精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.A new robot,Pepper,has been designed.It is considered as the world's first with the ability to read human emotions.Pepper looks slightly like Michelin Man.It is four-feet tall with a computer in its chest and human-like hands.Although it is not tall,Pepper is able to talk about everything from the weather to the latest events about the country.
Using its functions,Pepper can react(反应) to people nearby--making jokes,dancing and even singing in different languages.Pepper can understand expressions,human voice and actions,then react through computer programmes.The designer hopes to create a robot that can understand people well,then it can take action.He also hopes robots can play roles in many ways,not just work in the industry.They provide fun at the home or store.Pepper is designed to be a family robot.It is powered by love inside a family.He not only makes people laugh,but also comforts those people who are sad or lonely and encourage them when natural disasters come.
Pepper will be on sale in Japan for around US$2,000in February 2015.For now,several Peppers are shown at some stores in Tokyo for visitors.The designers want the robots to get so much knowledge that they can succeed in communicating with humans better before sale.
Several thousand Peppers are going to learn at some stores.Everything they learned and got is going to be stored into the i-cloud service.So that they can share wisdom with each other
We are sure Pepper can bring amazing changes into our lives.
34.According to the passage,"Pepper"isC.
A.a kind of food
B.a computer
C.a robot
D.a designer
35.What does the underlined word"emotions"mean?B
A.words 
B.feelings
C.minds
D.worries
36.From the passage,we can infer(推断)C
A.Pepper will be sold in many countries
B.Pepper can speak only Japanese.
C.People can buy Pepper in Japan now.
D.Peppers can't share wisdom with each other
37.In which part of a newspaper can we probably read this passage?D
A.Travel
B.Culture  
C.Advertisement
D.Technology.

分析 一个新的机器人Pepper已被设计出来.它被认为是世界上第一个具有阅读人类情绪能力的机器人.Pepper看起来有点像米其林人.它有四英尺高,在它的胸部有一台计算机,手与人类相似.虽然它不高,Pepper却能够谈论从天气到最近关于国家的一切事情.
使用它的功能,Pepper可以对附近的人做出反应:开玩笑、跳舞、使用不同的语言唱歌.Pepper可以理解表达、人类语音和动作,然后通过计算机程序做出反应.设计师希望创建一个机器人可以非常好的理解人,然后它可以做出反应.他也希望机器人可以在许多方面发挥作用,不只是在工厂中.它们可以在家里或商店内为人们提供乐趣.Pepper被设计成为一个家庭机器人.它通过家庭中的爱进行升级.它不仅让人们笑,而且还安慰那些悲伤或孤独的人,并在自然灾害来临时鼓励他们.
Pepper将于2015年2月在日本以2,000美元左右的价格销售.现在,在东京的一些商店展示了几个Pepper机器人,他们的设计师希望它们在出售前以这种方式获得更多的知识,以便它们能够更好地与人沟通.
几千个Pepper机器人将在一些商店进行学习.它们学到和得到的一切东西都将被存储到云服务中,因此机器人之间可以相互分享智慧.
我们相信Pepper可以给我们的生活带来惊人的变化.

解答 34.C.细节理解题.根据句首A new robot,Pepper,has been designed.可知,Pepper是刚被设计出来的一种机器人,故选C,a robot;
35.B.词义猜测题.根据第二段,Pepper can understand expressions,human voice and actions,then react through computer programmes.Pepper可以理解表达、人类的声音和动作,并通过计算机程序做出反应,而且下文中还有He not only makes people laugh,but also comforts those people who are sad or lonely and encourage them when natural disasters come.它不仅让人们笑,而且还安慰那些悲伤或孤独的人,并在自然灾害来临时鼓励他们,它之所以能够安慰悲伤或孤独的人,说明它能够感觉到这个人悲伤或孤独,因此这个机器人能够读懂和理解人类的情感,也就是feeling,即B;
36.C.推理判断题.根据Pepper will be on sale in Japan for around US$2,000in February 2015.可知,Pepper机器人将在2015年2月在日本出售,因此该机器人只在日本销售,且销售日期是2015年2月,现在是2016年,因此现在在日本就可以买到,因此A错误、C正确;根据Using its functions,Pepper can react(反应) to people nearby--making jokes,dancing and even singing in different languages.可知,Pepper可以对附近的人做出反应:开玩笑、跳舞、使用不同的语言唱歌,因此它可以说多种语言,并不仅仅会说日语(Japanese),B错误;根据Everything they learned and got is going to be stored into the i-cloud service.So that they can share wisdom with each other.可知,机器人在商店中学到和得到的一切东西都将被存储到云服务中,因此机器人之间可以相互分享智慧,所以D错误;
37.D.文章主旨题.根据全篇文章的内容可知,文章的主旨就是介绍Pepper机器人,这是一项高科技机器人,能够读懂人类的情感,因此这篇文章会出现在报纸中的Technology(技术)版块,因此答案为D;

点评 本文是一篇关于智能机器人的科普类文章.题型包括细节理解题、词义猜测题以及文章主旨题等.题型较多,做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.What do your parents planto do(do) for the winter holiday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.为了配合我市"热爱祖国、热爱家乡"的教育活动,你校组织开展以"我的家乡-宁德"为主题的英语征文活动.请你根据下列表格中的提示,用英语写一篇短文应征.
地理位置福建的东北部
人口300多万
市民勤劳、友好
城市建设环境优美、道路宽阔、高楼林立
名胜三都澳(Sandu Bay)、太姥山(Mount Taimu)
祝福
参考词汇:northeast,population,million,hard-working,environment,building,such as
要求:(1)词数:80个左右,开头已给出,不计入总词数;
(2)必须包括上述提示要点,可适当发挥,语句通顺,意思连贯,书写规范;
(3)文中不得出现真实人名、校名和其他地名.
My Hometown,NingdeI love my hometown,Ningde.It's a beautiful city in the northeast of Fujian with a population of more than three million.The people here are hard-working and friendly.Ningde has developed quickly in recent years.The environment here is nice.There are many tall buildings and wide roads in our city.Ningde train station was built in 2009.So the traffic is more convenient than before.People's living conditions have improved a lot now.our city has many places of interest,such as Sandu Bay and Mount Taimu.I hope my hometown is becoming more and more beautiful..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Because of different reasons,I could neither go abroad nor attend a language course to improve my English.So,I finally d(66)ecidedto read books in English.I chose Irving's novel A widow for One Year.
What was my experience l(67)ike?Very challenging!At the beginning,I tried to stop thinking in Chinese about w(68)hatI was reading.I just kept reading instead of looking up the new words in the dictionary.At first it seemed to be i(69)mpossibleto read and understand without using a dictionary,but then I began to get the meaning s(70)lowly.Finally,I was so interested in the wonderful characters and the surprising plot of the novel t(71)hatI completely forgot that I was reading the book in English.
R(72)eadingthis novel was very good for my English learning.I found that Irving's way of writing was very clear and easy to read.This made me feel really satisfied and encouraged me to read m(73)anyother books (not only by Irving).I discovered that when you read a book in English you will stop thinking in your mother tongue at some point.It's just as if you were there,inside the story,among the c(74)haracterswho speak English in the book.
Reading Irving's novel also enabled me to learn a large n(75)umberof new words and expressions used in different contexts.It is really a good way to improve our English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.3Scientists Awarded
The 2015Nobel Prize In Physiology Or Medicine
Name:Youyou Tu
Born:1930,China
Prize share:1/2
Working place:China Academy of Traditional Chinese Medicine
Name:Satoshi Omura
Born:1935,Japan
Prize share:1/4
Working place:Kitasato University
Name:William C.Campbell
Born:1930,Ireland
Prize share:1/4
Working place:Drew University
26.William C.Campbell was born inC.
A.China
B.Japan 
C.Ireland
D.Germany
27.Among the three scientists,who is the youngest?B
A.Youyou Tu.
B.Satoshi Omura.
C.William C.Campbell
D.We don't know.
28.Suppose the total prize for the 3scientists is 1,000,000,how much will Youyou Tu get?B
A.250,000
B.500,000
C.750,000
D.1,000,000.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Close contacts between Japan and the rest of the world were created in the twentieth century.In the last forty years,business contacts between Japan and the West have become very important.Many foreign companies now have offices in Japan and Japanese businessmen do business around the world.Differences between Japanese and Western ways of doing business,however,often bewilder foreign businessmen and make doing business in Japan difficult for foreigners.
The American businessman,for example,wants to start talking business immediately.He does not want to wait.The Japanese businessman,on the other hand,likes to arrive at decisions after giving them serious thought.Another thing foreign businessmen have difficulty in understanding is when a Japanese means"Yes"or"No".This is because of cultural differences between Japanese and Western society(社会),Which make it difficult for a Japanese to say"No"directly.
In the USA,it is easy to say"No"to something one does not want to do.But in Japan,it is very difficult to say"No".To refuse an invitation or a request(请求) with"No"is felt to be impolite.It is thought to be selfish and unfriendly.So instead of saying"No"directly,the Japanese have developed many ways to avoid(避免) saying"No".These can help them avoid hurting other people's feelings.However,this often makes their ways of doing business rather difficult for foreigners to understand and follow.

37.What often makes foreigners feel difficult to do business in Japan?A
A.Their different ways of doing business.
B.Their different lifestyles.
C.The fact that the Japanese never say"No".
D.The fact that the Japanese are slow to take action.
38.Which of the following is the closest in meaning to the underlined expression"bewilder foreign businessmen"in Paragraph One?D
A.cause foreign businessmen to change their minds.
B.give a feeling of surprise to foreign businessmen.
C.attract foreign businessmen's attention.
D.make foreign businessmen think wrongly.
39.What fact does the passage lead you to believe?C
A.American businessmen do things more slowly than Japanese ones.
B.American businessmen like to say"Yes"and"No".
C.Americans usually say what they are thinking.
D.Americans do not say what they think or feel clearly.
40.From the passage we can infer(推断) thatB.
A.Japanese businessmen are good at business
B.foreign businessmen should try to know Japanese ways of doing business
C.foreign businessmen must be more polite
D.you must learn from Japanese businessmen if you want to succeed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Directions:Read the passage carefully.Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words.
An African-bom British scientist received an environment research prize at the Convention on Migratory Species (CMS) meeting for showing how bees can be used to reduce conflict between people and elephants.Lucy King's work proved that beehive"fences"(蜂箱"栅栏")can keep elephants out of African farmers'fields.The animals are scared of bees,which can bite them inside their long noses,and flee when they hear buzzing (蜂鸣声 ).
Dr King's work offers an intelligent solution to an age-old challenge,while providingfurther confirmation of the importance of bees to people and a really clever way of preserving the world's largest land animal for current and future generations.Working in Kenya,Dr King and her team showed that more than 90% of elephants will flee when they hear the sounds of buzzing bees.Afterwards,they also found that elephants produce a special sound to warn their fellows of the danger.They used the findings to construct barriers where beehives are woven into a fence,keeping the elephants away from places where people live and grow food.
A two-year project involving 34 farms showed that elephants trying to go through the fences would shake them,disturbing the bees.Later,the fences were adopted by farming communities in three Kenyan districts--who also made increased amounts of money from selling honey."Dr Lucy King has designed a constructive solution that considers the needs of animals but also the economic benefits to the local communities linked to species preservation,"said CMS executive secretary Elizabeth Maruma Mrema.
As Africa's population grows,competition for space between people and elephants is becoming more serious,and there are fatalities on both sides.The same is true in parts of Asia.Sri Lanka alone sees the deaths of all estimated 60people and 200elephants each year from conflict.
Working with the charity Save the Elephants,Lucy King now wants to see whether the Kenyan technique will work in other parts of Africa--and perhaps,eventually,in Asia."With Asia,there are some issues we'd have to look at--it's a totally different elephant species,the bee species are different,it rains a lot more,we have animals like bears that love honey--but I'd be very interested in sharing my research with anyone with experience in Asia to see whether it could work there,"she said.
(Note:Answer the questions or complete the statements in NO MORE THAN TEN WORDS.)

81.Lucy King's research shows that by using bees,conflictbetweenpeopleandelephantscan be reduced.
82.How do most elephants in Kenya respond to the sounds of buzzing bees?Theyfleeandwarntheirfellowsofthedanger.
83.Dr.King's work is regarded as a constructive solution,for it considerstheneedsofanimalsandthelocaleconomicbenefits.
84.What four issues should be thought about in the application of Lucy King's findings in Asia?Elephantspecies,beespecies,weatherandhoney-lovinganimals..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.阅读下面短文.根据短文内容从方框中选出能概括每一段主题的最佳选项.

A.Three Classic Songs
B.Becoming a Musician
C.The Film of His Life
D.The Poor Childhood
E.Master of Many Styles

71.E Ray Charles,a black singer and pianist,was born in 1930in Georgia,USA.His relaxing style mixed jazz,blues,pop and a type of black music.By the time Ray Charles died in 2004,he had won 12Grammy Awards.Many musicians called him simply"the Genius"(天才).
72.D Ray Charles was born into a poor family,without a father.When he was five,Charles started to lose his sight.By the age of 7,he was completely blind.He had already been learning the piano for a year,and when he went blind,his mother knew this would be the only way he would earn any money in the future.
73.B Then he went to a school for blind and deaf children where the teachers also ncouraged him to
study music.Sadly,while he was still at school,his mother died.He left school and in the early
1950s,Charles fornled a group of players.He sang,played the saxophone and the piano and
composed music.
74.AHe made many recordings which are still classics:Georgia on My Mind,I Can't Stop Loving You,
and Hit the Road,Jack are the three best-known songs.He recorded CDs with famous artists
like Elton John or The Beatles,thought his music was wonderful and said that the music they
composed used many of his techniques.
75.Cin 2003,a film biography of his life was produced,called Ray.The part of Charles was played
by a young actor and musician called Janue Fox.Charles died at the age of 74.The film of his
life has been as popular as his songs and means that the memory of Charles's music will live
on.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-________
-I went to a movie with my friends.(  )
A.Were you happy?
B.What did you do yesterday?
C.How are you?
D.What do you usually do on weekend?

查看答案和解析>>

同步练习册答案