精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】What Does a Lifelong Learner Look Like?

Lifelong learners never think of themselves as the greatest expert in anything. They continue to learn and bring a great deal to the groups they belong to. What does a lifelong learner look like?

Here are some of their main characteristics(特征).

They are knowledge seekers. They are always searching for much information on a topic they’re interested in and looking for new experience or opportunities to improve their knowledge or skills.

They are social and self-directed learners. They like taking different courses and taking part in discussions around subjects they are interested in. _________ They also know their own learning styles, and their strengths and weaknesses. They can plan and organize their own learning.

They are critical(批判性的) thinkers. They always use a lot of ways to analyze(分析) and synthesize(合成) information. From their research they judge the information to see if it is useful for the question at hand.

They are problem solvers. They will meet different problems while learning. However, they usually see problems as challenges and life experiences and try to stand above them.

1What does the underlined “knowledge seekers” mean?

A. Persons who are looking for knowledge.

B. Persons who are teaching knowledge.

C. Persons whose jobs are inventing knowledge.

D. Persons who are testing knowledge.

2What can be put in the blank(空白处)?

A. They don’t like learning on society.

B. They learn both from and with others.

C. They learn from plants and animals.

D. They invite each other to parties.

3Which of the following most clearly shows you are a critical thinker?

A. You always use a lot of ways to analyse and synthesize information.

B. You believe in the information you get and use them in your study.

C. You correct mistakes someone makes as soon as you find them.

D. You ask others for help when you can’t correct your own mistakes.

4How is the passage organized?(P= Paragraph)

A. B. C. D.

5What is the purpose of the passage?

A. To describe the height, clothes and hairstyle of a lifelong learner.

B. To explain the relationship between common people and lifelong learners.

C. To suggest lifelong learners become experts.

D. To introduce some of the main characteristics lifelong learners have.

【答案】

1A

2B

3A

4C

5D

【解析】

本文向我们讲述了终生学习者是什么样子的,并介绍了一些他们的主要特征。

1词义猜测题。根据下文They are always searching for much information on a topic they're interested in and looking for new experience or opportunities to improve their knowledge or skills.他们总是在寻找自己感兴趣的话题信息,并寻找新的经验或机会来提高他们的知识或技能,可知"knowledge seekers"指的是寻找知识的人,故答案选A

2推理判断题。根据下文they also know their own learning styles, and their strengths and weaknesses.他们也知道自己的学习方式,以及自己的优缺点,结合选项,可知B选项他们从别人那里学习符合题意,故答案选B

3推理判断题。A. You always use a lot of ways to analyse and synthesize information.你总是用很多方法来分析和综合信息;B. You believe in the information you get and use them in your study.你相信你得到的信息,并在你的研究中使用它们;C. You correct mistakes someone makes as soon as you find them.只要你找到了,你就会改正错误;D. You ask others for help when you can’t correct your own mistakes.当你不能改正自己的错误时,你可以向别人求助。本题题意为:下列哪一个最清楚地表明你是一个有判断力的思考者,结合选项可知,A选项符合题意,故答案选A

4主旨大意题。通读全文可知,本文首先提出问题:终生学习者是什么样的?然后阐述了终生学习者的内涵和含义,接着就终生学习者的特征展开分述,所以本文的组织结构安排为总、分式,故答案选C

5主旨大意题。通读全文可知,本文主要向我们讲述了终生学习者是什么样子的,并介绍了一些他们的主要特征。结合选项可知,D选项To introduce some of the main characteristics lifelong learners have.“介绍了终生学习者的一些主要特点符合题意,故答案选D

这是一篇科普说明文,短文中给我们介绍了终生学习者的一些特征。短文主题明确,结构清晰。文章第一段引出话题,下面的四段分别介绍了他们的四个特征。把握文章的主题和结构可以让我们更好的理解文章,完成后面的题目。题型有词义猜测题、推理判断题和主旨大意题。词义猜测题考查学生们通过语境理解生词词义的能力,例如第1小题,根据下文They are always searching for much information on a topic they're interested in and looking for new experience or opportunities to improve their knowledge or skills.他们总是在寻找自己感兴趣的话题信息,并寻找新的经验或机会来提高他们的知识或技能,可知"knowledge seekers"指的是寻找知识的人,故答案选A。再如第4小题,考查我们对文章结构的理解,通过分析短文可知,这是一个比较明显的总分结构,第一段提出话题,下面分别介绍了终生学习者的四个特征,故C选项是正确的。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】You_______ to the meeting this afternoon if you have something important to do.

A. needn't to come B. don't need come

C. don't need coming D. needn't come

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We like eating _____ in China.

A. dumplings, rices and noodles

B. dumpling, rice and noodle

C. dumplings, rice and noodles

D. dumpling,rice and noodles

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---A: Sophia, your handwriting is really beautiful. I love it.

---B: _______.

A. I practise it every day. B. No, I don’t think so.

C. Thank you very much. D. Well, it’s not good enough.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 His small round glasses make him ________.

A. to look smart B. look smart

C. looks smart D. look like smart

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The meat with eggs tastes ______. Would you like some more?

A. well B. nice C. bad D. wonderfully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Can you tell me more about America?句中那里读得最重:

A.tellB.more C. America

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】“Food Safety” has become one of _____topics recently.

A. hot B. hotter C. hottest D. the hottest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】My parents want me more exercise.

A. take B. takes C. taking D. to take

查看答案和解析>>

同步练习册答案