7.Cara Lang is 13.She lives in Boston,in the US.Last Thursday,she didn't go to school.She went to work with her father instead.Every year,on the fourth Thursday in April,millions of young girls go to work.This is Take Our Daughters to Work Day.The girls are between 9and 15.They spend the day at work with a mother or father.They go to offices,police stations,and other places where their parents work.
The Ms Foundation(基金会),an organization for women,started the program about ten years ago.In the US,many women work outside the home.The Ms Foundation wanted girls to find out what many different kinds of jobs were.Then,when the girls grow up,they can choose a job they like.
Cara says,"It was very exciting for me to go to the police station.I saw a lot of people doing different jobs."Last year,Cara went to work with her mother at the University of Massachusetts.In the engineering department,the girls learned to build a bridge with toothpicks (牙签) and sweets.They learned about many other kinds of jobs,too.
Right now,Cara does not know what job she will have when she grows up.But because of Take Our Daughters to Work Day,she knows she has many choices.
46.Why did Ms Foundation start the program?B
A.To make more people work earlier.
B.To help girls learn about different jobs.
C.Because many women work outside the home.
D.Because the girls want to work earlier.
47.What is Cara's father?C
A.He is an engineer.
B.He is a university teacher.
C.He is a policeman.
D.He is a doctor.
48.What is probably the best title for the reading?B
A.Cara Lang,a lucky girl.
B.Take Our Daughters to Work Day.
C.Children's Work Day.
D.Ms Foundation,an Organization for Women.
分析 本文是一篇人物故事类短文.主要叙述了美国的女士基金会,成立于10年以前,主要是因为美国很多妇女都是在外面工作,这个基金会的主要目的是让女孩子们去了解一下多种不同的工作,长大的时候,可以自己去选择.卡拉上周三的时候,就去爸爸工作的警察局,因为这一天是"带着女儿去工作",去年的时候,她去妈妈工作的地方麻省大学看了看.她现在知道有很多种工作可以选择.
解答 46.B.细节理解题.根据"The Ms Foundation wanted girls to find out what many different kinds of jobs were."可知这个基金会的主要目的是让女孩子们知道多种工作是什么样的.故选B.
47.C.细节理解题.根据"Last Thursday,she didn't go to school.She went to work with her father instead."以及"Cara says,"It was very exciting for me to go to the police station."在工作日的时候,卡拉跟着爸爸去上班,她跟着爸爸去了警察局,可知她的爸爸是警察.故选C.
48.B.标题概括题.本文主要讲述了女士基金会发起了一个活动,名字叫"带着女儿去工作"主要目的是让孩子们了解一下工作,为以后选择工作的时候,可以有一个选择.故选B
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.