精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Mrs.Chang,a new teacher at Park School,wants to know her students in Class 5,Grade 3.Here are the introductions of some of the students.
NamesIntroductions
KellyKelly has to go to cram school from 6:20p.m.to 8:20p.m.
SusanBecause Susan lives too far away,she usually comes to school late.
NicoleNicole is a good student who does well on tests and helps others solve math questions.
JaneJane likes to do housework at home and helps clean the classroom.
TomTom never goes to school on time and seldom finishes homework.
JordanHe likes sports a lot and usually plays basketball in the park right after school.
MayMay is friendly and likes to help people.
MarkMark does well on tests,but he is shy and doesn't like to help his classmates.
CarolShe is Mrs.Chang's best assistant that will do everything for her!
47.Who likes sports a lot?A
A.Jordan.
B.Susan.
C.Carol.
D.Jane.
48.What does Jane like to do?B
A.To go to school late.
B.To help clean the classroom.
C.To play basketball in the park.
D.To help others solve math questions.
49.Who does well on tests?D
A.Kelly and Tom.
B.Nicole and Jordan.
C.May and Mark.
D.Nicole and Mark.

分析 本文是对一些同学的介绍.

解答 47.A   细节理解题.根据对Jordan的这一栏的He likes sports a lot and usually plays basketball in the park right after school.可知他非常喜欢体育,故选A.
48.B   细节理解题.根据对Jane的这一栏的Jane likes to do housework at home and helps clean the classroom.可知她喜欢打扫教室,故选B.
49.D   细节理解题.根据对 Nicole and Mark的介绍这两栏的Nicole is a good student who does well on tests and helps others solve math questions和Mark does well on tests,but he is shy and doesn't like to help his classmates.可知这两个同学考得不错,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.When I was young,my family got our first computer.As years went by,I wanted to get a new one,and my father agreed.We went to many stores and looked at many flyers (小广告).At last we bought an HP computer.
During the first week,I noticed that our computer had some problems.I tried to fix it,but failed.Finally I had to phone the HP company.After five hours'hard work,the computer still did not work.My dad didn't have a choice but to return the whole thing.
A few days later,we decided that I should go on the internet and order some parts to build a new computer by myself.
It was not an easy thing for me to deal with it,but in the end I finished.From these setbacks (挫折),I have learned,and now believe if the computer that I bought from the store didn't have problems,then I would not learn how to build a new one.Even though I spent lots of time on it,I know it wasn't a waste of time.
I now have a self-built computer,and I am very pleased.

25.The writer wanted to have a new computer becauseD.
A.he has much money
B.the one he had was cheap
C.his dad would like to
D.the first one was too old
26.B,they telephoned the HP computer company.
A.Before they bought the HP computer
B.A week after they bought the computer
C.A week before they bought the computer
D.A few days before they bought the computer
27.Which of the following is true according to this passage?B
A.The HP computer was very cheap.
B.The writer built a new computer by himself at last.
C.The HP company managed to mend the computer at last.
D.Dad didn't like the newly-built computer at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Mary told me to wait for her at the school gate,but she didn't appear at all.(  )
A.seeB.comeC.show offD.show up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.

51.Cape Town isD.
A.a web site 
B.a web page
C.a country in Africa
D.a city in Africa
52.We can't find the information aboutC in Cape Town from this web site.
A.the weather
B.street maps
C.the education
D.the history
53.To know more about the trip in South Africa,check out the web siteB.
A.Cape Town Travel
B.Wildlife Safaris in South Africa
C.Welcome to Cape Town
D.Cape Town in South Africa.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
One of a Kind Craft(工艺)Show
The show is held twice a year,in spring and at Christmas.There are hundreds of artisans(手艺人)from across Canada selling jewellery,pottery,glass,ironwork and clothing.
When:26Nov.-6Dec.
Mon.-Fri.11am-10pm.
Sat.10am-9pm;
Sun.10am-6pm
Where:Direct Energy Centre
Cost:C10
Phone:+1 416 263 3000
Email:askus@oneofakindshow.com.
Young Music Scene Concert
Young musicians from throughout Germany perform at Young Music Scene Concert at Berlin's famous Quasimodo music hall.The concert is part of the Berlin Festival.
When:26-30Nov.
Where:24,10719Berlin,Germany
Cost:Various
Email:info@quasimodo.de
Phone+49 ( 0 ) 30 312 8086
Documentary Film Month
Cinemas,schools and libraries across France and the French-speaking world take part in November's Documentary Film Month.About 120,000visitors take part each year.
When:1-30Nov.
Where:25rue des Pyramides,75001Paris
Cost:Various
Phone:+33 (0)1 43 38 19 92
Email:info@paris-touristoffice.com
Canada Blooms:Toronto Garden and Flower Show
The Canada Blooms show every year at the Metro Toronto Convention Centre is the country's largest indoor garden show.
When:Mar.10am-9pm;
Sun.10am-6pm
Where:Metro Toronto Convention Centre
Cost:C18; under 12free
Phone:+1 416 447 8655
Email:info@mtccc.com
51.You buyD at One of a Kind Craft Show.
A.some books about film           
B.classic music CDs
C.different kinds of flowers         
D.glass,ironwork and clothing
52.Young Music Scene Concert is held fromD.
A.6Nov.-6Dec.
B.1-31Mar.
C.1Mar.-30Nov.
D.26-30Nov.
53.You can e-mailC when you want to see Documentary Film Show.
A.askus@oneofakindshow.com         
B.info@quasimodo.de
C.info@paris-touristoffice.com         
D.info@mtccc.com
54.If two adults and a boy of 7want to see Toronto Garden and Flower Show,it will cost themB.
A.C54      
B.C 36          
C.C 24       
D.C48
55.Which of the following is NOT true according to the passage?D
A.One of a Kind Craft Show is held twice a year.
B.Young musicians from throughout Germany perform at Quasimodo music hall.
C.Cinemas,schools and libraries across France take part in Documentary Film Month.
D.Toronto Garden and Flower Show is the world's largest garden show.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.
35.How many days will the show be on?A
A.For 10days.
B.For 12days.
C.For 9days.
D.For 15days.
36.Lucy is 7years old and she wants to see the show with her parents in the evening.They should payD dollars for the tickets.
A.25   
B.35       
C.60     
D.84
37.Which of the following is NOT mentioned in the passage?B
A.The name of the show.
B.The name of the director.
C.The telephone number.
D.The name of the theatre.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.She often       a train to school,sometimes she goes to school      bus.(  )
A.takes,takesB.takes,byC.by,takesD.by,by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-I don't know ________ this machine.
-It doesn't matter.Here is the instruction.(  )
A.when to useB.how to useC.where to useD.what to use

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.不要在教室里吃东西!
Don'teatin the classroom!

查看答案和解析>>

同步练习册答案