精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.The word"blog"is a short way of saying weblog (网络日志).A"blogger"is a person who writes a blog on the Internet.Anyone can start a blog,and they can write about anything they like.
There are a lot of blogs on the Internet today.They give news and ideas to many people who read them.And they give people a place to write their ideas and talk about other people's ideas.If you want to open a blog,the first step is to link to the website.Then you can find interesting stories and photos about each other from the blog.
Blogs are growing very fast,and they are special in many ways.Most importantly,it is updated(更新) more often.Many blogs are updated every day,and some are updated several times a day.You don't need to be a computer expert(专家) to start your own blog.
Many people think that maybe blogs will become more and more popular in the future.Anyone can give his ideas about a problem and make friends on blogs.People will become closer and the world will become much smaller.
55.If someone wants to open a blog,he/she must have aB.
A.pen       
B.computer      
C.book        
D.photo
56."blogger"is a person whoC
A.surfs the Internet every day
B.provides a place for others to write on the Internet
C.writes a blog on the Internet
D.talk about other people's ideas on the Internet
 57.To open your own blog,you need toA first.
A.link to the website
B.become an expert of computer
C.update the blog every day
D.have an interesting point of view
 58.According to the passage,D in the future.
A.people can't make friends without a blog
B.blogs will be the only way of sending and receiving news
C.people cannot live without a blog
D.blogs will be a useful way to link us to the outside world.

分析 文章大意:本文主要向我们介绍了博客,并具体介绍了博客的种类、博客的特点、及博客对人们的影响等等.

解答 55-58:BCAD
55题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段A"blogger"is a person who writes a blog on the Internet可知人们在网络上写博客,所以需要一台电脑,故答案B
56题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段A"blogger"is a person who writes a blog on the Internet可知博客是在互联网上写博客的人,故答案C
57题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段If you want to open a blog,the first step is to link to the website.可知如果你想打开一个博客,第一步是链接到网站,故答案A
58题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第四段Many people think that maybe blogs will become more and more popular in the future.Anyone can give his ideas about a problem and make friends on blogs.People will become closer and the world will become much smaller.可知许多人认为,很多人认为博客可能会变得越来越流行,任何人都可以在博客上发表自己的观点,交朋友,人们会变得更亲密,世界也会变得更小,故答案D

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.人们对于学生网上交友持不同意见.请你用英语写一篇关于学生网上交友的短文,介绍人们的不同观点,并表达自己的看法.
赞成的理由                                            反对的理由
1.广交朋友                                            1.浪费时间
2.可自由表达思想(express thoughts freely)            2.影响学习
3.有利于外语学习                                      3.可能上当受骗
你的看法是?
注:字数100-120之间.(书写不整齐者,酌情扣分.)
Making friends on line
Should students make friends on line?Some people say yes
Should students make friends on line?Some people say yes.The reasons are as follows:first,we can make more friends with others on the Internet.Second,We can express our ideas freely.Besides,making friends on line can contribute to learning English.
However,others are against the opinion.The reason why they disagree is that they think it is a waste of time to make friends on line and has a bad effect on study.What's more,students are likely to be cheated on line.
Each coin has its two sides.In my opinion,making friends on line is good for us because it is very convenient and can widen our horizon.But we should place their study,health and safety before other things..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.You are good at _____________,you can join the story telling club.(  )
A.tell storyB.tell storiesC.telling storyD.telling stories

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-I want to see the film.Would you like to go with me?
-________.(  )
A.Certainly,I'd like toB.I don't like
C.No,I'd like toD.I don't think so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---Children may have sad feelings after some bad ________.
---Don't worry.They can ask some doctors with lots of _______ for help.(  )
A.experiences; experiencesB.experience; experience
C.experience; experiencesD.experiences; experience

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Computers make it easier and faster for people    .(  )
A.workB.workingC.workedD.to work

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The weather was __________ awful __________ we couldn't finish the work on time.(  )
A.so; thatB.enough; thatC.such an; thatD.too; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.In some science fiction movies,people in the future have their own robots.These robots are just like humans.They help with the housework and do the most(16)Ajobs.
Some scientists believe that there will be such robots in the future.However,they agree it may take hundreds of years.Scientists are now trying to make robots look like people and(17)Cthe same things as us.Japanese companies have already made robots walk and dance.This kind of robots will also be fun to watch.
But robot scientist James White disagrees.He thinks that it will be(18)Dfor a robot to do the same things as a person.(19)B,it's easy for a child to wake up and know where he or she is.Mr.White thinks that robots won't be able to do this.But other scientists disagree.They think that robots will be able to talk to people(20)D25to 50years.
Robot scientists are not just trying to make robots look like people.For example,there are already robots(21)B in factories.These robots look more like huge arms.They do simple jobs over and over again.People would not like to do such jobs and would get bored.But robots will(22)Bget bored.
In the future,there will be more robots everywhere,and humans will have(23)Awork to do.New robots will have many different(24)D.Some will look like humans,and others might look like(25)B.After an earthquake,a snake robot could help look for people under buildings.That may not seem possible now,but computers,space rockets and even electric toothbrushes seemed impossible a hundred years ago.We never know what will happen in the future!
16.A.unpleasantB.pleasantC.boredD.interesting
17.A.to doB.doingC.doD.did
18.A.easyB.possibleC.excitingD.hard
19.A.Such asB.For exampleC.InsteadD.However
20.A.afterB.beforeC.aboutD.in
21.A.workB.workingC.to workD.worked
22.A.noB.everC.neverD.always
23.A.lessB.a littleC.fewerD.a few
24.A.namesB.coloursC.sizesD.shapes
25.A.turtlesB.snakesC.frogsD.spiders.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.看图写句子.根据图片和所给的词,各写一个完整的句子.(每幅图限写一句话,必须用上所给的词)

86..I often have breakfast at 7:00 in the morning.
87.The boy is playing football now.
88.Jim wants to be a doctor in the future.
89.I read an interesting book last night.
90.My father watches TV twice a day..

查看答案和解析>>

同步练习册答案