【题目】 As an English, I can speak threes languages - English, German and French, so do you think the British people are very good language learners? The fact is that they aren’t.
Some statistics from the survey done by the European Commission showed that 62% of the British people only speak English. 38% speak at least one foreign language and 18% speak two or more. Compared with the British people, 56% of the people in other European countries speak at least one foreign language and 28% speak two or more.
From this you can see that the British people are famous for not speaking foreign languages and that they are not good language learners in Europe.
And the survey also showed that English is the most widely-spoken foreign language. Many European people can have a conversation in English. That's why my people don't think it is necessary to learn a foreign language.
In Britain, students are not required to learn a foreign language. That means learning a foreign language is only an option at school. In UK schools it is common for children to start learning a foreign language at 11 and many of them give it up at 14. So why don't students continue learning foreign languages at school? Because they think it is more difficult to get good marks in languages than in other subjects such as science or history. To solve this situation, the British government is looking for different ways to improve language learning at school. One way is to start learning it at a much younger age. Another one is to give school children more choices.
Changing the British attitude(态度)to learning foreign languages may be a hard task but the government decides to try!
【1】The writer comes from________.
A.AmericaB.ChinaC.BritainD.Germany
【2】Which of the following about the British people is TRUE?
A.They are good language learners.
B.62% of them speak two or more languages.
C.They are famous for speaking foreign languages,
D.More than half of them only speak English
【3】According to the passages, students in Britain prefer(更喜欢)to learn________.
A.science or GermanB.history or German
C.science or historyD.German or French
【4】In Paragraph 5,“this situation" 'refers to the fact that British students________.
A.give up learning a foreign languageB.only like science or history
C.take up learning a foreign languageD.learn science and history ate
【5】What is the best title of the passage?
A.Learning to Speak EnglishB.Foreign Language Learning in UK
C.Junior High Schools in UKD.Young English Learners in Europe
【答案】
【1】C
【2】D
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
本文是一篇说明文。文章从一份调查结果的分析开始,介绍了英国人对于学外语的态度。
【1】细节理解题。由文章第一段中的“As an English”可知,作者是一位英国人。故选C。
【2】细节理解题。根据“From this you can see that the British people are famous for not speaking foreign languages and that they are not good language learners in Europe.”由此你可以看出英国人以不讲外语而闻名,他们在欧洲也不是很好的语言学习者。可知,选项A/C不对;根据“18% speak two or more.”18%的人说两种或两种以上的语言。可知B不对;由文章第二段第一句中的“62% of the British people only speak English.”可知,超过一半的英国人只说英语。故选D。
【3】推理判断题。根据“Because they think it is more difficult to get good marks in languages than in other subjects such as science or history.”可知,他们认为在语言方面要取得好成绩比在科学或历史等其他学科上困难得多。由此可判断出他们更喜欢科学或历史。故选C。
【4】细节理解题。根据“So why don't students continue learning foreign languages at school?”那么为什么学生们不继续在学校里学习外语呢?可知,this situation是指上文的英国学生放弃学习外语这件事。故选A。
【5】最佳标题。根据“…do you think the British people are very good language learners?”和最后一句“Changing the British attitude(态度)to learning foreign languages may be a hard task but the government decides to try!”可知,本文主要围绕英国人学习外语的情况展开的,关键信息foreign language在文中多次出现。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— I can’t find the magazine ________ I bought this morning.
— Well, Jack is reading ________ over there. Why not go and see if it is yours?
A./; oneB.which; itC.who; oneD./; it
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— All of us will visit Mount Huang next week.
— Great! __________ of us has been there before and we want to know more about the local culture.
A.EitherB.NoneC.BothD.All
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Do you feel bored on your ordinary school campus? Then design oneself! Recently, students at Sacajawea Middle School, US, designed a “School of the Future”.
These students were taking part in the “School Next Design” national competition. Some of their designs won the favor judges (评委) with he help of Michigan State University (MSU) students and entered the final sound.
“Three eighth - grader teams from Sacajawea Middle School, here in Bozeman, need to come up with their idea of school of the future,”said MSU architecture (建筑学) student Jennisse Schule.
Lots of ideas came from the students. Some wanted to build a planetarium (天文馆), some designed a movie theater. And eighth - graders Heather, Jon and Mitchell would like to have athletic buildings at their school. And they wanted lots!
“So we have got our gym over here. It is a big facility (设备). It has got a weight room, an aerobics (有氧健身) room, a gym, a track and them some turf (草皮) for soccer and football,” said Mitchell.
But of course, designing a building is not easy for some eight - graders. They had to learn architecture terms, the materials they needed to use and how to put the models together on a computer. Also, they needed to make a report, videos and an essay.
Like Heather said, it isn’ t just about building. “It’s about community and how someone should feel and making everything a better place, a whole town or neighborhood.”
The winning design will now compete in the national competition in Vancouver, Washington in spring.
【1】In the “School Next Design” national competition, the students _______.
A.needed to do everything by themselves
B.needed to know what the judges like
C.needed to put forward some ideas of school in the future
D.needed to make some comparisons with their ordinary school
【2】According to the articles, Heather’s group would like to have at their school.
A.a movie theaterB.a planetarium
C.athletic buildingsD.big labs
【3】The aim of the competition was to make the students .
A.know how to use some software for architecture
B.know about different material used in architecture
C.learn a lot of architecture terms
D.know how to make the school community a better place
【4】The final national competition will be held .
A.in VancouverB.in Bozaman
C.at Sacajawea Middle SchoolD.at Michigan State University
【5】Which of the following statements is TRUE?
A.Everyone felt bored on their ordinary schools.
B.It’s not difficult for some eighth - graders.
C.There is a weight room and a gym in Heather’s future.
D.Lots of ideas came from the teacher’s in MSU.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What is your school life like, Xu Lin?
—Very busy. Much homework needs _______ every day.
A.to completeB.to be completingC.to be completedD.complete
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Many of us might want to take on traditional jobs when we grow up, such as being a doctor or lawyer. However, there are many more choices than just these that are available today.
In October, job-hunting website Zhaopin. com issued (发布) a report after surveying people who work in more than 800 different jobs in major(主要的) Chinese cities.【1】
Most of the jobs pay well, with one in three workers earning more than 8,000 yuan a month. 【2】These workers’ educational background is also impressive(引人瞩目的).【3】 Most of the workers said they chose their jobs out of love and interest in the area. Many of the jobs are no longer specific to one gender(性别). 【4】These positions used to be filled almost only by women.
Many of these jobs are in the service industry. Economic((经济的) development means people have more money to spend and are in greater need of high-quality services, China News Service noted. For example, more people have started to raise pets. 【5】.The growing demand(需求) for animal care, therefore, have encouraged more people to become veterinarians(宠物医生)。
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填人文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。
A.For example, the report found that one-third of child care workers are men.
B.These jobs include early childhood educator(幼儿教育教师), fitness coach and makeup artist.
C.Over 60 percent of the surveyed workers have a college degree(学位)or above, the report says.
D.Pet owners will spend over 5, 000 yuan per pet this year, an increase of 15 percent from 2017, Xinhua reported.
E.The top-paying job is veterinarian----about 29 percent of these animal doctors earn over 20,000 yuan per month.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Have you ever tried to write a poem? It’s easier than you might think. Just pick up a pen and begin practicing. Here are the steps to write a poem.
Choose your topic.【1】 Some people can start writing poems without really deciding what to write about; when their pen or pencil hits the paper, the words just flow (畅流). Most people, on the other hand, need a topic and as a beginner, this is the best way to start. It’s easier to write a good poem about something you know well or you have experienced.
Free write for five minutes about your topic. Then go back and read it. Are any words or expressions especially good? 【2】 For example, if you are describing something (a bird), write down descriptive words about it (looks, colors), and the kind of story you would like to tell about (the bird fell out of a tree). If you are writing about an event in your life, write down your feelings and thoughts of that event.
Write your poem. Remember, a poem doesn’t have to rhyme(押韵).【3】 But it should show your feelings of the topic. And it should sound nice to you.Have a friend read your poem aloud to you.
【4】 If not, go back and rewrite the parts you don’t like.
【5】 Read it to others. Read it aloud to yourself. Put it somewhere if you want.
A. Do you like the way it sounds?
B. Mark(作记号) them and use them in your poem.
C. Enjoy your poem.
D. What would you like your poem to be about?
E. It doesn’t have to use sentences, either.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】在录音中,你将听到一段对话及五个问题。请根据对话内容及问题选择正确答案, 对话及问题听两遍。
【1】A.She has a headache.B.She has a cold.C.She has a toothache.
【2】A.Half an hour ago.B.An hour ago.C.Two hours ago.
【3】A.In a restaurant.B.At her own home.C.At Lucy's home.
【4】
A.To stay in bed.B.To have some milk and soup.
C.To visit some friends.
【5】A.Teacher and student.B.Husband and wife.C.Doctor and patient.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 假如你是李华,今天你班召开了“敬畏自然,保护野生动物”的主题班会,此次活动让你认识到保护野生动物的重要性。班会后,你打算写一份英文倡议书投给你校英文校报,以此号召全校同学行动起来,为保护野生动物而努力。
保 护 野 生 动 物 | 描述现状(数量减少、消失) |
分析造成该现状的主要原因(栖息地变少、人类的捕杀) | |
作为中学生,我们能做些什么(保护环境、拒绝野味、……) | |
发出呼吁 |
要求:1. 内容须包括图示中的所有要点和一个补充要点,可适当增加细节,以使行文连贯;2. 语言表达要准确,语意要通顺、连贯;
3. 词数不少于100,倡议书的格式和开头已给出,但不计入总词数。
Dear fellow students,
Wild animals are our friends. We live on the same earth. So protecting them is protecting ourselves.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com