精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Wang Damin is a fisherman.Although he is over 65,he is very fit and still enjoys working.
Bamin uses cormorants to catch fish.Cormorants are large black birds.They are good at catching fish because they can swim well.They can dive down and stay under the water for up to two minutes.
Damin usually sets off in the late afternoon and gets the cormorants ready for work.First,he ties a piece of grass around their necks to stop them from eating big fish.Then when Damin's boat reaches the right place in the river,he pushes them into the river.Damin uses several ways to attract fish.During the day,he jump up and down on his boat.After dark,he hangs a light on a post at the front of the boat.The cormorants bring the fish back to the boat.The fish are then taken and thrown into a big basket by Damin.No nets are required for this type of fishing.
Cormorant fishing was once practiced in lots of places in South-East China,and there were many fishermen in the area.But today,few young people are interested in it.In 50years,perhaps there will be no more cormorant fishermen in the world.

46.How old is Wang Damin?He is over 65.
47.What colour are cormorants?Black.
48.Why does Damin tie a piece of grass around cormorants'necks?Stop them from eating big fish.
49.By what way does Damin attract fish in the day?During the day,he jump up and down on his boat.After dark,he hangs a light on a post at the front of the boat.
50.Is cormorant fishing practiced in China now?No,it isn't..

分析 短文讲了65岁的渔夫王大民用鸬鹚怎样捕鱼.现在几乎没有人对鸬鹚捕鱼感兴趣.

解答 答案:46.He is over 65. 细节理解题.根据第一段句子Wang Damin is a fisherman.Although he is over 65,王大民是一个渔夫.尽管他已经年过65岁了.可知他已经年过65岁了.故答案为He is over 65.
47.Black.细节理解题.根据第二段句子Cormorants are large black birds.可知鸬鹚是黑色的大鸟,故答案为Black.
48.Stop them from eating big fish.细节理解题.根据第三段第一行句子First,he ties a piece of grass around their necks to stop them from eating big fish.首先,他把一片草绕在它们的脖子上为了阻止它们吃大鱼.可知为了阻止它们吃大鱼.故答案为Stop them from eating big fish.
49.During the day,he jump up and down on his boat.After dark,he hangs a light on a post at the front of the boat.细节理解题.根据第三段第二行句子Damin uses several ways to attract fish.During the day,he jump up and down on his boat.After dark,he hangs a light on a post at the front of the boat.白天,他在船上跳上跳下,天黑后,他把灯挂在船前面的柱子上.可知白天,他在船上跳上跳下,天黑后,他把灯挂在船前面的柱子上,来吸引鱼,故答案为During the day,he jump up and down on his boat.After dark,he hangs a light on a post at the front of the boat.
50.No,it isn't.细节理解题.根据最后一段句子But today,few young people are interested in it.In 50years,perhaps there will be no more cormorant fishermen in the world.但今天,很少有年轻人对它感兴趣.50年,也许在世界上不会有更多的鸬鹚渔民.可知今天在中国,很少有人对鸬鹚捕鱼感兴趣.故答案为No,it isn't.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.请根据提示以The Person Who has influenced Me Most写一篇80词左右的短文.
提示:我妈妈是对我影响最大的人,她四十多岁,个子高高的,很苗条.她总是我家中起得最早的人,总是她做一日三餐,操持家务,晚上有时还辅导我作业.她自己还要上班,她在一家医院工作.我认为妈妈是世界上最伟大的人之一.
My mother is the person who has influenced me most.
  She is in her forties.She is tall and slim.She is always the first person to get up in my house,she cooks three meals for us and do the housework,sometimes she helps me with my homework in the evening.She is a doctor and works in a hospital,she works hard.I think my mother is one of the greatest man in the world..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.With no close friend to talk with,she often feels lonely andhelpless (help).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Thank you for inviting me to enjoy the magic show.
-        .Just have fun!(  )
A.You're welcomeB.It doesn't matter
C.No problemD.Of course not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Excuse me,could you please tell me______?
-Sure.It′s over there behind that tower.(  )
A.how can I got to the railway station
B.when the library opens
C.how far is the amusement park
D.where the post office is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

20.The seats in the cinema are verycomfortable(comfort).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The company has sent _____________ of food to the disaster area.(  )
A.a large number ofB.a large amount of
C.large quantity ofD.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.What ______ exciting news!Our school won the first prize.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Do you remember the day ____ we spent together?(  )
A.whichB.whereC.when

查看答案和解析>>

同步练习册答案