精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

SEOUL, April 16 (Xinhua) -- A passenger ship with 471 people on it, mostly high school students, was sinking(沉没) in waters off South Korea's southwest coast(海岸). The 6,825-ton passenger ship named "SEWOL" was sinking in waters off the Jindo Island, just off South Korea's southwest corner, sending out a danger signal at around 8:55 a.m. local(当地的) time on Wednesday. The ship careened(倾斜) around 60°to the port.

Among the 471 people on the ship, there were together 190 people saved by 10:20 a.m. local time.

After the report, the South Korean sent seven ships and a helicopter(直升机) to the sea for help. The ship left South Korea's eastern port city of Incheon for the country's southern Jeju Island.

1.What is the name of the ship?

A. SEOUL. B. SEWOL. C. Incheon.

2.How many people were on that ship?

A. 281. B. 190. C. 471.

3.Where did that ship sink?

A. In waters off South Korea's southeast coast

B. In waters off the Jindo Island,

C. In waters off the Jeju Island,

4.What time did the ship send out a danger signal?

A. At around 8:55 a.m. Beijing time.

B. At around 10:20 a.m. local time

C. At around 8:55 a.m. local time.

5.Which is TRUE according to the report?

A. 281 people were saved.

B. The South Korean only sent a helicopter for help.

C. Most of the people on the ship are students in high school.

 

1.B

2.C

3.B

4.C

5.C

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了首尔,4月16日(新华社)——一个有着471人的客轮,大多是高中生,在韩国的西南海岸海域沉没的故事。

1.细节理解题。根据第一段,SEOUL, April 16 (Xinhua) -- A passenger ship with 471 people on it, mostly high school students, was sinking(沉没) in waters off South Korea's southwest coast(海岸).首尔,4月16日(新华社)——一个有着471人的客轮,大多是高中生,在韩国的西南海岸海域沉没。可知选B。

2.细节理解题。根据第一段,SEOUL, April 16 (Xinhua) -- A passenger ship with 471 people on it, mostly high school students, was sinking(沉没) in waters off South Korea's southwest coast(海岸).首尔,4月16日(新华社)——一个有着471人的客轮,大多是高中生,在韩国的西南海岸海域沉没。可知选C。

3.细节理解题。根据第一段The 6,825-ton passenger ship named "SEWOL" was sinking in waters off the Jindo Island名为“SEWOL”的6825吨客轮在珍岛岛附近海域沉没,”故选B

4.细节理解题。根据第一段,just off South Korea's southwest corner, sending out a danger signal at around 8:55 a.m.就在韩国的西南角,在当地时间周三上午8:55左右发射了一种危险信号。故选C。

5.推理判断题。根据第一段,SEOUL, April 16 (Xinhua) -- A passenger ship with 471 people on it, mostly high school students, was sinking(沉没) in waters off South Korea's southwest coast(海岸).首尔,4月16日(新华社)——一个有着471人的客轮,大多是高中生,在韩国的西南海岸海域沉没。可知选C。

考点:故事类阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015届甘肃省金昌市八年级上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

They are going to learn to play______ guitar and play ______ basketball

A. /, the B. a; the C. the; a D. the; /

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届甘肃省嘉峪关市八年级下学期期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

Mr. Wang felt________ after his children moved out.

A. lonely B. safely C. angrily D. happily

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届甘肃省嘉峪关市八年级下学期期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

My mother often tells me _____ the teacher carefully in class.

A. listen B. listen to C. to listen to D. to listen

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届湖南长沙麓山国际实验学校初二下学期期中考试英语卷(解析版) 题型:书面表达

假设你是王芬,段考后你将作为优秀学生代表在家长会上发言。请你根据以下的几点写出你的演讲稿,给同学和家长们一些好的建议。(不少于60词)

要点提示:1. 学生应制定学习计划

2. 多读有益的书,多参加活动;少玩游戏,看电视

3. 和老师同学和睦相处

4. 回家多和父母沟通,帮忙做家务

5. 父母不要给孩子太大压力。

要求:1.语句通顺,符合逻辑,可适当发挥。2.不能出现你的真实姓名,学校及班级。

Hello, everyone, I am Wang Fen. I’m very glad to talk with you.

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届湖南长沙麓山国际实验学校初二下学期期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

What were you doing ________ the thief came in?

A. when B. while C. after

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届湖南长沙麓山国际实验学校初二下学期期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

Scott ___________ basketball when the rainstorm came.                                                

A. played B. plays            C. was playing

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届湖北英才学校、兰溪中学八年级下3次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He took up my cellphone and made a long distance call as if the phone _____ him.

A. belonged to B. was belonging to

C. was belonged to D. had been belonged to

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届湖北省黄石市八年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Have you ever heard of “flash mob(快闪族)

On July 12th,2009,at 5 pm, a lot of fans gathered at People’s Square I Shanhai to complete Michael Jackson’s unfinished dance in one minute.For a total of 60 seconds,they sang and did the moon walk to remember Michael Jackson.

This kind of phenomenon(现象)is called “flash mob”. “flash mob” is a group of people who gather in a public place to perform a strange activity for a short time.Sometimes, all these people are friends,but usually they are strangers who find each other through the Internet or sending short messages using mobile phones.

It’s interesting how “flash mob” activities are planned.Without technology–the Internet or mobile phones,it would be impossible to organize so many people in such a short time.

“flash mob” is very surprising and strange.One of the popular“flash mob” activities was in Manhattan,New York City.Several hundred people gathered in a department store and each of the them told the salesperson that they would buy the style of carpet(地毯)and the salesperson didn’t know what to do.

1.What is “flash mob”?

 

2.What did a lot of fans do at People’s Square in Shanghai on July 12th, 2009?

 

3.Do the members of “flash mob” usually know each other very well?

 

4. How are so many people organized in such a short time?

 

5. What does the writer think of “flash mob”?

 

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案