精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.阅读下面短文,从所给A、B、C、D四个选项中选出最佳答案.
    One day a man was walking through a big city.On a street corner he saw a boy with a number of small birds for sale,in a cage.
    He looked with sadness upon the little prisoners flying about the cage,jumping up and down,beating their wings,and trying to get out.
    He stood for some time looking at the birds.At last he said to the boy,"How much do you ask for your birds?"
"Fifty cents a piece,sir,"said the boy."I do not mean how much a piece."said the man,"but how much for all of them?I want to buy them all"
    The boy began to count.and found they came to five dollars."There is your money,"said the man.The boy took it,well pleased with his morning's trade.
    After giving the money,the man opened the cage door,and let all the birds fly away.
    The boy,in great surprise,cried,"What did you do that for,sir?You have lost all your birds"
"I will tell you why I did it,"said the man."I was shut up three years in a French prison(监狱) prisoner of war,and I am molved (下定决心)never to see anything in prison which I can make free."

36.What did the boy do that day?A
A.Selling some birds.
B.Flying some birds.
C.Beating some birds.
D.Buying some birds.
37.The underlined word"prisoners"probably meansC
A.嫌疑犯     
B.战争犯 
C.笼中鸟   
D.流浪者
38.How many birds did the man buy?B
A.5    
B.10   
C.15   
D.50
39.When did the story happen?B
A.At noon.
B.In the morning.
C.In the afternoon
D.In the evening.
40.Why did the man let the birds fly away?D
A.He didn'like the birds.
B.He loved the birds very much.
C.He wanted to protect the environment.
D.He wanted to see anything in prison get free.

分析 一天一个男人正在一所大城市穿行.在街角他看见有个男孩在卖一些关在笼子里的小鸟.
他伤心的看着这些笼中鸟在笼里上下飞窜,拍打着翅膀,想要出来.
他站着看这了一会,最后他说:"这些鸟卖多少钱?"
"一只50美分"小孩说.
男人说:"我不是说多少钱一只,我是说一共多少钱,我要买下所有的."
男孩开始数,发现一共5美元,男人说:"这是你的钱."小孩拿过钱,非常满意今天上午的生意.
给了钱之后,男人打开了笼子,放走了所有的鸟.
男孩很惊讶的喊:"你在做什么?你丢了所有的鸟."
"我会告诉你为什么我这样做.我作为法国战俘关在监狱三年,我下定决心不让任何我能让其自由的东西关起来."男人说.

解答 36.答案:A.细节理解题.根据On a street corner he saw a boy with a number of small birds for sale,in a cage可知 小男孩在卖一些鸟儿,故选A.
37.答案:C.词义理解题.根据 He looked with sadness upon the little prisoners flying about the cage,jumping up and down,beating their wings,and trying to get out.结合句意是说看见鸟儿在笼子里飞窜,挥舞翅膀想出来,故可知prisoners是指关在笼子里的鸟,故选C.
38.答案:B.推理判断题.根据Fifty cents a piece一只50美分也就是0.5美元,and found they came to five dollars一共5美元,故5除以0.5等于10只,故选B.
39.答案:B.细节理解题.根据The boy took it,well pleased with his morning's trade.可知故事发生在上午.故选B.
40.答案:D.细节理解题.根据I was shut up three years in a French prison(监狱) prisoner of war,and I am resolved(下定决心)never to see anything in prison which I can make free.可知他想看到关起来的任何东西都获得自由,故选D.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Confucius'wise sayings have a hugeinfluence(影响)on our lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Pets like dogs and cats are very cute.They can provide their owners with love and comfort in their lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.My brother is humorous young man,He often tells jokes to make us     (  )
A.laughingB.laughC.to laugh

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Shall we go to visit our teachers after this exam?
-______.(  )
A.Sounds greatB.You're welcome
C.It serves you rightD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.I go to bed at half pastten.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.As the old saying goes,"Old habits die hard."So start exercising before it's too late!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.你想知道钥匙在哪儿,你可以这么问:Where is the key?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Thanks for cleaning the room,boy.
-      .In fact,it's my        to do so.(  )
A.Not at all,dutyB.All right,workC.OK,job

查看答案和解析>>

同步练习册答案