分析 这些天,你买的食物来自很多不同的国家.当你去超市,你会看到一些你从来没有见过的水果和蔬菜.看看你的厨房、冰箱、橱柜和水果盘并检查这些食物来自哪里.也许有来自加利福尼亚的苹果,来自新西兰的羊肉,或来自埃及的土豆.你可能会惊讶这些食物来到你的盘子经过了多远的距离.食物的这场从农场到盘子的旅程被称为食物里程,是食物从农民的场地到购买食物的人的距离.现今社会,食物经常被运输数千英里以到达消费者手中.为什么会这样,以及这些长距离运输的影响会是什么?
传统上,农民在当地市场出售他们的食物,所以食物不必运输的很远.消费者也没有去到很远的地方,因为他们去当地市场购买食物.这对农民和消费者来说是一个很好的系统.然而,有一些缺点.例如,消费者只能购买农民在当地种植的食物.此外,他们只能得到应季食物.现在由于现代技术的发展,食物可以来自世界各地.我们不必等到春天或夏天就可以买草莓或西红柿.如果我们想要在冬天也是可以买到的.
一些国家必须进口他们的大部分食物.这是因为他们有糟糕的气候.例如,阿拉伯联合酋长国(UAE)的85%的食物依赖进口,即使是阿联酋制造的食物也经常使用进口材料.
食物里程有什么弊端吗?这不是一个增加国际贸易的好方法吗?我相信食物里程是令人担心的,有以下几个原因.首先,因为食物运输这么长的距离,我们需要更多的飞机、卡车和船只.这就意味着我们需要使用更多的石油或天然气,所以会产生更多的污染和更多温室气体.此外,长途运输的食物并不新鲜,通常也不是很鲜美.例如,提早采摘西红柿并存储起来以便长途运输.因为这个原因,当它们到达消费者口中时,通常是无味的.本地食品有更好的味道,也减少了全球污染.我们需要买更多的当地食品.
解答 81.C.细节理解题.根据A food mile is the distance that food travels from the farmer's field to the person who buys the food.可知,食物里程其实就是食物从原产地到消费者的这一段距离或运输,因此这里的答案是C.the journey from field to plate
82.B.细节理解题.根据This is because they have difficult climates.The United Arab Emirates(UAE),for example,gets 85% of its food from other countries.Even food made in the UAE often uses imported materials.可知,阿拉伯联合酋长国(UAE)之所以85%的食物都依赖进口,是因为这里的气候不适宜种植食物,也就是文中提到的This is because they have difficult climates.,即答案为B.difficult climates
83.D.细节理解题.根据最后一段的最后一句,We need to buy more local food.为了减少食物长距离运输带来的各种问题和污染,作者鼓励我们更多的购买当地的食物,因此答案为D.buy more local food
84.B.推理判断题,根据第一段的描述以及You will probably be surprised how far food travels to get to your plate.可知,现在我们的很多事物都是通过长距离运输到我们消费者手中的,A正确;根据The United Arab Emirates(UAE),for example,gets 85% of its food from other countries.可知,阿拉伯联合酋长国(UAE)有85%的食物都依赖进口,因此进口的视频只有85%,并不是completely,全部,因此B错误;根据Now,because of modern technology,food comes from all over the world.可知,随着科技的发展,我们现在的食物可以来自于世界各地,即Because of modern technology,it's easy to import food from all over the world,C正确;根据This means we use more oil or gas,so there is more pollution and more global warming.可知,长距离运输会消耗更多的石油或天然气,这会造成更多的污染以及释放更多的温室气体,因此D正确;
85.D.文章主旨题.整篇文章的焦点在于长距离运输的食物,与传统相比,长距离运输的食物具有很多便利的方面,也就有很多的缺点,最后作者建议我们更多的购买当地生产的食物,因此文章的主旨就是食物里程以及食物里程对我们生活的影响,即what food miles means and its influences on people's lives.
点评 本文是一篇科普类文章.作者引出食物里程并阐述其优点和缺点,建议更多的使用当地食品,以减少对环境的污染.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | to,he | B. | with,him | C. | to,his | D. | with,his |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Khan Academy | |
| The introduction of Khan Academy | ●Salman Khan (56)created the online learning website in 2007. ●The classes at khanacademy.org (57)cover/include different fields. ●The classes at khanacademy.org usually last for a (58)quarter of an hour or less. |
| The advantages of studying at Khan Academy | ●It can help you understand something new by(59)yourself/yourselves. ●You needn't (60)pay money for your courses. ●The classes can be (61)helpful/useful if you are planning to take the SAT. ●You can learn the courses without language difficulty. |
| The (62)ways of studying at Khan Academy | ●You can use a personal email account to enter the website. ●You can see your level by (63)taking a pre-test first. ●You can click"LEARN"to see all topics on offer if you show an (64)interest in other subjects. ●You can also put key (65)words into the search box to see related topics. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Captain Good Fellow Do your children enjoy interesting stories,funny games,and exciting dances?Captain Good Fellow will be ready to teach all these things to children at the City Theatre on Saturday morning at 10:00free | Films at the Museum Two European films will be shown on Saturday afternoon at the Museum Theatre.See Broken Window at 1:30.The Workers will be at 3:45.For further information,call 4987898. |
| International Picnic Are you tired of eating the same food every day?Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world.Delicious and not expensive.Noon to 5:00p.m. | Take me out to the ball game It's October,and Saturday night ( 7:00-9:00 ) is your last chance to see the Red Birds this year.Get your tickets at the gate.It might be cold.Don't forget sweaters and jackets. |
| Do you want to hear"The Zoo" "The Zoo",a popular rock group from Australia,will give their first U.S.concert this Saturday night,at Rose Hall,City College. | |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com