精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.
Airline       
Route China Mai-Luang Prabang
Day 2,3,5,7    Flight  QV  645
Dep.15:05    Arr,16:05
Airfare (机票费用)5,090THB
Airline          
Route Chiang Mai-Phuket
Day 2,3,5,7    Flight  TC  129
Dep.12:35   Arr.14:30
Airfare 3,590THB
Airline         
Route Chiang Mai-Koh Samui
Day  Daily    Flight  PG 242
Dep.9:55  Arr.11:40
Airfare 5,090THB
Airline           
Route Phuket-Bali
Day  Daily    Flight  FD 3942
Dep.6:30  Arr.11:10
Airfare 11,391THB
Note:
The days of the week are:
1.Monday=2.Tuesday=3.Wednesday=4.Thursday=5.Friday=6.Saturday=7.Sunday
(Dep.=departure 出发   Arr.=arrival 到达)

36.How long does it take to fly from Chiang Mai to Phuket?D
A.less than 1hour.
B.About 1hour.
C.One and a half hours.
D.About 2hours.
37.Lao Airlines has a flight from China Mai to Luang Prabang onC.
A.Monday   
B.Thursday    
C.Friday     
D.Saturday
38.If Lisa wants to travel from Chiang Mai to KOh Samui,which flight should she choose?C
A.QV 645. 
B.TG 129. 
C.PG 242. 
D.FD 3942.
39.How much it coast to fly from Phuket-Bali?D
A.3,590THB. 
B.5,090THB. 
C.9,050THB. 
D.11,391THB.
40.Where can we probably find the information?A
A.At an airport. 
B.In a restaurant. 
C.In a museum.  
D.At a bus stop.

分析 本题内容是四张机票,分别描述了每个航班的路线,航班编号,航程及票价等信息.

解答 36.D 细节理解题.根据第2张机票Dep.12:35   Arr.14:30可知这个航班的时间是大约2小时,故选D.
37.C 细节理解题.根据第一张机票Route China Mai-Luang Prabang  Day 2,3,5,7  可知这个航班的时间周二,三,五和周日,故选C.
38.C 细节理解题.根据Route Chiang Mai-Koh Samui  Day  Daily    Flight  PG 242可知Lisa 想要从Chiang Mai去Koh Samui,应该乘坐Flight  PG 242,故选C.
39.D 细节理解题.根据最后一张机票Airfare 11,391 THB 描述,可知从Phuket到Bali要付1139THB,故选D.
40.A 细节理解题.本题介绍的是四张机票,故我们能在一个飞机场发现他们,选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.配对阅读.左栏是五位用户的需求,右栏是七种产品的简介.请把用户与他们需求的产品匹配起来,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
F66Bob is often late for school because he always gets up late.This makes his teacher mad.He needs to buy something to wake him up in the morning.
B67Tim likes listening to music when he is free.And he has to send e-mails to his customers every day.He wants to buy something that can help him.
A68Summer has come.Tony is fat and he can't sleep well on such hot days.This troubles him a lot.He'd like to buy something to make him feel cool.
G69Alice often washes her hair late at night.It is often wet when she goes to bed.She is going to buy something that can dry her hair in a short time.
D70Susan is a housewife.She has to do the washing for her family every day.She gets tired of it.She is in need of a product to do it for her.
A.This electric product can make you cool during the hot days.It can help you change the temperature and control the humidity(湿度) of your room.
B.You can do many things with this product,such as sending e-mails,playing games,getting on line and so on.You can also listen to the music with it when you want to relax.
C.This electric product is useful to all of us.People often have one at home.It is often put up on the wall.If you want to know the time,just take a look at it.
D.This can help you wash your dirty clothes and dry them.What you need to do is to turn it on and later hang the clothes on the line.With this electric product,life will be a lot easier for you.
E.Each family needs this product.You can use it to store meat,vegetables,fruits,drinks and medicine.It can keep them cool and fresh so that they will not go bad easily on hot days.
F.It is a very helpful product which tells you the time.It can wake you up with a piece of music any time you want,but you have to set the time first.
G.When you wash your hair,you need this product.It can make your wet hair dry in a minute.It can also be used for drying your wet clothes or some other wet things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.今年6月5日世界环境日的主题是倡导"低碳生活",老师就"节能减排"问题组织了一场主题讨论:日常生活中,我们能为保护环境、减少污染做些什么?请用英语写一篇不少于 80词的短文,谈谈自己的想法.
参考词汇:discussion,protect the environment,be caused by,ordinary people,.instead of driving cars,use plastic bags,cut down on,recycle,natural food,save energy,reduce pollutions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

1.Yesterday I was tidymy room.I found an old(91)tidy改为tidying
box of my father.He gave it to me two years ago.It(92)father's
was real interesting to discover some of myfather's  (93)really
childhood hobbies.He once toldme that he wrote for (94)to
people all over the world,and they sent he letters,too.(95)him
As a result,he had some wonderful stamp.People also (96)stamps
gave him things from different countries,such like a silk (97)as
fan from Japan but a small model ship from Australia.(98)and
My father even kept the ticket from his one football match!(99)first
It made me to think about looking after my collections.(100)think.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.56.Tony is a sports fan.He likes studying,too.This summer,he would like to visit a place where he can enjoy sports.A
57.Judy lives in high mountains.So she would most like to see the sea and enjoy water sports.And she hopes to go to a country where she can eat different kinds of fresh fruits.F
58.Sam likes places where the people are friendly.He loves to make friends with people who are from different countries.And he hopes to live comfortably there and have a good rest.B
59.Lisa loves animals a lot.She is always trying to do something to protect animals.So she hopes to go somewhere she can have fun staying with the animals she has hardly seen before.C
60.Ron is interested in collecting different things.He would like to go somewhere he can find some new collections.At the same time,he loves to eat something sweet.E

A.Brazil is the land of soccer.The people are really friendly.Most of them are good at sports.And the 31st Olympic Games will be held there in 2016.
B.Canada is one of the best places to live in the world with fresh air.Canadians are gentle and friendly.You can always see lots of foreigners there.
C.Australia is the land of rare animals such as koalas and kangaroos.And the best wool is produced there.It's a good idea to enjoy operas in Sydney.
D.Britain is well-known around the world.However,do you know it's famous for lots of churches and museums?People can learn a lot there.
E.Switzerland is the land of watches.Of course,the people there are serious about being on time.Besides these,the country is famous for its sweet food,like chocolates.
F.Thailand lies to the south of China.It grows all kinds of tropical( 热带的) fruits.It has many lovely beaches and it's famous for elephants.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.There are some funny activities this week!Everyone who is interested in them looks at the notice!
Monday
Meeting Room
19:00-21:30
Dr.Thomas West's report:
Space and Man
Come and listen to it if you want to learn more about the stars and the universe.
Wednesday
Science Room
18:00-20:00
Mrs Smith's report:
UFO
Would you like to learn about UFOs?Please come and listen.
Friday
Meeting Room
18:30-21:00
Mr Green's lesson:
Computer Science
Mr Green is from Oxford University.
Learn to use computers.
Sunday
Library
18:30-11:30
Robot Show
You can see all kinds of robots made by the students.You may also bring your own robot here.
56.Who can you learn something about UFOs from?B
A.A student.
B.Mrs Smith.
C.Mr Green.
D.Dr.Thomas West.
57.What does Mr Green from Oxford University teach?A
A.Computer science.
B.Robot science.
C.Space science.
D.Life science.
58.When may you have a chance to show people your robot?D
A.On Monday.
B.On Wednesday.
C.On Friday.
D.On Sunday.
59.If you are free on Monday,you can go toC.
A.Mr Green's lesson        
B.a report about UFO
C.a report about Space and Man   
D.see some robots
60.If you want to learn how to use computers,you can go to the lessonD.
A.from 8:30am to 11:30am on Sunday     
B.from 7:00pm to 9:00pm on Monday
C.from 6:00pm to 8:00pm on Wednesday   
D.from 6:30pm to 9:00pm on Friday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.King's College Summer School is an annual (每年的) training program for high school students at all levels who want to improve their English.Courses are given by the teachers of King's College and other colleges in New York.Trips to museums and culture centers are also organized.This year's summer school will be from July 25to August 15.
More information is as follows:
Application  date
*Students in New York should send their applications before July 18,2014.
*Students of other cities should send their applications before July 16,2014.
*Foreign students should send their applications before July 10,2014.
Courses
*English Language
Spoken English:22hours
Reading and Writing:10hours
*American History:16hours
*American Culture:16hours
Steps
*A letter of self-introduction
*A letter of recommendation(推荐)
*The letters should be written in English with all the necessary information.
Cost
*Daily lessons:﹩200
*Sports and activities:﹩100
*Travels:﹩200
*Hotel service:﹩400
*You may choose to live with your friends or relatives in the same city.
Please write to:
Thompson,Sanders
1026King's Street
New York,NY 10016,USA
E-mail:KC-Summer-School@yahoo,com
根据以上信息,选择最佳答案.
46.King's College Summer School starts onB this year.
A.July 10           
B.July 25           
C.August 15
47.The word"application"above may meanB in Chinese.
A.勤勉            
B.申请          
C.应用
48.King's College Summer School has studentsC.
A.only from New York    
B.only from America    
C.from all over the world
49.If you live with your relatives in New York,you will have to pay the schoolC.
A.﹩200            
B.﹩400            
C.﹩500
50.What information can you get from the text?B
A.The program will last two months.
B.You can write to Thompson only in English.
C.You can get in touch with the school by e-mail or by telephone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.One day a lonely girl found two weak birds while she was walking in the woods (树林).She took them home and put them in a small cage.She fed them with love and the birds grew strong.Every morning they greeted her with a beautiful song.The girl loved them very much and wanted their singing to last forever.
One day the girl left the cage's door open.The 1arger and stronger of the two birds flew out of the cage.The girl watched worriedly as it circled (盘旋) high above her.She was afraid that it would fly away and she would never see it again.So when it flew close,she grasped (抓) at it wildly.She was very happy that she held it tightly within her hand!Suddenly,she felt something had happened to the bird.She opened her hand and was surprised to find the bird was dead.Her love for the bird killed it.
She noticed the other bird jumping in the cage.She could feel that it wanted to be free.It hoped to fly into the clear,blue sky.She lifted (举起) it from the cage and flew it into the air.The bird circled once,twice,three times …
When the bird was flying happily in the sky,she was so glad.Just then the bird flew closer and sat softly on her shoulder.It sang the sweetest song she had ever heard.
The fastest way to lose love is to hold it tight.The best way to keep love is to let it fly!

36.The girl loved the two birds very much becauseA.
A.they greeted her every morning     
B.they didn't eat much food
C.they liked staying in the cage quietly  
D.they were hungry but very strong
37.One day the girl forgot to close the door to the cage andC of the two birds flew out of the cage.
A.the sick   
B.the female
C.the larger and stronger   
D.the white and blue
38.The girl held the bird tightly in her hand because she was afraid thatD.
A.it would be killed          
B.it was feeling cold
C.the other bird felt lonely     
D.it would fly away
39.The girl felt that the other birdB when it was jumping in the cage.
A.wanted to see what happened       
B.wanted to be free
C.wanted to sing a beautiful song again  
D.wanted to eat something
40.What does the story want to tell us?A
A.To keep love is to let it fly.
B.The cage is used to keep birds.
C.The birds are easily killed.
D.We should protect the endangered birds.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.在过去的几年中,中国一直努力为所有的学生提供免费教育.
Chinahastriedtoprovide all the students with free education in the last few years.

查看答案和解析>>

同步练习册答案