的历史.19世纪40年代开始,中国移民来到美国寻找黄金.然后他们生活的地方后来称为唐人街.十九世纪中期华盛顿建立了唐人街,在美国以外的城市也有唐人街.中国在伦敦的第一批移民都曾经为东印度公司工作.世界各地唐人街不仅是中国人的生活和工作地,也是游客们更多地了解中国文化和传统的地方.

解答 76.To look for gold.细节理解题.根据The Chinese immigrants(移民) came to America to look for gold可知中国移民来到美国寻找黄金,故答案为:To look for gold.
77.During the middle of the 19th century细节理解题.根据Chinatowns were also set up in cities in the western states of Oregon and Washington during the middle of the 19th century可知在十九世纪中期华盛顿建立了唐人街,故答案为:During the middle of the 19th century.
78.No,hey can't.细节理解题.根据Chinatowns can also be found in cities outside the United States可知唐人街也可以在美国以外的城市建立,故答案为:No,hey can't..
79.The men who worked for the East India Company细节理解题.根据They were men who worked for the East India Company可知中国在伦敦的第一批移民都曾经为东印度公司工作.故答案为:The men who worked for the East India Company.
80.The History of Chinatowns 细节理解题.根据文章内容可知本文讲述的是唐人街的历史,故答案为:The History of Chinatowns.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The man asked     in Guangdong  province last year.(  )
A.that she livedB.whether she lives
C.if does she liveD.if  she lived

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Twenty-two years ago,Steven Spielberg brought dinosaurs(恐龙)back in the movie"Jurassic Park《侏罗幻公园》".A few weeks ago,"Jurassic World"came back again.
This time,the island is just like a Disney theme park but it is lack of visitors.So the park's owners want to make a hybrid(杂交的)dinosaur.When this new dinosaur gets out of the park,everyone becomes afraid.People love this kind of story.So it is popular across the world.
But"Jurassic World"also has a lot of problems.The director didn't show many new things to people.He just wanted to make people scared by those dinosaurs and tell them to respect nature.We could find that from Owen Grady.He is a Velociraptor(迅猛龙)expert in the movie.In his opinion,scientists should make friends with dinosaurs.But these sound a little boring.
At the end of the film,we may have some questions,too.Will the geneticists(基因学家)create more hybrid dinosaurs and will they use these big animals to start a war?

51.Is"Jurassic World"popular in the world?Yes,it is..
52.When did Spielberg bring dinosaurs back in"Jurassic Park"?He brought them back twenty-two years ago..
53.What should scientists do in Owen Grady's opinion?They should make friends with dinosaurs..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.绿水青山才是金山银山,我们的家乡衢州经过"五水共治"后,天更蓝了,水更绿了,吸引了更多的外地游客来游玩.作为衢州的一员,我们该怎么做才能让家乡变得更美?请自拟题目写一篇有关衢州环境保护方面的短文(80词左右).
How to be a greener person
Now,wearefacedwithamajorproblemisenvironmentalprotection,whichisveryimportanttoourlives.What'sthemeaningof"green"?Itmeansdosomethinggoodtotheearth.Andhowtobecomea"greener"person?Beingagreenerpersonisbeingfriendlytotheearthaswellasallthehumanbeingsintheworld.Tryyourbestandwewillmakeadifference.
First,youshouldn'tthrowlitteraboutandnotspitanywhereinpublic.Second,you'dbetterwalkor rideabikeinsteadoftakingabusorataxiifyoutravelashortdistance.Third,youshouldrecycleboxes,newspapers,cansandplasticbottles.(循环利用)Finally,you'dbetterusebothsidesofpaper.What'smore,youaresupposedtoturnoffthelightswhenyouarenotusingthem.Ifyoufollowthesesuggestions,youwillstartturninggreen.Butasthesayinggoes"Easiersaiddone."Soit'stimeforactions.Andlet'sbeagreenerperson..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

3.Xinghua is a beautiful city in Jiangsu Province.It covers an area of 2393square metres and it's made up of 34towns.There are more than 1,500,000people living here.Xinghua has a history of over 2000years.Long ago it was named"Zhaoyang"or"Chushui".
Many famous people have lived in this old city.In old times,Zheng Banqiao and Shi Nai'an were the most famous ones.In Zheng Banqiao's Former House,we can enjoy many Chinese paintings by Zheng Banqiao.The bamboos in them are fantastic.Nowadays,Xinghua is also called"The Town of novels in China".There are many good novelists in Xinghua,among them is Bi Feiyu.The world's chess champion(冠军) He Yifan also comes from Xinghua.
Spring,especially April,is the best time to visit Xinghua.The weather is so fine that all the views are wonderful."Qiandao Rape Flowers"(千岛菜花) here is known as the most beautiful rape flowers in China.You can't miss the wonderful natural beauty!Xinghua is around by rivers and"The Forest in Water"is another interesting place.Most of the trees grow in the river there.You can enjoy the green trees on a boat while the birds are singing around you!
Xinghua is also well-known for its delicious local food,such as Crabs,Fish Balls,Dried Tofu and so on.There are lots of restaurants in the city centre,many visitors like to try the local food.If you don't like the local food,there're also all kinds of foods from the world.
Things here are not expensive.There are many good supermarkets and shopping malls.You can buy some presents for your relatives and friends.
Why not come here soon?
回答下面问题,按照字数限制要求,尽可能简答.
96.Where is Xinghua?(in 5words)
In Jiangsu Province.
97.Which season is the best time to visit Xinghua?(in 2words)
In spring.
98.How big is Xinghua?(in 8words)
It covers an area of 2393 square metres.
99.Are things in Xinghua expensive?(in 3words)
No,they aren't.
100.What is Xinghua famous for?(no more than 10words)
Qiandao Rape Flowers and its delicious local food..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.In Canada you can find dogs,cats,horses etc.in (56)almost every family.These are their pets.People love these pets and(57)regard them as their good friends.Before they keep them at their houses,they take them to animal hospitals to give them needles so (58)that they won't carry disease.They have special animal food stores,though they can get animal food in almost every store.Some people (59)spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food.When you visit people's homes,they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them.You will (60)also find almost every family has a bird feeder in their garden.All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal.They are free to come and go and nobody is (61)allowed to kill any animals in Canada.They have a law against killing wild animals.If you killed an animal,you would be punished.If an animal (62)happened to get run over by a car,people would be very sad about it.
People in Canada have many (63)reasons to like animals.One of them might be:Their family tie is not as close as ours.When children grow up,they leave their parents and start their (64)own career.Then the seniors(老人) will feel lonely.But pets can solve this problem.They can be good friends and never leave them (65)alone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10."世界那么大,我想去看看."愉快的暑假就要来了,请你根据以下内容提示以Sarah的身份写一封信,邀请你的朋友David和你一起去旅行.
要求:
1.表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2.选择去该地的原因(①从未去过这里②这是一个度假的好地方③…)
3.简要介绍该目的地(至少从三方面描述)
4.出发前的准备工作
Dear David,
The summer vacation is coming.I'm working on making vacation plans.Would you like to go with me?
I'm planning on going to Xiamen.First of all,I have never been to Xiamen before,so I want to go there very much.Secondly,it is said that the scenery is so fascinating that it istrulyworth visiting.
There are so many things we can do there.For example,Gulangyu Islet is a good place for sightseeing.Then we can taste the delicious seafood.At last,I hope to visit Xiamen University,which is very famous in China and is also my dream university.
Therefore,we must make preparations,such as how long we are going to spend there,booking plane tickets and hotel.Next we will bring necessary clothes,sunscreen and sunglasses.
I am really looking forward to it.What about you?
Yours,
Sarah.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.请以How should we keep healthy为题目写一篇作文文,词数不得少于80词.
注意:文章不能出现自己的真实姓名及校名.How to Keep Healthy
As we all know,it's very important to keep healthy.But do you know how to keep healthy?
Firstly,I think we must have enough food to keep us healthy.Breakfast is necessary.It gives us energy for morning.We must also have the right kind of food.Remember to eat more fruit and vegetables,but less junk food.Don't forget to wash your hands before meals.
Secondly,it's necessary for us to take exercise.Exercise will keep us active and strong.Thirdly,I think staying up is bad for our health.If we can't get enough sleep,we may have a headache.We should go to bed early and get up early.
Lastly,listening to music or chatting can also make us feel relaxed..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The earth is about 4,600million years old.Human beings has lived on the earth for only 35,000years,but during that time,we have changed our planet in many ways.Many of the things that we have done are good,but more are not good for the earth.
Water pollution
A lot of people,birds and fish die each day because of water pollution.Factories have polluted the land and the water.As a result,many rivers and lakes are now dead.
Air pollution
In big cities,factories,as well as cars,trucks and buses are the main cause of air pollution.Many people in cities now have serious health problems.For example,Mexico city used to be a beautiful sunny capital,but today it is always covered by thick brown clouds.
Soil pollution
In order to have a good harvest,most of the farmers use chemicals too much in their fields.That's bad for the soil.But this kind of pollution is difficult to stop.
Hope for the future
These problems are very serious for our future,so all of us should do something to improve our environment.If we can stop pollution,our planet will become more and more beautiful and our health will be better.Let's be greener people!

61.A have made the earth change a lot.
A.Human beings 
B.Animals
C.Plants
D.People in other planets
62.There areB kinds of pollution in this passage.
A.two
B.three
C.four
D.five
63.Pollution isn't a big problem now,is it?A
A.Yes,it is.
B.No,it isn't.
C.Yes,there is.
D.No,there isn't.
64.Which sentence is NOT right according to the passage?A
A.Most of things that we have done are good for our planet.
B.We must stop the factories from pouring waste water into the rivers and lakes.
C.Because of water pollution,many rivers and lakes are now dead.
D.Water pollution is very serious nowadays.
65.Which sentence is RIGHT?B
A.Though Mexico city is always covered by thick brown clouds,it's still a beautiful sunny capital.
B.Air pollution can make people sick.
C.Now fewer farmers use chemicals in the fields.
D.Factories,cars,trucks and buses are the main cause of soil pollution.

查看答案和解析>>

同步练习册答案