精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Babies love chocolate and sometimes they also eat the paper around it.My cat enjoys a meal of good,thick paper,old letters,for example.She does not like newspapers very much.Of course,the best paper comes from wood.Wood comes fromtrees,and trees are plants.Vegetables and fruit are plants,too,and we eat a lot of them.So can we also eat wood and paper?Scientists say,"All food comes in some way from plants."Well,is that true?Animals eat grass and grow fat.
Then we eat their meat.Little fish eat little sea-plants,then bigger fish swim along and eat the …Chickens eat bits of grass and give us…Think for a minute.What food does not come from plants in some way?Scientists can do wonderful things with plants.They can make food just like meat and cheese.And they can make it without the help of animals.It is very good food,too.Now they have begun to say,"We make our paper from wood.We can also make food from wood.The next thing is not very difficult."What is the next thing?Perhaps it is-food from paper.Scientists say,"We can turn paper into food.It will be good,cheap food,too,cheaper than meat or fish or eggs."So please keep your old books and letters.(Don't feed[喂]your cat.) One day,they will be on your plate,if what scientists say may come true.

55.The writer asks us to keep our old books and letters becauseC.
A.they are useful for reading    
B.They may be used to feed cats
C.We can make food from them soon    
D.we can read them at breakfast
56.From the passage (段落),we can infer(推断) thatA do not come from plants in some way.
A.few kinds of food        
B.meat and fish
C.cheese and chicken     
D.wood and paper.

分析 宝宝喜欢吃巧克力,有时他们会把巧克力的包装纸也吃掉.我的猫非常喜欢吃又好又厚又旧的纸,例如,她不是很喜欢吃报纸.当然,最好的纸是由木材加工出来的,木材的原材料是树木,树木是植物.水果和蔬菜也是植物,我们吃许多水果和蔬菜,因此我们也能吃木材和纸吗?科学家说,"所有的食物都是从植物的某种形式转变的",这是真的吗?动物吃草然后变胖,然后我们吃动物的肉,小鱼吃海中的植物,大鱼吃小鱼,鸡吃草然后生出鸡蛋.有什么食物不是从植物转变而成的呢?科学家可以用植物做一些奇怪的事情,他们能做出像肉和奶酪一样的事物,他们可以在没有动物帮助的情况下成功的做成这件事,它也是很好的食物,现在他们开始说,"我们用木材来制造纸,我们同样可以用木材来制造食物,下面要做的事情会很有难度,"那么下一件事是什么呢?也许是用纸来做食物,科学家说"我们可以把纸变成食物,它将会成为又好又便宜的食物,比鱼、肉、蛋都便宜".因此,请收好你的旧书和旧的信件(不要把它们喂给你的猫)如果科学家说的是正确的,在不久后的某天,它将会出现在你的盘子中.

解答 55.答案C 细节理解题 由文中"We can turn paper into food.It will be good,cheap food,too,cheaper than meat or fish or eggs."So please keep your old books and letters 可知"我们可以把纸变成食物,它将会成为又好又便宜的食物,比鱼、肉、蛋都便宜".因此,请收好你的旧书和旧的信件.选项中C所说的是我们不久会用这些旧书和旧信件做实物,故选C
56.答案A 文章理解题 由文中"All food comes in some way from plants."Well,is that true?Animals eat grass and grow fat.Then we eat their meat.Little fish eat little sea-plants,then bigger fish swim along and eat the …Chickens eat bits of grass and give us…Think for a minute.What food does not come from plants in some way?可知"所有的食物都是从植物的某种形式转变的",这是真的吗?动物吃草然后变胖,然后我们吃动物的肉,小鱼吃海中的植物,大鱼吃小鱼,鸡吃草然后生出鸡蛋.有什么食物不是从植物转变而成的呢?故选A

点评 本文的问题并不算难,但是文章比较绕,需要我们用心把他读懂,题目都是可以根据文中来寻找答案的.所以先把文章意思搞明白,然后再解答问题就很轻松了.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.对于年轻人来说学会团队精神很重要.It is very important for the young people to learn team spirit..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.请务必将短文写在答题卡的相应位置!
某英文报社正就青少年与父母关系这一话题开展题为How to keep good relationship with parents的征文活动.请你根据以下要点,写一篇100词左右的英语短文参加此次活动:
(1)父母规矩太多、过于强调学习成绩、不理解自己等问题;
(2)你对这些问题的看法;
(3)你与父母保待良好关系的做法.
How to keep good relationship with parents
(父母的规矩)In my opinion,I have two many rules at home.My parents never allow me to go out with my friends at nights.They don't allow me to choose my own clothes,either.And they pay too much attention to my exam results.I think my parents don't quite understand me.
(我的看法)However,I try my best to understand them.Although they don't allow me to make my own decisions and give me too much pressure I know that it is because they really love me and want me to have a bright future.
(我的做法)In order to keep good relationship with my parents,I study hard,listen to them,talk to them as friends,tell them my troubles,and help them do more housework..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.We will be able to stay  in the Magic Hotel in August 2040.(对划线部分提问)
Wherewillwe be able to stay in August 2040?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.You will be out of date ______ you keep on studying from time to time.(  )
A.untilB.althoughC.orD.unless

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Jane,eat less junk food like fried chicken wings,________ you will behealthier.(  )
A.orB.andC.howeverD.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Why not read Englishaloud(大声地)every morning if you want to improve your English?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-I feel stressed from time to time.Could you give me some advice?
-_______ sharing your worries with your parents?(  )
A.Why don't youB.How about
C.Could you pleaseD.Would you like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Look,your shoes are broken.You'd better go and buy a new pair.

查看答案和解析>>

同步练习册答案