精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Mary of us have had this annoying experience:You are waiting at a bus station when someone nearby begins to smoke.You move away,but there isn't much you can do about it.
In Beijing,a new law is set to fight against smoking.A new anti-smoling regulation (管理条例)took effect on June 1 in BeiJing.It is regarded as"China's toughest(强硬的) ever"tobacco control regulation.Smoking isn't allowed in all indoor public places,including on public transportation.People who break the rules will be fined up to 200 yuan.
Smoking in schools is specially mentioned in this regulation.Teachers cannot smoke in front of students in primary and middle schools.Schools should also help students quit smoking and tell them about the bad effects.It can cause many diseases,such as cancer,lung and heart problems.
To get everybody involved (参与)in the movement,Beijing has set up a report hotline(12320)and WeChat account(Smoke-free Beijing).People can send photos to report smokers.The public is also invited to vote(投票) on anti-smoking gestures on WeChat.Until now,an image(形象)of a girl covering her nose with her right hand has got more than one million votes,making it the most popular gesture.
China is not the only country fighting smoking.In March 2004 Ireland became the first country to introduce a ban(禁令) on smoking in workplaces and public areas.Many countries,including England and the US,then followed.

56.A new regulation which fights against smoking took effectAin Beijing.
A.on June 1 
B.in March  
C.only in schools 
D.only on public transportation
57.The underlined word"quit"in paragraph 3probably meansB.
A.give out  
B.give up 
C.lose themselves in 
D.be fond of
58.From the passage,we knowA.
A.people who break the rules will be fined up to 200 yuan
B.teachers can smoke in front of students only in middle schools
C.Ireland became the first no smoking country in 2014
D.Beijing has set up a report hotline 12369 to get everybody involved the movement
59.On Wechat,which anti-smoking gesture is the most popular?B

60.What's the best title for the passage?D
A.Anti-smoking Gestures.
B.The Harm of Smoking.
C.Smoke Less.
D.Saying No to Smoking.

分析 本文介绍了北京的禁烟令:严禁在户外及公共场所吸烟,违者最高罚款200元;教师不准在学校吸烟,学校也应该帮助学生戒烟.为了得到大家的支持与参与,北京设立了专门的热线电话及微信号.继爱尔兰在2004年世界上首次明令禁止在公共场所吸烟后,许多国家包括英国和美国也相继出现了类似的法规.包括中国在内,世界其它国家也相继禁止在公共场所吸烟了.

解答 56.A.细节理解题.根据A new anti-smoling regulation (管理条例)took effect on June 1 in BeiJing.可知一部新的禁烟令于6月1日在北京实行.故选A.
57.B.词义猜测题.根据Schools should also help students quit smoking and tell them about the bad effects.可知学校也应该帮助学生戒烟,并告诉他们吸烟的坏影响,在这里吸烟对身体有不好的影响,所以应该帮助学生戒酒.quit在这里的意思应该是放弃的意思,英语说法是give up放弃.故选B.
58.A.细节理解题.根据People who break the rules will be fined up to 200 yuan.可知如果人们违反了北京的法律,他们最高要支付罚款200元,所以people who break the rules will be fined up to 200 yuan 说法符合文意. 故选A.
59.B.细节理解题.根据Until now,an image(形象)of a girl covering her nose with her right hand has got more than one million votes,making it the most popular gesture.到现在,一个女孩用她的右手捂着鼻子的形象已经收到了超过一百万的选票,成为最受欢迎的手势.故选B.
60.D.主旨大意题.根据China is not the only country fighting smoking.In March 2004 Ireland became the first country to introduce a ban(禁令) on smoking in workplaces and public areas.Many countries,including England and the US,then followed;可知继爱尔兰在2004年世界上首次明令禁止在公共场所吸烟后,许多国家包括英国和美国也相继出现了类似的法规.包括中国在内,世界其它国家也相继禁止在公共场所吸烟了.故选D,和吸烟说不.

点评 本题是一篇健康类的短文.做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.该题大都涉及细节理解的题目,要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,和选项进行比对快速选出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-I feel upset because I am too heavy.
-____________ do more exercise to lose some weight?(  )
A.Why don'tB.Why notC.Why not to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The city is a greener city now because many trees____every year.(  )
A.were plantedB.are plantedC.will be plantedD.was planted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.A.What's wrong with you,Kim?
B.Do you have a headache?
C.Maybe you should go and see a doctor.
D.I hope it's nothing serious.
E.I will.
F.The doctor told me to take some medicine and have a rest.
G.I'm sorry to hear that.

A:(71)A You don't look well.
B:I don't feel well.
A:(72)B
B:No.It's a bad cold,and I'm coughing
for two days.
A:(73)C
B:I've already seen the doctor.(74)F
A:Well,look after yourself.
B:Thanks.(75)E.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.I'm sorry to come late,Mr.Steve,I fell aasleepon the sofa and didn't hear the alarm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Could you tell me _____?
-At the end of July.(  )
A.how often he heard from his pen pal
B.how soon he will be here
C.that he went on vacation
D.when you will start your vacation

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.我们的教室10米长
Our classroom is 10meterslong.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Times magazine says that smart Lego has become one of ________ favorite toys.(  )
A.childB.childrenC.children's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I've loved my mother's desk since I was just tall enough to sit above the top of it.Mother sat writing letters.Standing by her chair,looking at the ink bottle,pens,and white paper,I decided that the action of writing must be a most wonderful thing in the world.
  Years later,during her final illness.Mother kept different things for my sister and brother."But the desk,"she said again,"is for Elizabeth."
  I never saw her angry,and never saw her cry.I knew she loved me; she just did it.But as a young girl,I wanted to have heart-to-heart talks between mother and daughter.They never happened.And a gulf opened between us.I was"too emotional(易感动的)".But she lived"on the surface (表面)".
  As years passed,I had my own family.I loved my mother and thanked her for our happy family.I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原谅) me.
  My hope turned to disappointment,then little interest and,finally,peace-it seemed that nothing happened.I couldn't be sure that the letter had even got to Mother.I only knew that I had written it,and I could stop trying to make her into someone she was not.
  But the present of her desk told me,as she'd never been able to,that she was pleased that writing was my chosen work.I cleaned the desk carefully and found some papers inside-a photo of my father and a one-page letter,folded and refolded many times.It was my letter.
"In any way you chose,Mother,you always chose the act that speaks louder than words."

54.The writer began to love her mother's deskC.
A.after her mother died                        
B.before she became a writer
C.when she was a child                        
D.when her mother gave it to her
55.The word "gulf"in Paragraph 3 meansB.
A.deep understanding between the old and the young
B.different ideas between mother and daughter
C.free talks between mother and  daughter
D.part of the sea going far in land      
56.What did the mother do with her daughter's letter asking for forgiveness?D
A.She had never received the letter.
B.For years,she often talked about the letter.
C.She didn't forgive her daughter at all in all her life.
D.She read the letter again and again till she died.
57.What's the best title of the passage?A
A.My Mother's Desk                           
B.Mother and Children
C.My letter to Mother                         
D.Talks between Mother and Me.

查看答案和解析>>

同步练习册答案