4.Sir Steven Redgrave-Winner of 5Olympic Gold Medals
"In 1997I was found to have developed diabetes (糖尿病),believing the profession(职业) trained for the whole of my life ended,I felt very sorry.Then one of my friends said there was no reason why I should stop training.That was it-the encouragement I needed.I could still be a winner if I believed in myself.I am not saying that it isn't difficult sometimes.But I wanted to prove to myself that I wasn't finished yet.Nothing is to stand in my way."
Karen Pickering-Swimming World Champion (冠军)
"I swim 4hours a day,6days a week.I manage that amount(总数) of work by putting it on top of my diary.This is the key to success-you can't follow a profession in any field without being well-organized.Make a list of what you believe you can achieve.Trust yourself,write down your goals for the day,however small they are,and you'll be a step closer to achieving them."
Kristen Stewart-Actress
"When things are getting hard,a voic e inside my head tells me that I can't achieve anything.Then,there are other distractions,such as family or hobbies.The key is to give most of your attention to one thing.When I feel nervous,it helps a lot to repeat words such as‘calm',‘peace',either out loud or silently in my mind.It makes me feel more in control and improves my confidence.This is a habit and is a powerful psychological(心理学的) tool."
7.The underlined word"distractions"probably meansD.
A.good habits
B.things that make one tired
C.words to enjoy
D.things that turn one's attention away
8.The same character of the three people isC.
A.humour
B.happiness
C.self-confidence
D.wisdom
9.The best title for the passage isB.
A.Health and Food
B.How to Be a Winner
C.Difficulties and Habits
D.Be a Sportsman.
分析 本文以一篇记叙文,主要用三个人的例子告诉我们如何成为一个胜利者.
解答 小题7:D 猜测词义题.根据a voice inside my head tells me that I can't achieve something.Then,there are other distractions,可知是转移注意力的其他一些活动,接下来有举了几个例子如family or hobbies..故D符合要求..
小题8:C 总结归纳题.文章中提及的所有成功人士所拥有的共同之处就是他们对自己充满了信心,认为自己一定能成功.故D正确.
小题9:B 文章选择标题题,根据文章内容,主要用三个人的例子告诉我们如何成为一个胜利者,所以标题选择B.
点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据.