精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Cara Lang is 13.She lives in Boston,in the US.Last Thursday,she didn't go to school.She went to work with her father instead.Every year,on the fourth Thursday in April,millions of young girls go to work.This is Take Our Daughters to Work Day.The girls are between 9and 15.They spend the day at work with a mother or father.They go to offices,police stations,and other places where their parents work.
The Ms Foundation(基金会),an organization for women,started the program about ten years ago.In the US,many women work outside the home.The Ms Foundation wanted girls to find out what many different kinds of jobs were.Then,when the girls grow up,they can choose a job they like.
Cara says,"It was very exciting for me to go to the police station.I saw a lot of people doing different jobs."Last year,Cara went to work with her mother at the University of Massachusetts.In the engineering department,the girls learned to build a bridge with toothpicks (牙签) and sweets.They learned about many other kinds of jobs,too.
Right now,Cara does not know what job she will have when she grows up.But because of Take Our Daughters to Work Day,she knows she has many choices.

46.Why did Ms Foundation start the program?B
A.To make more people work earlier.
B.To help girls learn about different jobs.
C.Because many women work outside the home.
D.Because the girls want to work earlier.
47.What is Cara's father?C
A.He is an engineer.
B.He is a university teacher.
C.He is a policeman.
D.He is a doctor.
48.What is probably the best title for the reading?B
A.Cara Lang,a lucky girl.
B.Take Our Daughters to Work Day.
C.Children's Work Day.
D.Ms Foundation,an Organization for Women.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要叙述了美国的女士基金会,成立于10年以前,主要是因为美国很多妇女都是在外面工作,这个基金会的主要目的是让女孩子们去了解一下多种不同的工作,长大的时候,可以自己去选择.卡拉上周三的时候,就去爸爸工作的警察局,因为这一天是"带着女儿去工作",去年的时候,她去妈妈工作的地方麻省大学看了看.她现在知道有很多种工作可以选择.

解答 46.B.细节理解题.根据"The Ms Foundation wanted girls to find out what many different kinds of jobs were."可知这个基金会的主要目的是让女孩子们知道多种工作是什么样的.故选B.
47.C.细节理解题.根据"Last Thursday,she didn't go to school.She went to work with her father instead."以及"Cara says,"It was very exciting for me to go to the police station."在工作日的时候,卡拉跟着爸爸去上班,她跟着爸爸去了警察局,可知她的爸爸是警察.故选C.
48.B.标题概括题.本文主要讲述了女士基金会发起了一个活动,名字叫"带着女儿去工作"主要目的是让孩子们了解一下工作,为以后选择工作的时候,可以有一个选择.故选B

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What are you doing,Tim?
-I am listening to the song Long Live _______ makes me feel excited.(  )
A.whichB.whoC./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.The local government will cancel the project becauset it may be harmful to the environment.(改写句子,句意不变)
The project willbecanceled by the local government because it may be harmful to the environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.My father didn't bring much         yesterday,so he only bought a small gift for me.(  )
A.teaB.moneyC.juice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.A:Good morning,doctor.
B:Morning.What's your problem,madam?
A:It's my son.He's not feeling(101)well.He coughs badly and can't sleep at night.
B:How long has he been(102)like this?
A:For two days.
B:Does he have a(103)fever?
A:No,I took his temperature an hour ago and it seemed all right.
B:Let me check him(104)over.I think he has caught the flu.
A:Is it serious,doctor?
B:Don't(105)worry.Take the medicine and drink plenty of water.He'll be better soon.
A:Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.这位老师经常用一些特别的方法来鼓励他的学生课后提问.
The teacher usually uses some special waystoencouragehis students to ask questions after class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Work hard _____ you will succeed.(  )
A.andB.whileC.orD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The kids enjoyedthemselves(they) in the party last night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.中央政府鼓励大学生发挥所学知识自主创业.
The central government encourages college students tocreate/makejobs by themselves with theirknowledge.

查看答案和解析>>

同步练习册答案