【题目】More than 50, 000, 000 people live in the rainforests of the world and most of them do not hurt the forest they live in. They eat the fruits that grow on the forest trees, but they do not cut them down. They kill some animals to eat, but they do not destroy them.
When we cut down the rainforests, we destroy these forest people, too. In 1900, there were 1, 000, 000 forest people in the Amazon forest. In 1980, there were only 200, 000.
The Yanomami live along the rivers of the rainforest in the north of Brazil(巴西). They have lived in the rainforest for about 10, 000 years and they use more than 2, 000 different plants for food and for medicine. But in 1988, someone found gold in their forest, and more than 45, 000 people came to the forest and began looking for gold. They cut down the forest to make roads. They made over a hundred airports. The Yanomami people lost land and food. Many died because new illnesses came to the forest with the strange people.
The Yanomami people tried to save their forest, because it was their home. But the people who wanted gold were stronger.
Many forest people try to save their forests. Chico Mendes was famous in Brazil because he wanted to keep the forest for his people. “I want the Amazon forest to help all of us—forest people, and all the Earth,” he said. A few months later, in December 1988, people who wanted to cut down the forest killed Chico Mendes.
In Brazil, people were cutting down the forest of local people to sell the wood. Local people tried to save their rainforest. They made blockades(障碍) across the roads into the forest. In 1987, they closed fifteen roads for eight months. No one cut down any trees during that time.
In Panama (巴拿马), local people also saved their forest. They made a rainforest park which tourists must spend money visiting.
![]()
【1】The number of the people living in the Amazon forest in 1980 was _______of that in 1900.
A. half B. one-third C. two-fifths D. one-fifth
【2】 The people who _______have destroyed the rainforest of the Yanomami.
A. made the roads and the airports
B. use plants for food and medicine
C. pick fruits and kill animals to eat
D. have lived there for about ten thousand years
【3】 Those people built roads and airports probably in order to_______.
A. carry the gold to other places
B. make people there live a better life
C. attract more tourists to the rainforests
D. stop the new illnesses from spreading
【4】In Panama, visitors have to_______ before they enter a forest park of local people.
A. plant trees
B. pay for the gold
C. pay for the tickets
D. make blockades across the roads
【5】From the article, we learn that _______.
A. to humans, gold is more important than trees
B. we mustn’t cut down any trees or kill any animals
C. we need wood to build houses, so we have to cut down/span> trees
D. the rainforest people have done something to protect their home
【答案】
【1】D
【2】A
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
试题分析:热带雨林中生活着很多人,这里是他们的家。但是近些年来,雨林遭到了严重的破坏,在雨林生活的人们的数量急剧下降。现在人们已经意识到了这个问题,开始采取措施来保护自己的家园。
【1】D 细节理解题。根据短文第二段中In 1900, there were 1, 000, 000 forest people in the Amazon forest. In 1980, there were only 200, 000.可知,在1900年,有100万人生活在亚马逊雨林,而到1980年,只有20万了,通过简单计算我们可知,1980年的人数是1900年的五分之一,故选D。
【2】A 细节理解题。根据短文第三段中They cut down the forest to make roads. They made over a hundred airports. The Yanomami people lost land and food. Many died because new illnesses came to the forest with the strange people可知,人们在Yanomami雨林砍倒树木来修建道路和飞机场,严重毁坏了雨林。故应选A。
【3】A 推理判断题。根据短文第三段中But in 1988, someone found gold in their forest, and more than 45, 000 people came to the forest and began looking for gold. They cut down the forest to make roads. They made over a hundred airports.可知在Yanomami雨林发现了金子,人们修建路和飞机场是为了能运送这些金子。故应选A。
【4】C 细节理解题。根据短文最后一段中In Panama (巴拿马), local people also saved their forest. They made a rainforest park which tourists must spend money visiting.可知,在巴拿马,人们如果想要去参观雨林的话必须要花钱。由此可知选C。
【5】D细节理解题。根据短文中The Yanomami people tried to save their forest 以及Many forest people try to save their forests.可知,在雨林居住生活的人们开始想办法来拯救雨林。由此可知选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A US man has shown off a 14-year-old McDonald's hamburger that looks the same as the day he it.
David Whipple, from Utah, had originally(起初) planned to the burger for two months in order to show friends how its preservatives(防腐剂) would keep its appearance.
But, after accidentally leaving in his pocket for two years, Mr Whipple decided to keep the burger for even longer to see it could continue looking the same.
“It wasn't on purpose,” Mr. Whipple told US television show “The Doctors”.
“I was showing some how enzymes(酶)work and I thought a hamburger would be a . And I used it for a month and then about it. My wife didn't it until at least a year or two after that. And we pulled it out from the closet(衣柜) and said 'oh my gosh, I can't believe it looks the same way'.”
He now admits that he uses the burger to convince(说服) his grandchildren not to eat junk food from restaurants McDonalds.
“It's great for the grandkids to see. what happens with !” he said.
![]()
【1】A. bought B. lost C. ate D. made
【2】A. hide B. keep C. cook D. stay
【3】A. the bag B. the coat C. the product D. preservatives
【4】A. how soon B. how far C. how often D. how long
【5】A. doctors B. students C. grandchildren D. friends
【6】A. good idea B. junk food C. healthy span>food D. terrible idea
【7】A. thought B. forgot C. ate D. talked
【8】A. throw B. buy C. discover D. get
【9】A. for example B. except C. and D. such as
【10】A. fast food B. sea food C. McDonalds D. American restaurants
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。根据短文内容,判断下列句子的正误。
(A)
When we feel the ground moves suddenly, it means that an earthquake may come. Many of the earthquakes first come under the sea and then happen anywhere on the earth. Especially they often happen near the mountains and seas such as Wenchuan, Japan and Indonesia.
When an earthquake happens, it's very easy to cause a tsunami (海啸). Houses fall down, many people are injured and even died.
Now scientists are trying their best to study earthquakes. They make maps to show the “earthquake belts (地震带)”. So the houses there must be quite strong.
We believe that scientists will be able to tell us when and where an earthquake will happen in the near future. Also, they can tell us what to do and how to do. People can even use earthquakes to do something for us humans.![]()
(1)Earthquakes often happen in Japan.
(2)Sometimes an earthquake happens with a tsunami.
(3)Many people lost their lives in the earthquakes because they didn't help each other.
(4)In areas in the “earthquake belts”, people build strong houses.
(5)Scientists can prevent earthquakes happening.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】选词填空,完成对话,并注意适当形式。
![]()
【1】The new______ for this term are on the board.
【2】The shoes are so beautiful. May I try_____on?
【3】Tony, would you like ______with us in the river this afternoon?
【4】There are two_____students in our school.
【5】Mrs. White is looking forward to_______in the bank.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A:Linda,are you free tomorrow evening?
B:【1】
A:Why not go to the movies?
B:【2】I like seeing movies very much.
A: 【3】
B:Well,I like comedies because they are funny.What about you?
A:I like them,too.I hear Mr. Bean is on. 【4】
B:Sure.Let’s meet at six o’clock tomorrow evening.
A: 【5】
B: OK.See you tomorrow evening.
A:See you.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The next time you take medicine when you’re ill, you may eat a cone snail(芋螺). At least that’s what some scientists are hoping. Scientists have found that cone snails can help with backache, as well as toothache and other body problems.
There are over 600 different kinds of cone snails. This family is especially found in warm and hot waters in the oceans. They catch and eat small fish and even other cone snails. The snails have venom that they’ll give out and use to kill small animals they have caught because cone snails are slow-moving. Sometimes the venom can even kill people. But some scientists have discovered that the venom can also be used as medicine.
The shells of cone snils are often brightly colored, and have interesting shapes, many people think the shells are so beautiful that people kill them, collect lots of shells, and sell them around the world. The environment is also very dangerous for them because of fishing and boating.
Scientists want to help save the cone snails. They hope to make new rules to stop them from dying. If they die out, scientists may never discover what kinds of medicines they can give us.
![]()
【1】We can find a cone snail in ________ .
A. a warm river B. in a hot ocean
C. a cold ocean D. a lake
【2】What does the underline(下划线) word “venom” mean in the second paragraph ? ________.
A. 盔甲 B. 毒液 C. 螺纹 D.鳞片
【3】People kill the cone snails in order to ________ .
A. sell their shells B. study their venom
C. save the environment D. kill animals
【5】 The best title of the passage may be ________ .
A. A Special Medicine B. Great Venom
C. Cone Snails D. Saving the Cone Snails
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
Up in the Sky
Take a trip up a hill on a windy day. What is flying high in the sky? It isn’t a bird or a plane. It is a kite!
Kids and adults like flying kites. Long ago, the first kites were made by Chinese people. Then, people around the world began flying kites.
One story tells a man’s hat got lifted off by wind. He had fun chasing his hat, so he did it again! His hat became the first kite. Other stories tell that people liked watching leaves on windy days. They tied leaves to strings and watched them fly.
Long ago, kites became important in keeping China protected. A man might be lifted up by a kite while he spied(监视) on an enemy. He could use the kite to fly high like a plane. He could also fight from the air!
Kites come in many shapes, sizes, and styles. They are usually made of cloth or paper. A kite might be shaped like a bird, a fish, or just a box. Kites are also painted with colors.
You can use a kite to catch fish. First you tie a fishing line to a kite. Then you put bait(鱼饵) on the line. You watch the kite with hopes as it flies over the water. When you pull the kite down, you might find a fish on your line! Some people think this is more fun than using a fishing pole(杆).
Many countries have special days to honor kites. People make, sell and fly many types of kites. There are several kite festivals in China. The Beijing International Kite Festival is usually held in April every year. People spend all days flying kites. You might see famous fighter kites. People fly these kites quite fast and try to cut other flyer’s lines.
There is much to learn about kites. From long ago in China until now, kites have had many uses. They have been used for spying, fighting, and fishing. But the best way to use a kite is to fly it high for fun!
【1】Who made the first kites long ago?_______________________________________
【2】What did people tie to strings?___________________________________________
【3】What are kites usually made of?__________________________________________
【4】When is the Beijing International Kite Festival usually held?____________________
【5】What have people used kites for?________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请根据所给提示,用英语写一篇短文,呼吁大家过绿色生活。
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
注意事项:
1.词数:90词左右(文章开头已给出,不计入总词数);
2.文中不能出现真实姓名、校名等信息;
3.文章必须包含所提供的主要信息,并作适当发挥。
Our environment is changing for the worse. It’s time for us ▲
▲
▲
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
1. Posted by: Monica, Canada April 24 10.41 |
Black bread with honey— A friend of mine stayed in a hotel in India and the manager gave this to her for stomachache. It really works. Just take a piece of bread and toast it until it’s black. Then put honey on the bread and eat it. It doesn’t look good, but it can really help. So if you get stomachache, try this remedy (治疗法). |
2. Posted by: Norma, USA April 24 9.25 |
An onion—If you get a high temperature, use an onion. It sounds strange but it helps. Cut one large onion in half and tie the half an onion to the bottom of each of your feet. You shouldn’t wear socks of course! I use this on my kids and it works every time. The remedy came from a relative from down south. |
3. Posted by: Hell, Australia April 23 18.03 |
A wet teabag—Here is my tip for toothache. You should put a wet teabag on the sore tooth. I always have a wet teabag in the fridge so it’s there when I need it. |
4. Posted by: Lameed, England April 23 16. 15 |
Salt water—When I was a chil, I got a lot of headaches and my grandmother always did this for me. Put a few drops of warm salt water in your ears. Don’t use really hot water. Do this three or four times for both ears. Then lie down and close your eyes for about ten minutes. |
【1】The topic of the postings (帖子) is _____.
A. school problems B. home remedies
C. food and drink D. outdoor sports
【2】_____ gave a tip for toothache.
A. Hell from Australia B. Norma ’s kids
C. A friend of Monica’s D. Lameed’s grandmother
【3】According to the postings, you can _____ if you have a headache.
A. tie half an onion to your feet
B. put a wet teabag on your head
C. eat a piece of bread with honey
D. drop warm salt water in your ears
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com