【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 I am Alice. My sister and I spent our last summer holidays with our uncle who is a geologist (地质学家) and loves to collect stones.
One day he bought us two backpacks and asked us to go to the mountain with him. We walked the whole day. Every now and then he put stones in our backpacks. To our surprise, he also took some stones out from them. But we thought he had just found better stones.
When we returned to the house, we were very tired. The backpacks were so heavy that we felt relief (轻松)when we took them off. Yet our uncle's backpack was half empty.
"Why did you give us so many stones?” we asked.
"I didn't. You did." he said. “You didn't know it, but I gave you a little attitude(态度) test today. I listened to every word you said. Whenever you were complaining (抱怨) , I added a stone to your backpacks. whenever you talked about something with positive (积极的) thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks."
Our backpacks were full of stones.
“Your negative( 消极的) thoughts are just like stones. You carry them in your mind just like those stones in your backpacks. The mote negative thoughts you have, the heavier your mind will be.” said our uncle.
With great love, our uncle taught us one of the most important lessons it life—the power of the attitude.
(1)Alice's uncle likes to _______.
A.collect coins
B.collect stones
C.collect stamps
D.collect books
(2)When Alice's uncle took out some stones from her backpack, she thought ________.
A.she said too many words
B.her uncle had found better stones
C.her uncle wanted her to feel a sense of relief
D.she talked about something with positive thinking
(3)Alice's and her sister's backpacks were full of stones because they ______
A.complained (抱怨) too much on the way
B.were hard working
C.enjoyed collecting stones very much
D.chose wrong backpacks to carry the stones
(4)The underlined word "them" refers to "______" in the passage.
A.the stones
B.the backpacks
C.the positive thoughts
D.the negative thoughts
(5)The writer wrote this passage to encourage us to _______
A.be pleased to take others' advice
B.have a positive attitude towards life
C.make a plan before doing something
D.help people in trouble
【答案】
(1)B
(2)B
(3)A
(4)D
(5)B
【解析】文章大意:这篇短文主要介绍了作者的叔叔在步行中在作者抱怨时向他的背包中放入石头,当作者有积极想法时取出石头,使作者认识到消极的思想越多,心里负担就越重。
(1)细节理解题。根据who is a geologist (地质学家) and loves to collect stones.可知作者的叔叔是一个地质学家,并且喜欢收集石头。故选B。(2)细节理解题。根据To our surprise, he also took some stones out from them. But we thought he had just found better stones.可知他们认为叔叔找到了更好的石头,才从背包中取出一些。故选B。
(3)细节理解题。根据"I didn't. You did." he said. “You didn't know it, but I gave you a little attitude(态度) test today. I listened to every word you said. Whenever you were complaining (抱怨) , I added a stone to your backpacks. whenever you talked about something with positive (积极的) thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks."及Our backpacks were full of stones.可知作者抱怨太多,故选A。
(4)细节理解题。根据Your negative( 消极的) thoughts are just like stones. You carry them in your mind just like those stones in your backpacks.你的消极思想就像石头,你在心里携带着他们就像你携带背包里的石头。可知them指代上文中的代表消极思想,故选D。
(5)推理判断题。根据短文最后一段可知作者从此认识到积极态度对生活的重要性。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文, 从方框中选择适当的单词填空(每词限用一次)。
differences friendly in how usually
This term we have a new English teacher from Australia, Mr Green. He teaches very well and is 【1】 to us.
Last Sunday some of my classmates and I went to visit him. He cooked some Australian food for us. We taught him 【2】 to use chopsticks and the way of making dumplings.
He had an interest in making Chinese food. He also told us a lot of western customs(习俗). For example, when they have dinner in a restaurant together, they 【3】 keep quiet.
When it was time for us to leave, I said to him, "Come to my home for dinner when you have time." He looked happy and asked, "When?" But 【4】 fact, I was just to be polite. From that, we could see the 【5】 from country to country.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】下面文章中有五处需要添加小标题.请从以下选项A、B、C、D、E和F中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余的。A. Think about what to do tomorrow.
B. Review the day.
C. Imagine a quiet place.
D. Exercise every day.
E. Stop doing other things.
F. Choose proper food.
If you have difficulty sleeping at night, it's time for you to take it seriously. According to Medicine Net, bad sleeping can lead to plenty of problems such as poor concentration and mood changes. Luckily, there are some tips that can help you fall asleep quickly ad may also improve the quality (质量)of your sleep.
① Daily exercise will reduce your stress and help you fall into a deep sleep. Consider doing exercise such as walking, swimming or bicycling between 5:00 pm to 7:00pm, as your body is at its finest physical condition. Then you can get a good quality of sleep at night.
② Eat food that is helpful to your sleep. Take healthy food in your food list, such as milk, cheese, bananas, eggs and honey. Have a light dinner and don't eat high-fat foods, as these foods take longer to digest(消化). Keep away from chocolate and high-sugar foods before bedtime. Drink plenty of water all through the day. But remember to stop doing so by 8:00pm, or you prevent yourself from enjoying a good sleep by visiting the bathroom from time to time.
③ Prepare yourself for sleep and avoid eating , watching TV or doing homework in your bed. Your body will learn that when you are on your bed, it's time to fall asleep. Doing other things on your bed will make it harder to fall asleep when you finish them all.
④ If you can't fall asleep for hours in bed, then try to review what you did during the day .Try to catch as much detail(细节) as possible. But don't think too much about anything that you worried about, since that can make falling asleep more difficult. If you finish reviewing the day, but still can't fall asleep, then go back to yesterday and even the day before yesterday. Reviewing the day can make you calm.
⑤ If you are having trouble clearing your mind , think of a relaxing and peaceful scene. For example, imagine that you're lying on the beach under the warm and pleasant sunshine, watching the waves(海浪) breaking on the rocks again and again . And it would be better if you can do deep breathing exercises while you do this.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
心怀感恩, 与爱同行。感谢父母, 他们给予你生命, 抚养你成人;感谢老师, 他们教给你知识, 引领你做“大写的人”;感谢朋友, 他们让你感受到世界的温暖;感谢对手, 他们令你不断进取、超越自我。假定你是凯伦, 在新年来临之际, 用英语写一封信给你最想表达谢意的人, 内容包括:
1. 写信的原因;
2. 发生在你们之间, 让你感动的事情;
3. 表达对新的一年及未来的祝愿。
要求:
1. 词数80—100词, 开头和结尾己给出, 不计入总词数;
2. 围绕主题, 要点齐全, 层次清晰, 可以适当增加细节, 以使行文连贯;
3. 书写规范, 注意正确使用标点;
4. 文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
Dear
I'm writing this letter to express my deep thanks to you for
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Karen
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 The other day, I told Connie that I'd rather take the bus to work than ride in my comfortable limousine, because of the high cost of gasoline. But today, I discovered how wrong I was.
When I got into my limousine this morning, my driver told me that the motor didn't sound like it was running well.
“Look,” I said, “I have an important meeting at 9:00. I have to be on time!”
We drove about three blocks—then the motor died.
“Sorry, Mr. Foster. I thought this might happen. But look! There's the downtown bus. Maybe you should take it. So you don't miss your meeting.”
“Well, I…I…Oh! I suppose I have to.”
I got on the bus and gave the driver my money.
“Mister, are you serious? We can't make change for a $100 bill!”
“I AM CHARLES K. FOSTER. AND I ORDER THAT YOU SHOULD MAKE CHANGE!”
“Mister,” said the driver, “I don't care who you are. You will have to get off the bus.”
Well. I was so mad when I got off that bus that I didn't watch where I was going, and I was almost hit by a car! So now, all I have to say is this: My business may be killing me, but riding the bus certainly will.
(1)The word “limousine” in Paragraph 1 most probably means a ______.
A.motorbike
B.truck
C.car
D.bus
(2)Why did the writer's driver suggest him taking the bus?
A.The bus would stop at the meeting-room.
B.The limousine completely broke down.
C.The driver had an important meeting.
D.The motor was not running very well.
(3)The writer failed to catch the bus because _______.
A.there were too many passengers
B.it was heading in the wrong direction
C.the driver couldn't change his money
D.he was rude in the bus driver
(4)How did the writer feel when he had to get off the bus?
A.Angry.
B.Uneasy.
C.Shameful.
D.Funny.
(5)What can we guess from the last paragraph?
A.The writer was doing well in his business.
B.Connie would lose his job as the writer's driver.
C.The writer was sure that he would be killed by a bus.
D.The writer wouldn't take a bus to work after that.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给中文意思完成句子,每空只填一个词。
【1】很多学生请我就如何提高英语水平给出建议。
Many students ______ ______ advice about how to improve their English.
【2】中国以长城而闻名。
China is ______ ______ the Great Wall.
【3】他们围在游泳池周围,给他加油。
They gathered round the swimming pool and ______ him ______.
【4】请把这些椅子拿走。
Please ______ these chairs ______.
【5】我们大家都需要保护动物,使它们在宁静中生存。
We all need to help animals live ______ ______.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 When we talk about NBA, we always think about a great basketball player from the USA, who retired(退役). _______ name is Kobe Bryant((科比).
Bryant, 41, _________ the Los Angeles Lakers. He had been on the team for 20 years. But he _________ because of age and injuries(伤) in 2016.
“My heart can take it, my mind can handle it, but my body knows it’s time to say _________,” he wrote in his poem(诗) Dear Basketball.
Bryant is one of the greatest players in NBA. He _________ five NBA championships(冠军) and two Olympic gold medals. He _________ scored the third largest _________ of points in NBA history, even _________ Michael Jordan.
Bryant has a real love _________ basketball. He often started to practice as early as 5 a.m. Everybody knows how hard he worked.
Soon Bryant may have some time to rest. But no matter what he does next, he said his love for basketball would never __________.
【1】A.HeB.SheC.HisD.Her
【2】A.played withB.played forC.played againstD.played
【3】A.is leavingB.leavesC.leftD.leave
【4】A.goodB.OkayC.goodbyeD.hello
【5】A.getsB.winsC.reachedD.won
【6】A.tooB.andC.alsoD.either
【7】A.numberB.personC.moreD.most
【8】A.less thanB.the sameC.more thanD.much more
【9】A.ofB.playingC.forD.likes
【10】A.last longB.haveC.changeD.changes
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Excuse me. Could you please tell me ______?—Sure. Go along this street and turn left. It's on your right.
A.when I can get to the bookstore
B.when can I get to the bookstore
C.how I can get to the bookstore
D.how can I get to the bookstore
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com