精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.There are millions of people throughout the world who are either born blind or have become blind over the course of their lifetimes.It is unfair to take away the visual beauty of the world from these people.Doctor Humayun has created the world's first bionic eye that could change the life of every blind people in the world.
Doctor Mark Humayun is a well respected professor at the Doheny Eye Institute in California.He has been working for years on creating a bionic eye that would allow blind people to see images just like a normal person does.His idea of the bionic eye is actually an eye that has been built in a small video camera.
The test results show the bionic eye has given blind patients the amazing ability to see the scientists doing the tests.But the images are still blurry(模糊的) and we need much work before the eye actually becomes a regular implant(植入物) into blind people.Humayun believes that he can go into production with the bionic eye over the next three to five years.
A closer look at the bionic eye is amazing.The patient wears a special set of eyeglasses.All the signals(信号) are passed to the implanted eye.It's done by wireless technology.Humayun has created an invention that could change the lives of millions of people.Imagine a world in which someone would no longer fear about being blind.This could be considered a technological achievement.
42.Why is Doctor Mark Humayun well respected?D
A.Because he has been working on a small video camera.
B.Because he is a professor of a famous university.
C.Because he invented a video camera for the blind.
D.Because he devoted himself to making the blind see again.
43.How about the bionic eye created by Mark Humayun now?A
A.It can help the blind to see the man doing the test.
B.It has achieved an excellent effect during the use.
C.It can be implanted into the blind people's eyes.
D.It looks much like the normal people's eye.
44.How long will it take Doctor Humayun to produce his bionic eye?C
A.For more than eight years.
B.For more than five years.
C.For three to five years.
D.For less than three years.
45.What does this passage mainly tell us?D
A.The life of blind people has changed.
B.Mark Humayun becomes famous.
C.There will be no blind in the future.
D.A technological study for the blind.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了全世界有数百万人在出生的时候就是盲人或者造成了他们一生都成了盲人.而对于这些人来说带走了他们的视觉美感这是不公平的.胡马云博士创建了世界上第一个仿生眼,它能改变世界上的每一个盲人的生活.

解答 42.D.细节理解题.根据文章第二段:He has been working for years on creating a bionic eye that would allow blind people to see images just like a normal person does.可知他多年来一直工作在创建一个仿生眼,使盲人能够看到就像一个正常人一样.故选D.
43.A.细节理解题.根据文章第三段:The test results show the bionic eye has given blind patients the amazing ability to see the scientists doing the tests.可知句意:测试结果表明仿生眼给盲人能看到科学家们做测试. 故选A.
44.C.细节理解题.根据文章第三段:Humayun believes that he can go into production with the bionic eye over the next three to five years.可知句意:胡马云相信在未来三至五年里他可以进入生产仿生眼.故选C.
45.D.主旨大意题.根据全文以及文章最后:Imagine a world in which someone would no longer fear about being blind.This could be considered a technological achievement.可知这篇文章主要讲述了胡马云博士创建了世界上第一个仿生眼,它能改变世界上的每一个盲人的生活,而这时一项为了盲人的科技发明.故选D.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.-What are going to do for the winter holiday?
-We're going away to Thailand orsomewhere warm.It just depends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Lili is happy,Because it's hertwelfth/12th (twelve) birthday today.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.There are so many people in the centre of the city at weekends.I would rather stay at home thango(go) shopping.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The famous writer always spends as much time as he canreplying to his fans'e-mails.(reply)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.If we are asked exactly what we were doing a year ago,we should probably have to say that we could not remember.But if we had kept a book and had written it in an account(陈述) of what we did each day,we should be able to give an answer to the question.
It is the same in history.Many things have been forgotten because we don't have written account of them.Sometimes men did keep a record of the important happenings in their country,but it was often destroyed(破坏) by  fire or in a war.Sometimes there was never any written record at all because the people of that time and place did not know how to write.For example,we know a great deal about the people who lived in China 4,000years ago,because they could write and leave written records for those who lived after them.But we know almost nothing about the people who lived even 200years ago in central Africa because they had not learnt to write.
Sometimes,even if the people cannot write,they may know something of the past.They have heard about it from older people and often songs and dances and stories have been made about the most important happenings,and those have been sung and acted and told for many generations(代),for most people are proud to tell what their fathers did in the past.This we may call"remembered history".Some of it has been written history because words are much more easily changed when used again and again in speech than when copied in writing.But where there are no written records,such spoken stories are often helpful.
10.Which of the following ideas is NOT included in the passage?D
A."Remembered history"is less reliable (可靠的) than written history.
B.Written records of the past play an important role in our learning of the human history.
C.A written account of our daily activities helps us to be able to answer many questions.
D.If there are no written records,there is no history.
11.We know very little about the central Africa 200years ago becauseD.
A.there was nothing worth writing down at that time
B.the people there paid no attention to the importance of keeping a record
C.the written records were perhaps destroyed by fire
D.the people there did not know h ow to write
12."Remembered history"is considered as valuable only whenB.
A.it is written down      
B.there is no written account
C.it proves to right       
D.people are interested in it
13.The passage suggests(暗示) t hat we could have learnt much more about our past than we do now if the ancient people hadA.
A.kept a record of every past event
B.not burnt their written records in wars
C.told the exact stories of the most important happenings   
D.made more songs and dances.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.What are the children'shobbies(hobby)?They like collecting photos.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.-Where is your mother?-Shehas gone (go) to the supermarket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.When you are in trouble,whom will you tell the problems to and ask for help?Someone has made a survey in a middle school.500 students were asked to choose one answer among friends or classmates,parents,head teacher and teachers.Here is the result.Please read the chart and try to get some information.

41.Most of the students would like to talk about their problems withA.
A.friends or classmates
B.parents
C.head teacher
D.teachers
42.Less than a quarter of the students chose parents,the most possible reason isD.
A.parents don't love their children
B.children don't trust their parents
C.parents aren't able to give good advice
D.sometimes parents and children can't understand each other
43.According to the fact that only 13% of the students wanted to communicate with their head teacher or teachers,what is the best suggestionD?
A.The students should work harder.
B.The students should listen to the teachers more carefully.
C.The teachers should be more strict with the students.
D.The teachers should pay more attention to the students'feelings.

查看答案和解析>>

同步练习册答案