19.In different countries around the world,most children must start schooling at early ages.
And they become"adults"at different ages.Being an adult means having the right to do certain things,such as getting a part-time job,voting(投票),getting married,or getting a driving license It also means accepting the responsibilities that go along with these rights.
In many countries,sixteen or eighteen is the age when a person becomes an adult.Young men and women at this age can get a part-time job,and begin to receive an income of their own.
They no longer have to depend on their parents for money all the time.In Canada and America,sixteen is the age when one can get a driving license; in England,it is seventeen.
There are responsibilities that go along with both of these rights.Getting a part-time job means that you have to pay income tax.Driving a car demands that you follow certain rules like buying car insurance.
Voting is another right that young people enjoy when they become adults.In the United States,Canada and Britain,young people have the right to vote at the age of eighteen.With this right also comes responsibility.For young people to use their right to vote wisely,they must have an understanding of the needs of society,and they must also learn how politics work.
76.The underlined word"right"in Paragraph One meansCin Chinese.
A.正确 B.右边 C.权利
77.In America and Canada,young people who areAcan get their driving licenses.
A.at the age of 16 B.at the age of 15 C.at the age of 14
78.If you drive a car,you have toB.
A.get a part-time job B.follow certain rules C.understand society
79.Tom is a 17-year-old English boy and he has the rights toA.
A.drive and learn B.vote and marry C.drive and vote
80.From the passage,we can know thatB.
A.sixteen-year-olds have all kinds of rights
B.responsibilities need to go along with rights
C.the rules are the same in the UK and the USA.
分析 文章大意:
文章主要介绍的是不同国家成年人的标准和其他的事情.在在加拿大和美国,能够取得驾照.也就是规定的成年人的最低年龄是16岁,在英国是17岁.很多人都想长大,因为有很多权利可以行使,但是在行使这些权利的同时,还应该履行自己的义务,比如纳税.
解答 76.C,词义猜测题,文中提到"such as getting a part-time job,voting(投票)"得到一份兼职,选举,这都属于是公民的基本权利,由此可以推测right的意思是权利,选择C.
77.A,细节理解题,文中提到"In Canada and America,sixteen is the age when one can get a driving license"在加拿大和美国,能够取得驾照的最低年龄是16岁,由此确定选择A.
78.B,细节理解题,文中提到"Driving a car demands that you follow certain rules like buying car insurance"你开车就必须遵守交通规则,比如买车保,由此确定选择B.
79.A,细节理解题,文中提到"In Canada and America,sixteen is the age when one can get a driving license; in England,it is seventeen"美国和加拿大允许开车年龄是16,英国则是17,此外,在各个国家中,每个人都有学习的权利,由此可以推测选择A.
80.B,细节理解题,文中提到"It also means accepting the responsibilities that go along with these rights"成年之后意味着有很多的权力,形式权力的同时还不应该忘记自己应该履行的义务,由此确定选择B.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.