精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.    Ready to take on the world!President Barack Obama and first lady Michelle announced on Sunday,May 1st,that their daughter Malia will be attending Harvard University in the fall of 2017.The White House also confirmed(证实) that she will take a gap year before beginning school.
    A"Gap Year"is a period of time when a student takes a break before going to university.It is often spent travelling or working.It can give young people useful learning experiences and new skills.
    Gap years are popular with European and Australian students,but remain less popular in America.However,in recent years,more and more American students are preparing for college by taking a gap year.The advantages of taking a gap year are as follows:
Learn about the World and Yourself
    Although you don't have to go abroad to experience gap years,most gap year students catch the chance to travel abroad.You are able to work out who you are and what you are for.The experiences of different cultures offer you interesting lessons.You can learn more about the world and get to know yourself better.
Face Challenges and Have Fun
    A gap year is not only a time to take a vacation,but also a time to face challenges.Gap year students usually work,volunteer or take service projects.You have to learn how to get along in the real world.This process isn't always easy,but it is an important part of growing up.Only in this way can you enjoy life and have fun.
    Save Money and Improve Your College Admission(录取) Chances
    There's a common thought that gap years are only for rich students,but it's not true.Actually,taking a gap year can save your money.Gap year students often take a part-time job.Besides,at the end of a gap year,students are much more likely to know what to study in college.Clear learning goals can keep the students working hard instead of wasting time and money playing.
    Imagine an admission officer trying to admit only one between two students.Both of them are excellent and have high grades.However,one student has much practical experience or has volunteered in his vacation.Who do you think the admission officer will choose?
81.According to Paragraph 1,which of the following is true?D
A.Barack Obama visited Harvard University in May.
B.Michelle will be attending a concert on Sunday.
C.Malia wanted her parents to leave the White House.
D.Malia will go to Harvard University next year.
82.Many students in western countries take a gap yearA.
A.after they graduate from high school
B.when they are preparing for final exams
C.after they start to study in a university
D.when they learn new skills in a university
83.According to the passage,which of the following is true?C
A.A gap year is a waste of time for most students.
B.Most gap year students just enjoy life at home.
C.Most students go to foreign countries in the gap year.
D.Only students with much money can take a gap year.
84.According to the passage,what is the challenge that gap year students have to face?B
A.They must take a long vacation.
B.They must learn to get along in the real world.
C.They must save a lot of money.
D.They must get high grades in the university.
85."Who do you think the admission officer will choose?",the most possible answer is"B".
A.Either of the two students.
B.The student with a gap year experience.
C.Neither of the two students.
D.The student who takes many vacations.

分析 本文主要介绍的是空档年,即学生在上大学之前休息的一段时间,它经常用于旅行或工作,它能给年轻人提供有用的学习经验和新技能.他们可以通过这个来了解世界和你自己,面对挑战和乐趣,节省资金和提高你的录取机会.

解答 81.D细节理解题.根据that their daughter Malia will be attending Harvard University in the fall of 2017可知马利亚.奥巴马明年要去哈佛大学,故答案为:D.
82.A细节理解题.根据A"Gap Year"is a period of time when a student takes a break before going to university.可知"空档年"是学生在上大学之前休息的一段时间,即高中毕业那一年,故答案为:A.
83.C细节理解题.根据most gap year students catch the chance to travel abroad可知大多数空档年的学生抓住机会到国外旅行,故答案为:C.
84.B细节理解题.根据Gap year students usually work,volunteer or take service projects.You have to learn how to get along in the real world.可知空档年的学生通常工作,志愿者或以服务项目.你必须学会如何在真实的世界里相处,故答案为:B.
85.B理解推断题.根据 Save Money and Improve Your College Admission(录取) Chances可知有空档年经历的学生会优先录取,故答案为:B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Teenagers shouldn't be allowed ________.(  )
A.drinkB.drinkingC.to drink

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

20.Australia is the sixth largest country in the world.There is so much to see.Sydney is a famous city of the country and it is beautiful.There are many trees and flowers around houses and they look really beautiful.There are also some special animals in Sydney,and they are really cute.
During the past three days,Mary and her friend Linda visited many places of interest around Sydney.They'd like to spend more time here.But they have to fly to another city,Cairns,to see coral beds(珊瑚礁)this morning.It is said that words cannot describe the beauty of colorful coral.People made many famous cartoon movies there.Now they are busy packing(收拾) their bags.They will enjoy themselves in Cairns.They're looking forward to going there!
56.What can people see around houses in Sydney?Many trees and flowers..
57.How long did Mary and Linda stay in Sydney?Three days..
58.Did Mary and Linda have a good time in Sydney?Yes,they did..
59.Where are Mary and Linda going this morning?Cairns.
60.What kind of movies did people make there?Many famous cartoon movies..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Mum,I don't like this dress.I'd like one as beautiful as ________.(  )
A.herB.hersC.theirD.your

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.假如你叫李明,请你根据下面的要点提示写一篇英语短文向你班同学介绍你是如何庆祝中秋节的.
提示:上个月,我和父母回家乡和祖父母团聚共庆中秋节,中秋节夜晚,我们一起赏月吃月饼,月饼很好吃,并和家人吃了大餐,奶奶给我们讲了嫦娥的故事,爷爷鼓励我努力学习,将来当宇航员(astronaut),我们也参观了一些地方,玩的很开心.
要求:字迹清晰,语句通顺.不少于80词
Last month,I went to my himetown with my parents to celebrate the Mid-autumn Festival with my grandparents.On the Mid-autumn night,we admired the moon and shared mooncakes together.The mooncakes were delicious.We had a bid meal.My grandma told us a story about Chang'e.My grandpa encouraged me to study hard to be an astronaut in the future.And we Chinese could make the dream of the moon landing come true.We visited some places of interest.We had a good time..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.请根据所给图片简单介绍一下汤姆(Tom)的房间,并按要求写一篇英语短文.(50词左右)
要求:1.以第三人称进行描述.  2.使用相应的方位介词.  3.书写规范.
参考词汇:wall墙,near在…附近,floor地板,kite风筝.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.We have(  ) good plan for the coming summer holiday.
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.One weekend in May 2015,over 48centimeters of rain fell in Houston,Texas,USA.Soon the city was covered with water.The rising water rushed into the cars on the roads.There were 16deaths that weekend.
Changing Weather
The weather is changing.Over the last few years,heavy rains have caused floods in Brazil,Pakistan,and Thailand.Droughts(干旱) have struck Russia and Australia.Heat waves have killed thousands in Europe.There are more different kinds of terrible wild weather all over the world.In 2011alone,the bad weather caused the world to lose 150billion dollars.
Warmer and Wetter
As more wild weather events happen,a worried world is beginning to ask questions like:What is going on with the weather?And why?Many also want to know:Is this natural,or are we to blame (责怪)?
The answer seems to be:a little of both.Wild weather is natural. This global (全球的) warming makes heat waves more likely to happen.The higher temperatures also cause more water to enter the air.This causes much more rain.Some scientists also believe global warming makes some storms stronger.
This means we're likely to see more wild weather."But we don't have to just stand there and take it,"says Scientist Michael Oppenheimer.He and other scientists say we need to stop the Earth from getting warmer.We also need to be prepared,to do things that will help save lives.
38.What is the purpose of the second paragraph?C
A.To explain why the weather is changing.B.To guess how the weather will change.
C.To give examples of wild weather events.D.To describe the weather events in 2011.
39.Which of the following can be put in the blank in Paragraph 4?C
A.And wild weather happens more and more.
B.And nature also influences human activity.
C.But most scientists agree human activity has made the Earth warmer.
D.But humans have already paid enough attention to the wild weather.
40.Which of the following would Oppenheimer probably agree to?C
A.It is too late to stop global warming.
B.Humans have nothing to do with global warming.
C.The weather will get better if we can stop global warming.
D.To find ways to keep our things safe is the most important.
41.What is the main idea of the passage?D
A.In May 2015,there was a deadly flood in Houston,Texas,USA.
B.There are more kinds of terrible wild weather all over the world.
C.Many scientists believe global warming makes some storms stronger.
D.Global warming causes wild weather events and that makes people worried.

查看答案和解析>>

同步练习册答案