【题目】请根据文章内容完成表格。
Americans think much about time. From children they learn to value(珍惜) time. As children they are taught to be on time to go to school, to work and to do everything. When they are having a good time, they say that time flies. When a person is dying(垂死的) , they say he is living on borrowed time.
Time is money. Time is knowledge(知识). Time is everything in America. A working American has to work hard for eight hours a day or forty hours a week. This is the working time. In his spare(空闲的) time, he also works hard for more money. Even on Saturday or Sunday he also works hard as usual. In the street you can not see that a man walks slowly. They walk very fast. In fact, they are running. They love time because time can bring them money and a lot of things. But sometimes they also hate time, because they feel that they have become servants(仆人) of the clock.
Topic: Americans think much about time | |
From children | They to value time. They are taught to be on time to go to school, to work and to do . |
When they are having a time | They say that time . |
When a person is | They say he is living on time |
In their time | They work for eight hours a day |
In their time | They also work hard for money. |
【答案】learn;everything;good;flies;dying;borrowed;working;hard;spare;more
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了美国人的一生。
(1)细节理解题,根据第一段 From children they learn to value(珍惜) time. 可知从孩子时期他们就开始学习珍惜时间,故填learn。
(2)细节理解题,根据第一段As children they are taught to be on time to go to school, to work and to do everything. 可知作为孩子,他们被教导要准时上学、工作和做一切事情,故填everything。
(3)细节理解题,根据第一段When they are having a good time, they say that time flies.可知当他们玩得很开心的时候,他们说时间过得很快,故填good。
(4)细节理解题,根据第一段When they are having a good time, they say that time flies.可知当他们玩得很开心的时候,他们说时间过得很快,故填flies。
(5)细节理解题,根据第一段When a person is dying(垂死的) , they say he is living on borrowed time.可知当一个人垂死的时候,他们说自己是靠借来的时间活着,故填dying。
(6)细节理解题,根据第一段When a person is dying(垂死的) , they say he is living on borrowed time.可知当一个人垂死的时候,他们说自己是靠借来的时间活着,故填borrowed。
(7)细节理解题,根据第二段A working American has to work hard for eight hours a day or forty hours a week. 可知当他们工作的时候他们每天工作八个小时,故填working。
(8)细节理解题,根据第二段A working American has to work hard for eight hours a day or forty hours a week. 可知当他们工作的时候他们每天工作八个小时,故填hard。
(9)细节理解题,根据第二段 In his spare(空闲的) time, he also works hard for more money.可知当他们空闲的时候他们也为了挣更多的钱努力,故填spare。
(10)细节理解题,根据第二段 In his spare(空闲的) time, he also works hard for more money.可知当他们空闲的时候他们也为了挣更多的钱努力,故填more。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
A
Hi! We are Lucy and Lily. We are sisters. We are studying in a high school. We are always wanting the weekends to come. Because on weekends there are different kinds of outdoor activities, such as going to the park, going shopping, playing ball games and so on.
We usually go to the park on Saturdays. We often take some bread, meat, water and milk with us. It's Saturday today. We are in the park again. Father is fishing in a boat on the lake(湖). Mother is sitting and reading under the tree. We are flying a kite. Now we are drinking some water. Do you think we are happy?
(1)Lucy and Lily are ________.
A.students
B.teachers
C.nurses
D.cousins
(2)What do Lucy and Lily usually do on Saturdays?
A.Play ball games.
B.Go to the park.
C.Go for a picnic.
D.Go shopping.
(3)How many people can we know from the passage?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
(4)What are Lucy and Lily doing now?
A.They are fishing.
B.They are reading.
C.They are flying a kite.
D.They are drinking some water.
(5)Which of the following is NOT true?
A.Lucy and Lily like the weekends.
B.Lucy and Lily often take some food with them.
C.It's Sunday today.
D.Lucy and Lily's father is in the park, too.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
C
BeiJing—Heavy haze still. BEIJING—Heavy haze (雾霾) still covered north and east China on Saturday, with highways closed and flights delayed or canceled.
The smoggy weather affected the country's land from north to south on Saturday, including Beijing, Hebei, Shandong, Jiangsu, Shanghai, Zhejiang, Hunan, Guangxi and Guangdong, with visibility(能见度) less than 50 meters in some areas.
Cities like Shanghai and Nanjing have been enveloped in the grey sky for the past several days. Many walkers in the street had to wear masks. In the Lukou airport in Nanjing, Jiangsu Province, more than 60 inbound(抵达的) and outbound(出发的) flights were canceled on Saturday because of the haze, which also forced primary and middle schools and kindergartens to stop classes on Thursday and Friday in Nanjing.
The Chinese government now plans to clean up the air by cutting coal use, closing some factories and promoting cleaner production.
"We must face up to the realities," said Yan Naiqiang, a professor of environmental science at Shanghai Jiao Tong University. "The treatment(治理) of smog will be a long battle(战斗)."
(1)Which city was not affected by the smoggy weather on Saturday?
A.Hunan.
B.Zhejiang.
C.Guangdong.
D.Hainan.
(2)In paragraph 3, why did the writer use "Shanghai" and "Nanjing" as an example?
A.To tell us the haze is really very heavy.
B.To tell us the haze mainly affects some big cities.
C.To tell us Shanghai and Nanjing are two important cities in China.
D.To tell us the writer will mainly discuss the two cities in the following part.
(3)Which of the following statements is TRUE ?
A.Few people go out because of the heavy haze.
B.China is trying to take action to solve such kind of problems.
C.All the cities in east China are easily affected by the bad weather.
D.Students in Shanghai even stop their classes because of the bad weather.
(4)Which is the best title for the article from the newspaper?
A.Haze will stop soon.
B.How to protect the earth.
C.Smoggy cities—Shanghai & Nanjing.
D.Haze continues to cover east and north China
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C
A gentleman put an advertisement in a newspaper to look for a boy to work in his office. From nearly fifty persons, he chose one and refused the others.
"I should like to know," said a friend, "Why you liked that boy better. He did not have a letter or a recommendation (推荐)."
"You are wrong," said the gentleman. "He had a great many. He cleaned his feet at the door and closed the door behind him. That showed that he was careful. He gave his seat at once to that old man. That showed that he was kind and thoughtful. He took off his cap when he came in and answered my question at once. That showed that he was polite and gentlemanly."
"I threw some books on the floor and some persons went over them, but that boy picked them up and put them on the table. He waited quietly for his turn instead of pushing. When I talked to him, I found his clothes were tidy, his hair was brushed clearly and his finger nails (指甲) were clean. I think these are more important than a letter and a recommendation."
(1)The gentleman chose that boy because ______.
A.he had many letters
B.he didn't have a recommendation
C.he spoke quietly
D.he did everything carefully
(2)The underlined word "thoughtful" means ______.
A.成熟的
B.自信的
C.深思的
D.体贴的
(3)Which is the best title for this passage?
A.How to Do Everything Well.
B.What Is Most Important for Asking for a Job.
C.To Have Good Manners Before a Boss.
D.Try to Find a Good Job.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意或句子的语法要求,用括号中所给单词的适当形式填空。
(1)Nowdays (pollute) is still one of the biggest problems in China.
(2)I (keep) the books for three weeks, so I have to renew them this afternoon.
(3)Finally the brave boy managed (run) away from the camp.
(4)It has been famous for its theatres since the early century. (twenty)
(5)When the guest entered the hall, Mr White stood up and greeted him (polite).
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或短语是多余的。
organization donations set up happily be grateful with |
【1】All the____ are for the poor boy to cure his illness.
【2】I carried on _____ my homework after a rest.
【3】Project Hope is an ____ that helps children go to school.
【4】Give him a helping hand and he will ____ to your kindness.
【5】The boy talked so _____ that he forgot the time.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读,根据短文,完成表格。(每空可填一个或一个以上的词汇)(10分)
On August 14,2011,Russia showed an unusual plan. They wanted to build a hotel in space about 217 miles up.This hotel will hold seven guests in four cabins(客舱).And it has huge windows for views(景色)of the earth turning below. A guest will pay ¥100,000 for a five-day stay and ¥500,000 for the journey.
The space hotel will be open by 2016.At that time,it will be “far more comfortable”than the International Space Station.
There are two kinds of beds for guests to choose,one is vertical(垂直的)and the other is horizontal(水平的).Guests can take showers in a special room so that the water can’t go everywhere.
The waiters in the hotel have rich experience.They will prepare food on earth for tourists.Iced tea and fruit juice will be served.Toilets will use flowing air instead of water to move the waste through the system.Waste water will be recycled and the air will be cleaned and then returned to the cabin.
根据短文内容,完成下面各题。
【1】The space hotel is a way from the earth.
【2】In the hotel there are cabins which will hold guests.
【3】If you travel to the hotel and stay for five days,you have to pay pounds.
【4】The space hotel will be open .
【5】In the space hotel,toilets will use to move the waste through the eystem.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空。(每小题1分,共10分)
Anne is a newspaper reporter. She chose this so she could travel around the world. The work has taught her many unforgettable lessons. She has seen wars, earthquakes and death. But she has seen courage, hope and happiness.
Last year, she won an award for her reporting in Africa. She was very proud it. At first, she thought she got the award because of her good work. But then she realized that she should thank many other people for help.
Anne was born in Jamaica. Her family was not poor, but it was not , either. Her parents had to hard so that she could go to school. At school, Anne was not a good student, she enjoyed writing because her English teacher said, “Anne, you are a wonderful .” The teacher encouraged her all the time.
Later, Anne went to university in Canada and then a job. It was very difficult. Then, one day, she went to see the editor of a newspaper in Ottawa. The editor gave her a job. “Everyone needs a at first.” He said.
【1】A. book B. job C. sweater D. picture
【2】A. still B. never C. also D. only
【3】A. to B. of C. for D. from
【4】A. my B. his C. our D. their
【5】A. rich B. new C. small D. big
【6】A. study B. walk C. work D. play
【7】A. but B. if C.
【8】A. farmer B. nurse C. doctor D. writer
【9】A. looked for B. made C. joined D. found
【10】A. ticket B. hobby C. chance D. habit
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,完成任务。
C
Wang Fei is a twelve-year-old boy. He is lovely and smart. He is always the best in his class. But his classmates wouldn't like to play with him because he has AIDS (艾滋病) like his parents. Even some teachers always keep away from him. Wang Fei felt sad.
One day he returned home with tears. He told his mother he fought with a boy because the boy said something bad about his family. His mother cried, "What did my son do? Why?"
Now many people are afraid of AIDS because they know little about it. It is not so dangerous as we think.
In fact, it's safe to eat and play with them. They need our love and understanding because they are the same as us.
(1)What should we do for the AIDS patients(病人)?
(2)What do you think of Wang Fei?
(3)Why did he fight with a boy one day?
(4)Is it safe to eat or play with AIDS patients?
(5)The underlined word "it" refers to(指的是):.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com