【题目】阅读下文并回答问题。
First, a company called Lava Mae came up with the idea of mobile showers (移动淋器) for the homeless. Now, two young Australian men have created a similar laundry service (洗衣服务), called Orange Sky, for the homeless.
Lucas and Nicholas have been volunteering at the city’s charities for several years. They came up with the idea in July, 2017. They noticed that when the organizations handed out free clothes, many homeless people took more than they needed and threw them over the next few weeks.
Then they realized that it was simply because the clothes were dirty. Though there are two places in the city that provide a free washing service, one is open only three days a week, while the other is always booked up. On the other hand, most homeless people don’t have any money to wash their clothes at a laundry. So a mobile laundry seemed to be the perfect idea.
Setting it all up was not easy. The first challenge they faced was figuring out how to fit two washing machines into the old van (厢式送货车) they bought for their mobile laundry. Their bigger challenge was getting the city to consider them as a charity. Finally, by October 2017, Orange Sky Laundry was open!
Now they offer their services at six locations. In the last four months, Lucas and Nicholas have not only been able to help homeless people, but also attracted 120 volunteers. With their support, the young men hope to set up similar services in fifteen Australian cities by the end of 2018.
Why did they choose the name, “Orange Sky”? Because orange is their favorite color and also the title of their favorite song.
【1】Was the laundry service called Orange Sky?
_______________________________________________________
【2】What was the first challenge that Lucas and Nicholas had to face?
_______________________________________________________
【3】What is the main idea of this passage?
_______________________________________________________
【4】Will you help the homeless like the two young men in the future? Why or why not?
______________________________________________________
【答案】
【1】Yes.
【2】The first challenge they faced was figuring out how to fit two washing machine into the old van they bought for their mobile laundry.
【3】Two men have started a mobile laundry service for the homeless.
【4】Yes, I will. Because it's a pleasure to help others.(言之有理即可)
【解析】
本文主要介绍了两个澳大利亚年轻人为无家可归的人创办的移动洗衣间。
【1】细节理解题。根据第一段“Now, two young Australian men have created a similar laundry service (洗衣服务), called Orange Sky, for the homeless.”可知是肯定回答,故答案为:Yes.
【2】细节理解题。根据第四段第2句“The first challenge they faced was figuring out how to fit two washing machines into the old van they bought for their mobile laundry”可知面临的第一个挑战是想办法把两台洗衣机装进他们为流动洗衣房买的旧面包车里。故答案为:The first challenge they faced was figuring out how to fit two washing machine into the old van they bought for their mobile laundry.
【3】主旨大意题。根据第一段中“Now, two young Australian men have created a similar laundry service (洗衣服务), called Orange Sky, for the homeless.”及全文内容可知本文主要讲两个澳大利亚年轻人为无家可归的人创办的移动洗衣间。这是个开放性试题,答案言之有理即可。故答案为:Two men have started a mobile laundry service for the homeless.
【4】主观发挥题。填否定回答或肯定回答均可,只要答案合理。答案示例:Yes, I will. Because it's a pleasure to help others.
题目要求根据短文内容回答问题,做题时要先通读全文,在了解文章大意的基础上带着题目要求从文中寻找合适的答案。第1小题问洗衣服务的名字是不是叫“Orange Sky”,定位到文中第一段最后一句,很容易得出答案。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 My friends and I joined a two-day survival(生存)training class in the mountains. The first day was really______, there was so much to do! Arriving at the campsite, we were divided into two groups and given a tent, some food, a ______and a compass. Standing next to a small river, Fanny suggested camping in the grassy area nearby. However, our instructor, Mr. Lee, pointed out that it might flood(淹没)if it rained. In the end, we found a______ area. Putting up the tent was really hard. Luckily, Mr. Lee helped us a lot.
By the time we had put up the tent, everyone was really hungry.“We wouldn’t have got hungry if we had brought some snacks,” Peter said. We all told him to______complaining and help us start a fire to cook our food instead.
The next day, woken by a strange noise, Peter went to see what was______.“Some cows have eaten out breakfast.” he shouted “That’s all because you didn’t ______the food properly last night.”We tried our best on next______—using the map and compass to get success.
The survival training was a great experience in our life, we could survive anywhere!
【1】A.differentB.difficultC.boring
【2】A.bookB.knifeC.map
【3】A.higherB.lowerC.nearer
【4】A.startB.stopC.continue
【5】A.beginningB.followingC.happening
【6】A.put awayB.eat upC.sell out
【7】A.planB.taskC.problem
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】仔细阅读下面五个句子, 然后用下面方框中所给的单词或短语填空, 使每个句子在结构, 句义和逻辑上正确。
lift / sadness / expected / journey / get back / cut down
(提示:选项中有一个是多余的。)
【1】In the United States, people are________to shake hands when they meet for the first time.
【2】Luckily, Mr Lee gave me a________on my way to school though I got up late this morning.
【3】Some factories are closed to help________the pollution in our city.
【4】I can’t________to Beijing. The line is busy.
【5】As we set out on our new________, we shouldn’t forget where we came from.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Peter是一名交换生(exchange student),现在九年级7班,来自英国。他对中国的传统节日感兴趣。最喜欢中秋节。嫦娥的故事很感人,月饼很好吃。下个星期五是中秋节,你会和他一起赏月并分享月饼。他的中文说得很好。但是书写有困难。请你给他提点建议。
中秋节 the Mid-Autumn Festival 嫦娥 Chang’e 传统的 traditional
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Can you tell me ________ your school?
—Yes. You can come only by boat.
A.when we can get toB.when can we get toC.how we can get toD.how can we get to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 When you travel in England you can’t miss the visit to Windsor Castle(温莎城堡), the family home to British kings and queens for over 1,000 year.
Opening Times at Windsor Castle:
The castle opening hours
1 Mar. 2018-31 Oct. 2018( Monday-Sunday 09:30-17:15)
1 Nov. 2018-28 Feb.2019( Monday-Sunday 09:45-16:15)
Prices
Adult ticket: 21.20
Family ticket (2 adults & 3 children between 5 and 17 years old); 54.70
Senior / College student ticket: 19.30
Under 17 years old /Disabled ticket: 12.30
Castle Closing Dates
The castle will be closed on the following dates
17& 18 Jun. 2018
1&2 Oct. 2018
Top tips:
Buy your ticket on the Internet before you arrive to save some time.
If you want to see the Changing of the Guard ceremony, get to the Castle grounds at 11:00. During the summer it happens every day, if the weather is good.
【1】How many hours can you stay in Windsor Castle on February 14th?
A.6.5 hoursB.6 hours.C.7 hours.D.7.5 hours.
【2】When does the castle close on October 1, 2018?
A.9:30B.17:15C.9:45D.16:15
【3】They should pay at least ________ if Mr. and Mrs. Green bring their three children (all between 5 and 17 years old) to visit the castle.
A. 79.30B. 67C.57.40D.54.70
【4】The Changing of the Guard Ceremony might not take place in summer if ________.
A.The weather is badB.the castle is being repaired
C.There are no visitorsD.the queen doesn’t live there
【5】Where can you see this passage?
A.newspaper.B.A notebook.C.A guide book.D.A test paper.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The holiday’s upon us.After months of study, you have some time to yourself.So, why not read a book? Well, some people will say, “Why trouble with books? We have the Internet and other media (媒体) that offer a lot more colorful programs.Books are history!”
But don’t be fooled.There’s still a lot to be said for reading-and reading as widely as possible.
(1) One clear reason is that a well-chosen ______ is a wonderful collection of ______ and expressions, so long as you have a good dictionary, of course.Believe me, it’s far easier to get new English words and expressions from a book or article than it is from the TV or the Internet.
(2)But an even more important point is that books give you something that modern media simply can not. The webpage(网页)is always full of pictures and the text is often designed to make it as easy to read as possible.
Though “easy” may be welcome, unluckily it’s of little use for any long-time development of reading skills and the general language level.For that, there’s still no substitute(替代品)for a book.
But perhaps the best single reason is that simply choosing what you read and doing it by yourself means that it’s something you do by and for yourself.You can choose what you want to read.It’s hard work, but while you are reading, you’ll find that what once seemed like a duty is now a pleasure.Reading can bring us pleasure.
【1】在(1)句空白处填入适当的词:___________ ___________
【2】把(2) 划线句子翻译成中文:_______________________________________
【3】回答问题: How many reasons for reading books does the text mention?
_________________________________________________________________
【4】在文中找出与下面句子意思相近的句子:It’s nearly useless.
_________________________________________________________________
【5】在文中找出最能表达文章主题的句子:
_________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Self-discipline(自律) is very important for students in Grade Nine now. We have had online study ___________March 2nd this year. Teachers taught his class through different apps on the internet and we stayed at home to learn knowledge by ___________. Because of this, self-discipline should be a habit for us. Self-disciplined students use different methods to study alone, which brings them more success. Here are the four methods almost all self-disciplined students use.
They are regular(有规律的). Almost all self-disciplined students study regularly, because they know“What you give is what you get. If you ___________regular hours studying, then you will learn more and get _____________ grades. Put apart some hours, each day or each week, for studying. This will help you to study regularly.
They have clear goals. All self-disciplined students have their own goals. ___________ clear goals is the key to good grades. The goals drive you to study more. Set right goals which can challenge you, but do not seem impossible or__6_ difficult ___________ achieve. You will keep trying and focus on your study in order to make dreams _____________.
They study without stress. Self-disciplined students study a lot. But they study without putting pressure on themselves. Most students study too hard or for a long time. This creates _____________. Studying should be done in a balanced(均衡的) manner. Take a break for a few minutes after studying for 30 or 45 minutes. Such short breaks will relax your brain and you will learn more.
They know the importance of studying. Studying is not something ___________ you do just because your parents ask you to do it. It's actually very important for you. Studying gives you knowledge and skills that will ____________ with you for the rest of your life. It gives you the ability to get a job and make money. And Self-disciplined students understand the value of studying well.
根据短文内容选择最佳答案。
【1】A.forB.sinceC.until
【2】A.ourselvesB.yourselvesC.themselves
【3】A.payB.costC.spend
【4】A.worseB.betterC.fewer
【5】A.HaveB.HavingC.Had
【6】A.too, toB.so, thatC.either, or
【7】A.come trueB.put offC.show up
【8】A.anything nervousB.nervous nothingC.something nervous
【9】A.whatB.whichC.that
【10】A.remindB.remainC.recall
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 初中生活中,你有些什么改变?你是怎样改变的?请以"How I have changed"为题写一篇英语小短文,描述你发生的变化,写作内容包括兴趣爱好、行为习惯、学习习惯等方面。
要求:1.文中不得出现真实姓名和学校名称。2.词数80词左右。
How I have changed
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com