精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.My father was always a good gardener.One of my earliest memories is standing without shoes in the garden,and my hands were dirty from digging in the ground.
As a child,I loved following Dad around in the garden.I remember Dad loved growing all kinds of things:potatoes,watermelons almost as big as me,rows of yellow corn,and our favorite-red tomatoes.
As I grew into a teenager,I didn't get so excited about gardening with Dad.Instead of a fantastic land,the garden turned into a place I was tired of.However,Dad's love for gardening became stronger and stronger.After all the kids had grown up and started families of their own,Dad put his whole heart into it.Even when he was badly ill,he still took care of his garden.
But then,bit by bit,his health went down.Too tired to weed(除草),he simply let them be.He only planted tomatoes.As Dad became weaker and weaker,I had to take up his gardening work.Dad was dying.The rows and rows of colorful vegetables were gone.
For the first few years after he died,I couldn't even stand to look at anyone's garden,for fear that the memorieswould hurt me.Three years ago,I decided to plant my own garden and started out with just a few tomatoes.That morning,while I was gardening,something caught the corner of my eye and I had to smile.It was my eight-year-old son Nathan,happily playing in the field.

44.When the writer was a child,he lovedAin the garden.
A.following his father around 
B.growing all kinds of things
C.doing gardening work 
D.planting tomatoes
45.When all the kids started their own families,the writer's fatherC.
A.stopped his gardening     
B.turned to other hobbies
C.put his whole heart into gardening
D.plantedtheir favorite tomatoes
46.C,the writer began to take up his work in the garden.
A.When his father was badly ill
B.When his father's health went down
C.When his father became weaker and weaker
D.When his father talked about the gardening
47.The writer decided toB three years ago.
A.plant his father's garden           
B.plant his own garden
C.sell his father's garden
D.visit others'gardens.

分析 我的父亲一直是一个很好的园丁,我最早的记忆之一是不穿鞋在花园里,我的手在地面上被挖脏了.
作为一个孩子,我爱跟着爸爸在花园里.我记得爸爸喜欢种各种各样的东西:土豆、西瓜差不多和我一样大,黄色的玉米,和我们最喜爱的红番茄.
当我成长为一个少年,我没有感觉和父亲一起在花园很兴奋.花园变成了一个我厌烦的地方,而不是一个神奇的土地,但是,爸爸越来越爱园艺,在所有的孩子长大了,开始了自己的家庭,父亲整个人都扑在花园上,即使当他病得很重,他仍然照顾他的花园.
但是,慢慢的,他的健康状况下降了.除草太累了.他只种植西红柿.爸爸越来越虚弱,我不得不接受他的园艺工作.爸爸快死了.一行行的五颜六色的蔬菜也消失了.
在他死后的最初几年,我甚至不能看任何人的花园,因为担心,回忆会伤害我,三年前,我决定种植我自己的花园,并只是种了一些西红柿.那天上午,当我在花园干活,有什么东西吸引了我的眼球,我不得不微笑,这是我八岁的儿子Nathan,在地里愉快地玩.

解答 44:答案:A.细节理解题:根据As a child,I loved following Dad around in the garden.可知作者小时候就喜欢花园因为他喜欢和爸爸在花园里面,选A.
45:答案:C.细节理解题:根据After all the kids had grown up and started families of their own,Dad put his whole heart into it.可知当所有的孩子都有了自己的家庭,作者的爸爸花更多的时间在园艺上了,选C.
46:答案:C.细节理解题:根据As Dad became weaker and weaker,I had to take up his gardening work,可知爸爸越来越虚弱,我不得不接受他的园艺工作,故选C.
47:答案:B.细节理解题:根据Three years ago,I decided to plant my own garden and started out with just a few tomatoes可知作者三年前开始在花园种西红柿,选B.

点评 先看文章后做题.这是我们在做题的时候最一般的方法,也有人称之为顺读法.过程是这样的,先看文章,可用较快的速度看.不过,虽不需要句句、词词完全精确地翻译出来,
但对于文章的理解也要到位,否则对以后的做题不利.不过,如果发现文章有一定的难度,在理解上有一定的困难,则可以先掌握其主要信息,理顺文章的思路,再看短文后的题目.有时你会惊喜地
发现,一些在读文章时并没有完全理解的地方,在看到提问时反而能理解清楚了.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---_____ you ever _______ Han Hong sing live?
---Of course.A couple of times in different cities.(  )
A.Have;seenB.Did;seeC.Do;seeD.Are;seeing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.A.At   home               
B.In  a park      
C.In  a  cinema.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Hurry up!The bus is coming.We have _________ time left.(  )
A.a fewB.littleC.fewD.a little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Who will _____ your shop while you are away?(  )
A.look afterB.look atC.look forD.look up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Martin Murray is a15-year-old(15岁) boy.He used to be a"problem child".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Theleaders(领导)from the two countries have not met in almost a year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.We are writing a letter to thank them forproviding(提供) us with support.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Guo Mingyi is a kind-hearted man.He _____ many poor students go to school.(  )
A.helpB.will helpC.helpedD.has helped

查看答案和解析>>

同步练习册答案