精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
How much do you know about the bird world?
Birds use three gaits: walking, running and hopping.
In walking, the left and the right feet move in turn (轮流).Each foot is on the ground for more than half the time, so there are more times when both feet are on the ground.In running, each foot is on the ground for less than half the time, and there are more times when both feet are off the ground.In hopping, the feet move almost at the same time.This means that for much of the time both feet are off the ground.
Middle-sized and large birds walk at low speed and either run or hop at higher speed.Small birds, such as sparrows and swallows, usually do not walk, because walking may be too slow for them.It seems that the more time a bird spends in trees, the more likely it is to hop.Perhaps there is wide space in a tree between one thin branch (树枝) and the next, so walking is not a good choice, while on each small branch there is enough room to set both feet down side by side, so hopping seems to make sense.
(1)How is the bird moving when both feet are on the ground for more than half the time?
A.By flying.
B.By running.
C.By walking.
D.By hopping.
(2)Which of the following shows a bird is hopping?
A.
B.
C.
D.
(3)Why do the birds in trees usually move by hopping?
A.Space between the two branches is wide.
B.The birds in trees are small in size.
C.There is little room to set the birds' feet on.
D.Branches are high in the air off the ground.
(4)Which of the following usually moves by hopping?
A.A duck.
B.A chicken.
C.A snake.
D.A sparrow.
(5)What does the underlined word "gaits" mean?
A.Directions of flying.
B.Speeds of moving.
C.Ways of moving.
D.Times of staying in trees.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
(5)C
【解析】这篇文章主要就是讲鸟移动的三种步法:慢步走,跑,和双足跳跃(前进)。
(1)细节理解题。根据短文第三段中句子In walking, the left and the right feet move in turn (轮流) .Each foot is on the ground for more than half the time, so there are more times when both feet are on the ground.In running, each foot is on the ground for less than half the time可知在走路的时候是左右脚交替轮流,每只脚在地上的时间都超过(走路)一半的时间,所以有两只脚一起落地的时间。当两只脚在地上超过一半时,鸟是慢步走的,所以答案是C。
(2)细节理解题。根据第三段最后两句In hopping, the feet move almost at the same time.This means that for much of the time both feet are off the ground.可知鸟在跳跃中,双脚几乎同时移动。所以答案是B。
(3)细节理解题。根据第四段中的句子Perhaps there is wide space in a tree between one thin branch (树枝) and the next, so walking is not a good choice, while on each small branch there is enough room to set both feet down side by side, so hopping seems to make sense.可知先择跳跃的方式移动是因为树枝间的空隙比较宽。所以答案是A。
(4)推理判断题。hopping 的意思是双脚跳,所以根据四个选项我们可以看出只有第四项麻雀才会双脚跳。所以答案是D。
(5)词义猜测题。通读全文我们可以看出这篇文章主要就是讲鸟移动的三种步法。所以答案是C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】假如你叫李华,你和你美国朋友Betty经常通过邮件谈论各自的学习,她想了解你是如何练习英语口语的以便她学习汉语时借鉴。请你根据她的问题回复邮件。
提示词语:pronunciation, speak, classmate, retell

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—What do you think of the environment here?

Wonderful!________of the land________covered with trees and grass.

A.Two fifths;is

B.Two fifth;is

C.Two fifths;are

D.Two fifth;are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
B
Welcome to our idiom (习语) corner!

to feel very happy and excited (especially when sth. Good has happened)
e.g. Jenny is walking on air because her friend invited her to the school dance. She can't wait to go.

an unknown person who enters a race and gets a good grade
e.g. Did you hear about the dark horse in the running race yesterday? It was his first race and he finished in the top ten.

to act quickly, without thinking
e.g. I hate working with Mary. She's quick on the trigger and always ready to get mad.

to encourage sb. to do sth. (especially sth. They shouldn’t do)
e.g. When your classmate eggs you on to copy his test paper, you should say “no” to him.


(1)Picture can be chosen to express “to do something without thinking”.
A.
B.
C.
D.
(2)We can’t believe Robert won this match. He’s really .
A.a walking man
B.a trigger
C.a dark horse
D.an egg
(3)The Chinese meaning to the idiom “to walk on air” is probably “”.
A.一无所有
B.欢天喜地
C.愁眉苦脸
D.不假思索
(4)The writer didn't use to help the readers understand the idioms above.
A.explanations (解释)
B.pictures
C.examples
D.results

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】
Please write a passage of basketball in about 90 words according to the following mind map.根据下面关系图写一篇有关篮球的90字文章。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】请从A、B、C中选出错误选项。
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Rick has learned a lot about Chinese culture________he came to China.

A.before

B.when

C.until

D.since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】For breakfast, I usually have ______ and two pieces of bread.

A.a cup of mild half B.half a cup of milk

C.a half milk cup D.half a milk cup

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It’s said that there _____ a football match on TV this evening.

A. will have B. is going to be

C. has D. is going to have

查看答案和解析>>

同步练习册答案