精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.6June,Saturday
    I read an article about people living in the e-age yesterday.It talks about different ways of communicating like chatting online(在线聊天),sending e-mails,sending different kinds of messages and keeping an online diary.
    The article says that people nowadays send e-mails at least once a day.I do not agree with this because I send e-mails only twice a week.However,I do check my e-mails once a day.I like receiveing e-mails.
    About chatting online,the article says that it is becoming more and more popular among teenagers.I think this is true.Whenever I arrive at home,I turn on my computer and log(登录) on to chat online with my friends.I prefer chatting online to calling a friend.because I can chat with many friends at the same time.But I like using mobile phones.when I don't have my computer with me,I can send short messages to my friends.I also like keeping in touch(联系) with them in this way.
    I keep an online diary four times a week.I like telling others what has happened to me.I think I am one of the people living in the e-age.I can't live without computers or mobile phones.
60.How often does the writer send e-mails?C
A.Never.B.Once a day.
C.Twice a week.D.Four times a week.
61.When did the writer read that article?B
A.On 4June,Thursday     B.On 5June,Friday
C.On 6June,Saturday      D.On 7June,Sunday
62.What does the writer disagree with the article?C
A.About chatting onlineB.About checking e-mails
C.About sending e-mailsD.About keeping in touching with friends.
63.What does the passage NOT talk about?(加一道选题)D
A.Living in the e-age.B.Sending a short message.
C.Keeping an online diary.D.Making pen pals.

分析 文章大意:这篇短文中作者给我们介绍的是他读了一篇关于人们生活在电子时代的书,他对书中的一些说法发表了自己的看法.作者觉得自己就生活在一个电子时代,他经常在网上很朋友们聊天,有时候也发电子邮件.但是作者也说他离开了电脑或手机也是可以的,并没有对他们有所依赖.

解答 60-63:CBCD
60题答案:C 细节理解题.根据第二段I send e-mails only twice a week.句意:我一周二次发送电子邮件.根据句意判断选C.
61题答案:B 细节理解题.根据开头6 June,Saturday及第一段 I read an article about people living in the e-age yesterday可知文章写的时候是6月6号星期六,我是昨天读的文章,故选B.
62题答案:C细节理解题.根据第二段The article says that people nowadays send e-mails at least once a day.I do not agree with this.文章说现在的人至少一天一次发送电子邮件.我不同意这个观点可知选C.
63题答案:D细节理解题.问题是:文章没讨论什么?第一段living in the e-age 生活在网络时代;第一段sending e-mails,sending different kinds of messages and keeping an online diary;发送短信息;第四段I keep an online diary four times a week.网上记日记,而没有提到D结交笔友.根据短文理解,故选D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.offered,someone,suggest,several,in time
Someone offered several suggestions in time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.你认为谁是建议他去学戏曲的第一人?
Whodo you think is the first person to advise him to studyopera?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Could you please tell me______?
-Sorry,you can turn to Mr.Lee for help.(  )
A.how long can man live without water
B.if Yao Ming would play for Rockets or not
C.how I can keep myself safe from the cold
D.why did a serious accident happen in street corner

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Tom,you mustn't swim in the river.It's too ________.(  )
A.safeB.dangerousC.carefulD.easy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.2014年起,连云港市政府为解决本市居民出行的"最后一公里"问
题,逐步投入公共自行车,这是便民、环保的一个有力举措.截至2015年4月,城市主干道、BRT站、小区等多处已全方位配套此设施.作为中学生,你要推广公共自行车的好处,让更多的人知道政府此举的重要性,呼吁人们少开车,多骑行,保护环境.
要点如下:
1.骑公共自行车出行方便,可以随时租还.
2.缓解交通拥挤,不仅省时间,还省钱.
3.可以健身,减肥.
4.欣赏沿途风光,心情好.
5.你的呼吁…(至少2句)
要求:1.短文必须包含所有要点,适当发挥,行文要连贯.
2.80词左右,开头已给出,不计入总词数.
Now,public bikes are widely used in Lianyungang.I think it's a good thing.
It isconvenientto ride a public bicycle.Itcan be rented at any time.Riding a public bicycle canease traffic congestion.It savesnot only time,but also money.Riding a public bicycle is good for our health,and weight loss.We canenjoy the scenery along the way,and we have good mood.I think we should ride public bicycles as much as possible.We should drive cars as little as possible.If we do that,we should protect our environment..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.作为学生,我们应该怎样做一个合格的环保者.请以"How  to  Protect  the  environment"写一篇70词的作文.
提示词:leave rubbish,here and there,don't spit,care for wild animals,plant trees,do
everything,walk on grass,pick flowers,..As we all know,the environment around us is getting worse and worse.We should do something to protect ourenvironment.The first thing we can do is to use cloth bags instead of plastic bags when we go shopping.It helps to protect the environment.The second thing we can do is that we shouldn'tleave rubbish and spit here and there.Also,we should never forget to turn off the lights and TVwhen we leave the classrooms in order to save energy.What's more,it would be better if we walk or ride a bike to school.We should try our best to reduce pollution and waste.We shouldn't use disposable plates,bowls.We should plant more trees and grow grass to prevent it.We should also prevent people from cutting down too many trees.We shouldn't walk on the grass and pick flowers.In fact,even the simplest everyday activities can make areal difference to the environment.I believe we can make the world a better place to live in..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假如你是张伟,英国学生 David 下周一将来你班进行为期一个月的汉语学习,请根据以下的提示,给他写封电子邮件,并邀请他来家里玩.
写作要点:
1.对Kevin 的到来表示欢迎.
2.告诉他哈尔滨下周会有点冷,有雨.
3.汉语的重要性
(1)介绍汉语学习十分重要,许多外国人都在学习汉语.
(2)汉语和英语不同,但是只要你坚持,你就会学好汉语.
4.介绍一下汉语学习的方法.
写作要求:
1.不得使用真是的姓名和学校.
2.可适当加入细节,使内容充实,行文连贯.
3.字迹工整,语言精炼,表达准确,条理清晰.
4.至少80词.
Dear David,
How is everything going?
                                               
Hope to see you soon in Harbin.
Zhang Wei.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.like,you,reading,do,book
Do you like reading books?

查看答案和解析>>

同步练习册答案