精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.It was only with her death that Nurse Edith Cavell became known,but her story became one of the great epics (ASF) of the First World War.Edith Cavell,born on December 4,1865at Northfolk,England,studied nursing,and became First Matron (护士长) at a hospital in Brussels,Belgium.During the war she became an important link in a chain of people helping the wounded and stray Allied soldiers (离散的盟军土兵) back to their own lines.The Germans caught her and she was sentenced to be shot.This brave woman,who had helped over two hundred soldiers to safety,acted with great pride during the short trial (审判).She said at the end her only regret was that she could not have done more than she did.
Edith Cavell was killed by several German soldiers on October 12,1915after an American's request to spare her life had been rejected.There is a statue (雕塑) of her in London,arid Mount Edith Cavell in Canada is named for this heroic nurse.

46.The best title for this passage should beB.
A.A Brave Woman
B.Nurse Edith Cavell
C.Mount Edith Cavell
D.An English woman,Brussels
47.Edith Cavell wasD and became the head nurse in
A.a German; Belgium
B.from Belgium; England
C.from Belgium; Canada
D.an English woman; Brussels
48.Which of the following is NOT true?B
A.Edith Cavell served as a matron during the war.
B.Edith Cavell had been to Canada
C.Edith Cavell was on the side of the Allied Armies.
D.Edith Cavell acted bravely before the enemies.
49.Mount Edith Cavell isC.
A.named by Edith Cavell
B.the name of a lady
C.the name of a mountain
D.named after Edith Cavell because she had once worked there
50.The writer wrote the article toA.
a.show that the war was very cruel
b.call on us to learn from Edith cavell
c.tell us why Edith Cavell was killed
d.just record the improtant happening during World War I
e.sing high praise for Edith Cavell
A.b and e   B.a and b    C.a,e and d    D.d and e.

分析 直到她死去,护士伊迪丝 卡维尔的故事才被人所知,但她的故事在第一次世界大战后成为一个伟大的史诗.伊迪丝 卡维尔,出生于1865年12月4号,英国的诺福克.在比利时布鲁塞尔的一家医院学习护理,并成为护士长.战争期间,她成了帮助伤员和帮助杂散的盟军士兵回到自己营地的一个重要环节.德国人抓住了她,她被判处枪决.这个帮助了超过二百名士兵勇敢的女人,在短期审判期间非常自豪.她最后说她唯一的遗憾,是她不能做得比现在更好了.伊迪丝 卡维尔在1915年12月19号被几个德国士兵杀害,期间美国请求保留她的性命也被拒绝了.伦敦有一尊她的雕塑,加拿大的伊迪丝 卡维尔山也是以这个英勇的护士命名的.

解答 66.答案B 文章主旨题 整片文章都是在讲护士伊迪丝 卡维尔的传奇故事,因此以她的名字作为标题最好,故选B  
67.答案D 细节理解题 由文中 Edith Cavell,born on December 4,1865at Northfolk,England,studied nursing,and became First Matron at a hospital in Brussels,Belgium可知 伊迪丝 卡维尔,出生于1865年12月4号,英国的诺福克.在比利时布鲁塞尔的一家医院学习护理,并成为护士长,故选D
68.答案B 理解判断题 文中提到了许多地名,如英国的诺福克,比利时布鲁塞尔等,并没有提到她去过加拿大,文中最后 arid Mount Edith Cavell in Canada is named for this heroic nurse 加拿大的伊迪丝 卡维尔山也是以这个英勇的护士命名的,也没有提出她去过,故选B   
69.答案C 理解判断题 由文中 Mount Edith Cavell in Canada is named for this heroic nurse可知 加拿大的伊迪丝 卡维尔山也是以这个英勇的护士命名的,很明显是山的名字,故选C  
70.答案A 文章主旨题 选项abcde文中都有或多或少的涉及,但是要选择最主要的文章在告诉我们什么,那就是号召我们向伊迪丝 卡维尔学习,并给予她高度的赞扬,故b和e符合,故选A

点评 本文较为难,文中出现了很多人名地名,要理解文章意思还要仔细阅读文正,题目也较为难,细节理解题可以从文中找答案,其他主旨判断类的题型就要在理解文章意思的基础上结合自己的思考,排除其他选项,选择最贴切的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.In order to improve your English,you should study harder than before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-How is Ann coming?
-I'm not sure.She        drive here.(  )
A.mayB.shouldC.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.你的学习取决于你努力的程度.
Your successdepends on  how hard you work at your lessons.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.这些疲惫的孩子直到晚上9点钟才能回家.
The tired childrencan'tget homeuntil9:00 pm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

4.当有人伤害了我们,我们应该将其写在沙土上,让它随风而逝.
When someone hurts us,we shouldwrite itdown in sand,and the wind can take it away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.学好英语对我们来说很重要.
It is very importantforus to learn Englishwell.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---A homeless man won a lottery ticket.He became rich over night.
---___________________(  )
A.Better safe than sorry.
B.The early bird catches the worm.
C.Too many cooks spoil the broth.
D.Every dog has its day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Please send me an e-mail as soon as possible.

查看答案和解析>>

同步练习册答案