精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.When we meet someone for the first time,we often would like to talk about ourselves.We just want to show the best to others.But why not listen?Sometimes,listening is better than talking.Then how to be a good listener?Here are a few suggestions:
◆Look at the speaker.It shows you are listening carefully.It's also a good way to"talk"to your friend with your eyes.
◆Don't cut in.Give your friend enough time to say what she or he thinks.Don't stop your friend's words.Even if you want to say something,you should wait till your friend finishes.
◆Try to understand.When you are listening,try to catch her or his feelings and ideas.It helps you know your friend better.And your friend will feel better about you.She or he may think you are the right person to talk with.
◆Show your ideas at the right time."It's interesting.""What happened next?"…These are useful when you are listening.And you can give advice when your friend asks for it.
It's never too late to become a good listener.It can change your life and the lives of the people in your life.

根据短文内容,判断以下句子的正误.你认为正确的句子,请在答题卷相应空格内写"T",错误的写"F".
61.When we meet someone for the first time,we often would like to talk about 
others.(F)
62.Looking at the speaker is impolite when you are listening.(F)
63.Though you want to say something,you should not cut in at once.(T)
64.To be a good listener,you should say nothing.(F)
65.Listening is better than talking sometimes.(T).

分析 当我们第一次见一个人的时候,我们常常想谈论自己,我们只是想给别人最好的自己,但为什么不肯听呢?有时候,聆听要好过说话.那么怎么才能做一个好的聆听者?
◆注视说话的人,这表明你是在认真地听着.这也是跟你的朋友"用眼睛说话"的好方法.
◆不要插嘴.给你朋友足够的时间来说她或他的想法.不要打断他的话,即使你想说什么,你也应该等到你的朋友说完.
◆试图理解.当你聆听时,试图抓住她或他的感受和想法.这可以帮助你更好地了解你的朋友.你的朋友会觉得你很好,她或他可能认为你是跟适合交谈的人.
◆在合适的时间说你的想法."好有趣","接下来发生了什么事?"…这些话在你聆听时都是有用的.当你的朋友需要你的意见时,你可以给他们一些.做一个好的听众永远不会太晚,它能改变你的生活和你生活中的人们的生活.

解答 小题1:答案F 细节理解题 本文的第一句为When we meet someone for the first time,we often would like to talk about ourselves.所表示的含义为当我们首次见面的时候,我们想谈论的通常是我们自己,而不是别人,故本句是错误的,故本题选F.
小题2:答案F 细节理解题 成为一名好的聆听者第一条 Look at the speaker 提到要看着说话者,故本句是错误的,故本题选F.
小题3:答案T 细节理解题 成为一名好的聆听者第二条 Don't cut in 提到虽然你想说某事,你不应该马上插话,故本句是正确的,故本题选T.
小题4:答案F 细节理解题 成为一名好的聆听着第四条 Show your ideas at the right time 提到在合适的时间表达你的观点而不是不说话,故本句是错误的,故本题选F.
小题5:答案T 细节理解题 本文第二行有一句为Sometimes,listening is better than talking.所表示的含义为有时聆听比说话更好,故本句是正确的,故本题选T.

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Do you know why Li Jian ________‘Poetic(诗意的) Musician'?
--Because of his quiet songs on stage of the TV show I Am a Singer 3.(  )
A.praises forB.praises asC.is praised forD.is praised as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.We stared in disbelief at the black smoke rising above theburning(burn) building.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I don't remember ________ my schoolbag yesterday.(  )
A.where I putB.where did I put
C.where will I putD.where l will put

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.     a year does your school have sports meeting?-Twice a year.(  )
A.How oftenB.How soonC.How longD.How many times

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.I felt very sad not to be able to get the ticket for the film Titantic last Friday.I learned in the newspaper that ticket could be bought at the cinema box office (售票处) in Richland Hill every day between 10:00and 4:00.Because I work from 9:00to 5:30,the only time I could go to the cinema was during my 45-minute lunch time.It is a pity that the cinema is on the other side of the town,and the bus service between my office and Richland Hills is not very good.But if you are lucky,you can make the round(往返) trip in 45minute.
  Last Monday I stood at the bus stop for fifteen minutes,waiting for a bus.By the time I saw one come around the corner,there was not enough time left to make the trip----so I had to go back to the office.The same thing happened on Wednesday.On Thursday my luck changed,I got on a bus right away and arrived at the cinema in twenty minutes.But when I got there,I found a long line of people at the box office.I heard one man say he had been waiting in line for fifty-five minutes.I found that I would not have enough time to wait in line,I caught the next bus and went back across the town.
  By Friday I understood my only hope was to make the trip by car.it was not cheap,but I felt it would be worth to see the film.The trip by car only took 10minutes,but it felt like one hour to me.When I reached the cinema,I was delighted to see that nobody was waiting in line.But quickly found out that it was because they had already sold all the tickets.

46.It seems that the writer of the story worksA.
A.in a small town   
B.in Richland Hills
C.on a farm near the town  
D.at a bus service Center
47.He tried to go to the cinema bo buy a ticket but really got thereD.
A.five times    
B.four times    
C.three times    
D.twice
48.The underlined word"delighted"meansD.
A.sure    
B.sorry    
C.surprised    
D.pleased
49.Which of the following is true according to the story?C
A.The writer was too busy to have time for a rest during the day.
B.The buses running between his office and Richland Hills were always on time on Thursday.
C.He could buy the tickets neither before nor after work hours.
D.It always took him about twenty minutes to get to the cinema by bus.
50.What's the title of the story?B
A.How to Get a Ticket     
B.Tickets Sold out
C.A Wonderful Film       
D.The Way to the Cinema.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.---你怎么了?---我牙疼.
---What'swrongwith you?
---I haveatoothache.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.自从他离开北京,我们再也没见过面.
We have never seen each other since he left Beijing..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I failed in the driving test last time,______ I have to take it again next month.(  )
A.andB.butC.soD.or

查看答案和解析>>

同步练习册答案