精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Jodie’s Daddy is a Garbageman(垃圾清理工)

Mr Swales wanted to find out what his students’ parents did. He had just called Jodie when some girls burst out laughing. Shirley shouted, “Jodie’s Daddy is a Garbageman!”

Everybody in the class laughed out loud, except Jodie. She felt her face turn red.

“Silence!” Mr Swales said, “Being a garbagemen is a difficult and useful job. We should all be thankful to Jodie’s father.”

Jodie’s father came to walk her home from school as usual, but she didn’t run up to him the way she always did. When they got back home, Jodie went to her room and cried for a long time.

Her father came into her room, “What happened, Jodie? Why are you so sad?”

Jodie told her father what had happened and looked at him. He didn’t seem angry or hurt. “Well,” he said, “they are right. Being a garbageman is a dirty job. Tomorrow’s Saturday. Come to work with me, Jodie.”

The place really smell too good. Jodie wrinkled her nose. “Don’t worry, kid. In five minutes you won’t smell a thing.” said her father.

Everybody there was working hard, and they seemed to have a good time. Jodie’s father handed her a pair of gloves and told her to get the little plastic bags and throw them into the truck.

It was fun, but also hard work. Jodie’s arms soom got tired. At last, no more garbage was left and Jodie felt very happy.

“Garbage is disgusting, but when we clear it away, everything’s nice and clean. You can make yourself happy only by making other happy. That’s why I like being a garbageman so much.”

Jodie give her dirty, smeely garbageman daddy a big kiss(吻). She said, “When I grow up, I will be a garbagegirl!”

Now whenever someone asks Jodie what her daddy does, she says, “He’s a garbageman! Everybody makes garbage, but my daddy takes it away!”

1.What happened in My Swale’s class?

A. He wanted to show what job was the most useful.

B. He asked an improper question.

C. Jodie gave an honest answer.

D. Jodie was laughed at.

2.Why did Jodie’s father take her to his workplace?

A. To make Jodie calm down

B. To prove how dirty his job was.

C To help Jodie learn about his job.

D.To keep Jodie away from her classmates.

3.Jodie gave her father a big kiss mainly because ______.

A. he was kind

B. he was unselfish(无私的)

C. he was cheerful

D.he is hard-working

4.How does Jodie feel about her father now?

A. Sad B. Curious C. Guilty(有罪的) D. Proud

1.D

2.C

3.B

4.D

【解析】

1.考查细节理解题。句意课堂上发生了什么。从文中when some girls burst out laughing. Shirley shouted, “Jodie’s Daddy is a Garbageman!”可以看出,因为Jodie 的爸爸是一名清洁工,遭到大家的嘲笑。故选D。

2.2】考查细节理解题。句意爸爸为什么带女儿一起去工作。通过下文我们知道,爸爸带女儿去工作,最后女儿了解了清洁工的重要性,励志长大后也要成为一个清洁工。故选C。

3.3】考查细节理解题。句意为什么女儿给爸爸一个吻?You can make yourself happy only by making other happy. That’s why I like being a garbageman so much.”爸爸通过实践让女儿明白清洁工的重要性。故选B。

4.4】考查推理判断题。句意现在女儿对爸爸的感情如何,从Now whenever someone asks Jodie what her daddy does, she says, “He’s a garbageman! Everybody makes garbage, but my daddy takes it away!”可以看出,女儿以爸爸为荣。故选D。

考点;人物故事类短文

【点评】本文讲述了女儿因爸爸是一名清洁工而遭到同学们的嘲笑,感到自卑,最后通过和爸爸一起清理垃圾,她明白了工作没有高低贵贱之分,女儿为爸爸的工作而感到自豪。励志长大后也要成为一个清洁工。58、59、60题为细节理解题,在短文中均能找到相关的句子,从而做出正确的答案。 61题推理判断题。通过分析相关语境,学生能够体会作者的态度。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都区十校九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Mum,_______ I watch TV?

---No. Unless your homework _______________.

A. could; finishes

B. can; will finish

C. may; is finished

D. can; will be finished

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋外国语学校九年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

1. Whose _____________(物品)are those? Please put them in order.

2.The ____________ (音乐家)will attend the meeting in Rugao. I hope they will enjoy their stay here.

3.Last year, he went to a university. That __________(标志)the beginning of his new life.

4.People respect this man not because he is ____________ (having a lot of money)but because of his kindness.

5.——Let’s play computer games after school.

——It’ s just a __________ of time. We should do some reading instead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋外国语学校九年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

——What do you think of our school basketball team?

——They’re going to lose the match __________ they improve their skills.

A. unless B. until C. if D. as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:其他题

1.The driver drove so fast that he couldn’t control his car. (改为同意句)

The driver drove______ fast ______control his car.

2.I have lived in Beijing since I was born. (对划线部分提问)

_____ _____ have you lived in Beijing?

3.He didn't want to miss the first bus, so he got up early. (合并为一句)

He got up early ______ ______ he could catch the first bus.

4.Audrey’s beauty attracted the writer. (改为被动语态)

The writer _______ ______ by Audrey’s beauty.

5.Both of them are interested in romantic films. (改为否定句)

______ of them ______ interested in romantic films.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The Youth Olympic Games were covered____ in Nanjing this August.

A. live B. alive C. living D. lively

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Hawaii is __________ beautiful beaches.

A. famous as, its

B. famous for, it’s

C. famous as, it’s

D. famous for, its

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如东县袁庄初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Will you be excited when you finally get to relax? Here, three of the studetns tell us what they plan to do after the big exam.

Li Junzhe, 15, Huaihua, Hunan Province (省) My friends and I will travel to Beijing right after the exam. We planned to go by ourselves but were turned down by our parents. They said we were too young to travel alone. They said they would go with us. I'm okay with it because I've already traveled by myself.

Zhu Hangian, 15, Dexing, Jiangxi Province What am I going to do this summer? Of course I'll go to see the Great Wall! But before that, I will watch movies. Because of the big exam, I haven't seen any movies for a long time. I will watch whatever is in the cinema! As for the Great Wall, I can't wait to see the beautiful views.

Dong Xu, 14, Dalian, Liaoning Province I will, no doubt, play computer games for days after the big exam. My mother never let me during the past few years. I can't imagine how exciting it will be. Also my friends and I will go to see the Great Wall.

1.Who has the experience of travelling alone?

A. Dong Xu B. Nobody

C. Zhu Hangjian D. Li Junzhe

2. Zhu Hangian will ________ before traveling to Beijing.

A. watch movies at home

B. play computer games

C. see films in the cinema

D. go to Beijing with his friends

3. The three students will be excited about their summer plans because_______.

A. they will go to see Shanghai Expo

B. they all want to see movies

C. they will play games for days

D. they will travel to Beijing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年湖北黄冈市八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

They decided _____ their vacation in Hainan.

A. spend B. spent

C. spending D. to spend

查看答案和解析>>

同步练习册答案