精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Peter is in his first grade this year.He likes to play football and watch football matches.Now he is having lunch.He is listening to music,too.He is very happy because there is going to be a great football match on TV at four this afternoon.He wants to watch it very much.But he is going to have his math and art lessons.He thinks hard and finds an idea.
"Hello,Mrs Black,"Peter says to his teacher on the telephone."Peter is ill in bed.He wants to ask for a half a day's leave."
"Oh,I'm sorry to hear that,says Mrs Black."But who is that?"
"It's my father,Mrs Black."

根据短文内容判断正误,正确的在括号内填A,错误的在括号内填B.
56.Peter is in Grade One this year.A
57.Now Peter is having lunch.A
58.Peter doesn't have lessons this afternoon.B
59.Mrs Black is Peter's teacher.A
60.Peter's father told Mrs Black that Peter was ill in bed.B.

分析 彼得今年一年级.他喜欢踢足球和看足球比赛.现在他正在吃午饭.他也在听音乐.他很高兴,因为在下午四点电视上将有一场很棒的足球比赛.他很想看.但是他有数学和美术课.他努力思考然后想了一个点子."你好,布莱克夫人,"彼得在电话里对他的老师说:"彼得卧病在床,他想请半天的假.""噢,我很抱歉听到这个,"布莱克太太说,"您是谁呢?""是我的父亲,布莱克夫人."

解答 试题分析:这篇文章讲述了一名中学生,他非常喜欢足球,今天下午有一场足球赛,所以他假装是自己的爸爸给老师打电话想请假看足球赛.
56.A 细节理解题.根据Peter is in his first grade this year.可知,彼得今年上一年级.故选A.
57.A 细节理解题.根据Now he is having lunch.可知现在彼得正在吃午饭.故选A.
58.B 细节理解题.根据But he is going to have his math and art lessons.可知今下午彼得有数学和美术课.故选B.
59.A 细节理解题.根据"Hello,Mrs Black,"Peter says to his teacher on the telephone.可知布莱克夫人是彼得的老师.故选A.
60.B 综合理解题.根据It's my father,Mrs Black并结合全文可知是彼得假装是爸爸给老师打的电话.故选B.

点评 考点:考查故事类阅读.本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19.That is a secret between us.Please don't tell it to others.( 改写句子,句意不变)
Don't let others knows the secret.Pleasekeep itto ourselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---I'm going to take part in the speech competition this afternoon.---_________!(  )
A.CheersB.See youC.Good luckD.Congratulations

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-There were already five people in the taxi,but the driver managed to take me as well.
-I see.It ________ be an uncomfortable journey.(  )
A.can'tB.shouldn'tC.mustD.need

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Derek is a polite boy.Everybody in our class ________ him.(  )
A.likeB.likesC.likedD.will like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The young        has over twenty       .(  )
A.inventor,inventorsB.invention,inventions
C.inventor,inventionsD.invention,inventors

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-        can I keep this magazine for free?-Two weeks,or you'll have to pay.(  )
A.How soonB.How longC.How oftenD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Will you go fishing with us this afternoon?
-No,I         .I'll have a lot of homework to do.(  )
A.can'tB.mustn'tC.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.You need to explain your opinions quiteclearlywhen having a debate.(clear)

查看答案和解析>>

同步练习册答案