精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解,判断正误,正确的填T,错误的填F

Bob comes from England. He is eleven. He likes to play basketball. His father Mr Brown works in a big shop in Shijiazhuang. Bob has a brother. His name is Mike. He is only four.

It is Saturday. Bob’s family are all at home. Mr. Brown is sitting on a chair and reading a book. Bob is cleaning his new bicycle. His brother is playing with his dog.

【1】Bob likes to play soccer.

2The family has four people.

3The family are all at home

4Bob has an old bike.

5Mike is playing with his cat.

【答案】

1F

2T

3T

4F

【5】F

【解析】

试题分析:这篇文章介绍的是Bob和他的家人正在做些什么

1F细节理解题。根据文章内容He likes to play basketball.可知Bob喜欢打篮球。故判断为F

2T综合理解题。通读全文可知这个家庭有四口人,Bob,Bob的弟弟,爸爸和妈妈。故判断为T

3T细节理解题。根据文章内容Bob’s family are all at home.可知演Bob一家人都在家。故判断为T

4F细节理解题。根据文章内容Bob is cleaning his new bicycle.可知Bob有一辆新自行车。根据句意,故判断为F

【5】F综合理解题。根据His brother is playing with his dog.可知Mike正在跟狗玩耍。故判断为F。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1】He was an artist in the past. (改为同义句)

He ______to ______an artist.

2】 Jim went to Japan four years ago. (改为同义句)

Jim has ______ ______ Japan for four years.

3】 Jiangsu has changed a lot over the years. (改为同义句)

There ______ ______ many changes in Jiangsu over the years.

4】Have you seen that film yet? (改为肯定句)

We______ ______ seen that film.

5】 My father told me to be more careful. He didn’t punish(惩罚)me for my mistake. (合并为一句)

My father told me to be more careful ______ ______ punishing me for my mistake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Once there was a king He liked to write stories. He thought his stories were good, so he liked to show them to people. As people were afraid of him, they all said his stories were very good.

One day, the king showed some of his best stories to a famous writer. He wanted the writer to say some good words about these stories. But the writer said his stories were so bad that he should throw them away. The king got very angry and sent him to prison(监狱).

After some time, the king asked the writer to come to his place. Again he showed some of his news stories and asked what he thought of them. After reading them, the writer at once said to the king, “Take me back to the prison”

【1】The king thought his stories were good so______.

A. people liked him

B. he didn’t show any to the famous writers

C. he liked to show them to people

【2】 The famous writer was thrown into prison because______.

A. he was afraid of the king

B. he was afraid the king’s stories

C. he said the king’s stories were very bad

【3】 People were afraid of the king because_________.

A. the stories were interesting

B. they would be sent to prison

C. the king was kind

【4】Again the king showed the writer some of his new stores because

A. he wanted to know what the writer thought of them

B. he wanted to be angry with the writer

C. he wanted to send the writer to prison

【5】When we read the writer’s last words, we can be sure that____

A. the writer would write some good stories while in prison

B. the writer liked the new stories

C. the king’s new stories were not good at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】连连看。从B栏中找出A 栏的答语。

A B

【1】Have you got some stamps? A. It doesn't matter.

2How often do you go to the park? B. Sometimes.

3How are you going to go to school? C. Yes, I have.

4Which one is Liu Wei? D. The one in the yellow T-shirt.

5I'm sorry to trouble you. E. I’m going to walk to school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】将下列句子中汉语部分译成英语,注意使用适当的形式,并将答案写在答题卡(答题卷)的相应位置上。

【1】In some ways, he ____________ his brother. (与……不同)

2I watch news to find out what’s going on . (世界上)

3Mickey Mouse has ___________________. (两只大耳朵)

4We couldn’t see anything below ________________ the bad weather. (因为)

5Nick exercises ________________. (一周三次)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。

同学们,进入中学已有一年半了,你一定很喜欢你的校园生活吧.请以 “My School Life”为题,写一篇60词左右的短文.

要求:1.不少于50词。语言流畅,书写规范,卷面整洁

2.文中不能使用真实姓名、校名、否则以零分计。

3.短文必须写在答题卡上,如在本卷作答,一律不得分。

4.抄袭试题中阅读部分的,抄袭部分不给分。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】一We're tired.We need to have a good rest.

,but we still have lots of homework to do.

A.Oh,well B.That's all right C.Hurry up D.That's it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】--I am going to Millie’s birthday party this evening, Mum.

--OK._______, and remember to come back before 10.00 p.m.

A. Have a good time B. I am happy

C. I am glad to hear that D. Have a good trip

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】词汇运用

根据句意及汉语提示写出单词,每空一词。

1 (兔子) like eating carrots and vegetables.

2 What will you do to (保护)your girls, buddy?

3Look, the boys are (打架) for the interesting toys.

4—Don’t (触摸) the picture on the blackboard? —Sorry, I won’t

5There used to be many (老鼠)in the old house.

查看答案和解析>>

同步练习册答案