精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.There was a boy and his family was very rich.One day his father took him on a trip to a place.He wanted to show his son how poor people were there.They spent several days on a farm.There were many poor families living on the farm.
On their way home,the father asked the son,"How was the trip?""It was great,Dad,"the son answered."Did you notice how poor people were there?"asked his father."Oh,yes,"said the son."So,tell me,"said his father.The son said,"Well,we have one dog and they have four.We have a pool in our garden,while they have a river that has no end.We have expensive lanterns (吊灯),but they have stars above their heads at night.We have only a small piece of land to live on,while they have the  endless______________fields.We buy our food,but they grow theirs.We have high walls around our houses to protect us,but they don't need walls,because their friends will protect them."
The father had nothing to say.Then the boy added,"Thank you,Dad,for letting me see how poor we are."
51.The father wanted to show his sonB.
A.how people on the farm worked 
B.how poor people were on the farm
C.how beautiful the farm was    
D.how far it was from the city to the farm
52.What does the underline word"endless"mean?A
A.无边无际的     B.边缘的          C.狭小的           D.最终的
53.When the father asked the son how the trip was,the son thought itA.
A.great              B.tiring        C.terrible              D.boring
54.According to the boy,people on the farm can seeC at night.
A.expensive lanterns            
B.a lot of cars
C.stars above their heads      
D.many horses
55. Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.The boy was from a very poor family.
B.The father and the son spent several weeks on a farm.
C.People on the farm have high walls around their houses.
D.The boy thought that people on the farm lived a happy life.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要叙述了一个富人想让儿子看看农场上的穷人如何生活,于是带着他在农场上住了几天.当他问儿子这次旅行怎么样.儿子说很棒.儿子觉得农场上的穷人比他们拥有的东西要多,因为农民们拥有大自然里的很多东西,而他们没有.

解答 51.B.细节理解题.根据"He wanted to show his son how poor people were there."可知他想让他的儿子看看在农场上穷人们是如何生活的. 故选B.
52.A.词义理解题.根据"We have only a small piece of land to live on,"以及"while they have the  endless fields."while的意思是"而",表示对比,可知用一小片土地和无边无际的土地进行比较. 故选A.
53.A.细节理解题.根据"It was great,Dad,"the son answered.可知儿子认为这次旅行很棒.故选A.
54.C  细节理解题.根据"We have expensive lanterns (灯),but they have stars above their heads at night."可知男孩认为农场上的人在晚上可以看到很多星星.故选C.
55.D.推理判断题.根据"while they have a river that has no end."以及"they have stars above their heads at night."和"while they have the  endless fields."还有"they don't need walls,because their friends will protect them."可知男孩认为农场上的人生活的很幸福.故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.________ great news it is!We'll have a school trip next week.(  )
A.What aB.WhatC.How aD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---Must I be home before eight o'clock,Mum?
---No,you _____.But you have to come back before ten o'clock.(  )
A.mustn'tB.can'tC.needn'tD.couldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Taking part in charity (慈善)is not just for adult people.Kids can do it too!Melvin,14,an American student,has done charity work for eight years.He has also encouraged his classmates to join him.
Melvin studies at a middle school in Philadelphia.Recently,he collected$1,500by himself and$487 from his classmates to donate (捐赠)to Cooper University Hospital.
Melvin was born nine weeks premature(早产的) in Cooper University Hospital,weighing 2.4kg.His father told him how Cooper saved his life,so he feels thankful to the hospital.
Melvin‘s classmates joined him once they found out about his kind behavior.Their teacher,Michael also held a class with them about helping others.Michael said that it was not really about the money but about the fact they were doing something good.
"It feels great,helping someone that I know,"said one of Melvin's classmates.Melvin's neighbors also helped out.
Since Melvin was 8,he and his parents have given money to Cooper University Hospital every year.This year,Stahl,the head of the hospital,went to Melvin's school to accept the money.
The money goes to a part of the hospital that helps about 500young patients every year."When they leave,we call them graduates,"Stahl said he and his workmates are"pleased when our graduates and their families do well,like Melvin and his family."

66.When did Melvin begin to do charity workA?
A.At the age of 6.
B.At the age of 8.
C.At the age of 14                                     
D.From the moment he was born.
67.How much did Melvin and his classmates collect recentlyD?
A.$487.
B.$1,013               
C.$1,500               
D.$1,987.
68.Who does the underlined word"them"in the passage refer to (指)B?
A.Melvin and his family                        
B.The hospital's patients.
C.Stahl's workmates                              
D.Melvin and his classmates.
69.Which of the following is trueC?
A.Melvin  gives money to his school every year.
B.Melvin's parents show little interest in charity.
C.Melvin was born nine weeks earlier than expected.
D.Nelvin's classmates think that he is wasting time
70.What can we learn from the passageB?
A.Kids can hardly do anything for charity.
B.Everyone  is supposed to do charity  work.
C.Doing charity work is only about money.
D.There's no doubt that adults can do charity work better that kids.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.He will catch up with his classmates if he ________ hard.(  )
A.studyB.studiesC.studiedD.will study

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.You'll be late for school________.(  )
A.if you get up as soon as possible
B.unless you get up at once
C.until you get up right away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

5.All the members should workclosely(密切地)with each other in a team.Many
hands make light work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Jane's spoken English is pretty good.
-Yeah,she works hard and practices _______ it both in and out of class.(  )
A.spokeB.to speakC.speaking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I ate too much ice cream,so I was five kilos heavier last summer.(改写句子,句意不变)
Iputonfive kilos last summer because of eating too much ice cream.

查看答案和解析>>

同步练习册答案