精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.What will the future life be like?I think we will be able to travel faster and safer around the world and in to space.Maybe one day we can work in Beijing,sleep in Chengdu and visit the moon for a holiday.
We will have new energy that doesn't make pollution.Possibly,people will find ways to use Cleaner things,such as sea water,to make energy without polluting the earth.
We will have machines that can copy everything in the future.Put a cake on the machine and it makes a new one.If the machine is like a fax-machine,we can send food and presents to our friends easily.
We will have clever robots that work for us,and the robots can bring us useful things and take away our rubbish.Now we have to press a key or type a word to make a machine work.But in the future,if we think of something,the machine can make it for us.The machine can under-stand our ideas.
We will be able to go into computer games and films,and everything will feel real.We will be able to make our homes like forests or sunny beaches or anything we want.Perhaps,one day we will be able to collect our dreams and put them on DVDs.

Judge the following sentences true( T).or false( F) according to the passage.
61.In the future,we can work in one city and sleep in another.T
62.In the future,we can make energy by using sea water.T
63.In the future,we can only copy food by machines.F
64.In the future,we can make a new machine by pressing a key.F
65.People can probably make DVDs of their dreams in the future.T.

分析 未来的生活将会是什么样的呢?我认为未来就是我们可以更快、更安全的环游世界,甚至宇宙.也许有一天我们的生活将会是住在成都,在北京上班,并且去月球度假这个样子的.我们会拥有一种新的能源,并且这种能源不会造成环境污染.也许,人们还会找到更加清洁的能源,比如说海水,用海水发电不会有任何的地球环境污染.在未来我们会拥有一种能复制任何东西的智能机器,如果你放一块蛋糕在上面,它会马上会给你制造一块新的蛋糕出来;这个机器就像传真一样,我们可以很容易的通过它给我们的朋友传送食物和礼物.
在未来我们还会有智能机器人为我们工作,他们会为我们筛选有用的东西,并且把一些没用的垃圾扔掉,现在我们只需要按一下开关,或者输入一个指令,他们就能为我们工作了.并且在未来,我们所想的机器人都会为我们实现,机器人懂我们的想法!我们还能进入到电脑游戏和电影里去,并且一切都会让你感觉到很真实;我们可以把我们的家建造成森林、阳光沙滩或者其他我们想要的.也许,有一天我们会把我们的梦想收录到DVD里!

解答 61.T.推理判断题.根据Maybe one day we can work in Beijing,sleep in Chengdu and visit the moon for a holiday.可知也许有一天我们的生活将会是住在成都,在北京上班,并且去月球度假这个样子的.所以In the future,we can work in one city and sleep in another说法正确.故选T.
62.T.推理判断题.根据Possibly,people will find ways to use Cleaner things,such as sea water,to make energy without polluting the earth.可知句意为也许,人们还会找到更加清洁的能源,比如说海水,用海水发电不会有任何的地球环境污染.所以In the future,we can make energy by using sea water说法正确.故选T.
63.F.推理判断题.根据We will have machines that can copy everything in the future.Put a cake on the machine and it makes a new one.If the machine is like a fax-machine,we can send food and presents to our friends easily.可知在未来我们会拥有一种能复制任何东西的智能机器,如果你放一块蛋糕在上面,它会马上会给你制造一块新的蛋糕出来;这个机器就像传真一样,我们可以很容易的通过它给我们的朋友传送食物和礼物.所以In the future,we can only copy food by machines说法错误.故选F.
64.F.推理判断题.根据Now we have to press a key or type a word to make a machine work.But in the future,if we think of something,the machine can make it for us.The machine can under-stand our ideas.可知句意为现在我们只需要按一下开关,或者输入一个指令,他们就能为我们工作了.并且在未来,我们所想的机器人都会为我们实现,机器人懂我们的想法!所以In the future,we can make a new machine by pressing a key说法错误.故选F.
65.T.推理判断题.根据Perhaps,one day we will be able to collect our dreams and put them on DVDs.可知也许,有一天我们会把我们的梦想收录到DVD里!所以People can probably make DVDs of their dreams in the future说法正确.故选T.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Simon is travelling abroad.Now he is staying in a hotel.Here is the information of his room card on both sides.


26.Simon's hotel isC.
A.to the south of King Street 
B.next to a park
C.near a bank on King Street 
D.between a park and a bank
27.Simon can takeB buses to the hotel.
A.two 
B.three 
C.four 
D.five
28.If Simon gets lost,he canD.
A.wait until the light is green
B.use the card to take a free bus
C.search the Internet at the response zone
D.call the hotel at the phone number on the card.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Before answering the questions,It's best to read the article frombeginning to the end.(开始)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

15.Mr Green does what he can help us improve our English.to help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.These four ads are for four children's books.They talk about the writers,prices,sizes and so on of the books.
Julie's Angels
Martina White       Ages 8-12       Pictures by Sarah Garson
Alfie wants to be an angel(天使) because angels can do anything!But his teacher has other ideas.
She thinks Alfie wants to look cool.
£7.50        21.5 cm x 27cm      Languages:English and French
That's My Mum  
Henriette Barkow      Ages 8-12      Pictures by Derek Brazell
People often think that Mia's mum is not her mother because they don't like each other.Mia doesn't want people to think that.Mia and her friend Kai decide to do something about this.
£6.50        21.5 cm x 27cm       Languages:English and Chinese
What Is Peace
Emma Damon         Ages 4-6   Pictures by Chris Brown
Peace is giving…not taking.Peace is love…not hate.And peace is many more things…
£5.99         19 cm x 21cm           Languages:English and Japanese
Farmer Duck
Martin Waddell           Ages 6-8       Pictures by Helen Oxenbury
There was a duck.It lived with a lazy farmer.While the duck worked,the farmer lay in bed.One day the other animals decided to do something for the duck.
£8.50       28 cm x 23cm    Languages:English and Korean
21.Why does Alfie want to be an angel?B
A.Because angels can fly.B.Because angels can do anything.
C.Because angels look like each other.D.Because angels are cool.
22.How much is What Is Peace?C
A.£7.50.B.£6.50.C.£5.99.D.£8.50.
23.Andy is a Korean boy.Which book can he read?D
A.Julie's Angels.B.That's My Mum.C.What Is Peace.D.Farmer Duck.
24.Jack is five years old,which book is suitable for him?C
A.Julie's Angels.B.That's My Mum.C.What Is Peace.D.Farmer Duck.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.My grandpa took me to America two years ago.I enjoyed my vacation very much until the day we flew back to Nanjing.
When my grandpa and I got to the airport,we had to check in for the flight.But just when we were ready to check in,I remembered leaving something in the restroom.I went back to find it.
When I came back,I couldn't find my grandpa.The airport radio said something,but I couldn't understand what it said.Was the plane leaving?I was close to crying now.
I wanted help,but I didn't think people would understand me because I had poor English.
As I was thinking about this,two men walked towards me.They looked like Asian people.I asked them where they were going,and sadly they speak Japanese,not Chinese.Time kept flying,and I became more worried.I knew I had to get over my fears and ask for help.
I walked over to an American,"Sir,I am lost.I need help."I started with my broken English.The man smiled at me and asked,"Could you tell me where you are going?"
"Nanjing,China."
"Well,the gate number for that flight is 36."
Maybe that was where my grandpa was!I ran off at once.I even forgot to say thank you.
I was surprised to see that grandpa was sitting quietly at the gate,waiting for me.I jumped into his arms and couldn't help crying out with joy.

34.Whenthey were ready to check in for the flight,the writer realized thatD
A.he couldn't find his ticket.
B.he couldn't find his grandpa
C.his grandpa was in the restroom
D.he had left something in the restroom
35.The underlined words"get over"properly means""in Chinese.A
A.克服
B.翻越 
C.获得
D.接近
36.This passage mainly tells aboutD
A.a terrible trip to America
B.a helpfiil American man
C.all by myself in another country 
D.an unforgettable experience.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.
26.Mary has to get to school before 7:00in the morning.On her way to school,where can she buy her breakfast?B
A.At Papa Marko's.
B.At Apple Tree Bakery.
C.At Good Taste Fast Food.
D.At Winnie's Sandwich Club.
27.Yesterday was Mary's eleventh birthday.Her parents took her to Winnie's Sandwich Club for dinner.How much did they spend?C
A.300.
B.360.
C.480.
D.540.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.昨天他做完作业才去睡觉.
Hedidn't go to beduntill he finished his homework yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Mr.King didn't know _______ yesterday evening.(  )
A.when does his son come homeB.when did his son come home
C.when his son comes homeD.when his son came home

查看答案和解析>>

同步练习册答案