【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Last night, I read a story in a magazine. It really impressed me. I’d like to share it with you everyone.
A long time ago, there was a big apple tree. a little boy loved to come and play with it every day. But as time went by, the little boy had grown up and he no longer played around the tree.
One day, the boy came back to the tree. “Come and play with me,” the tree asked the boy.
“I am no longer a kid. I can’t play with you now,” the boy replied, “I need toys.”
“Sorry, I don’t have any. But you can pick all my apples and sell them.”
The boy picked all the apples on the tree and left happily, and he didn’t come back. The tree was sad.
The other day, the boy returned and the tree was so excited.
“Come and play with me,” the tree said.
“I need a house for my family. Can you help me?”
“You can cut off my branches to build your house.”
So the boy cut all the branches off the tree and left happily. The tree was glad to see him happy, but the boy didn’t come since then. The tree was lonely again.
One hot summer day, the boy came back again after he left for so many years.
“Sorry, my boy. But I don’t have anything for you anymore.”
“I don’t need much now, just a place to rest. I am tired after all these years,” the boy replied.
“Good! Please sit down with me and have a rest.”
The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears.
【1】Why did the boy no longer played around the tree?
_____________________________________________________________________________
【2】What did the boy need when he came back to the tree for the first time?
_____________________________________________________________________________
【3】How did the tree help the boy when the boy needed a house?
_____________________________________________________________________________
【4】Did the tree feel happy when the boy sat down with it at last?
_____________________________________________________________________________
【5】What’s the passage mainly about?
_____________________________________________________________________________
【答案】
【1】Because he had grown up.
【2】Toys.
【3】It gave him all the branches.
【4】Yes, it did.
【5】A story of a boy and the giving tree.
【解析】
文章讲述的是作者在一本杂志上看到的一篇感人的故事的分享。故事主要讲述的是一个孩子小时候总是在一棵苹果树下玩耍,后来男孩慢慢长大了,他不再去苹果树下玩耍了,苹果树得知他想要的东西之后,分别把自己的果实和枝干都给了这个孩子,多年后男孩回来了和大树坐在一起休息,大树很开心。
【1】根据文中But as time went by, the little boy had grown up and he no longer played around the tree. 但随着时间的推移,小男孩长大了,不再在树周围玩耍。可知,是因为男孩长大了,故答案为Because he had grown up.
【2】根据文中One day, the boy came back to the tree. “Come and play with me,” the tree asked the boy. “I am no longer a kid. I can’t play with you now,” the boy replied, “I need toys.” 一天,男孩回到树这里。“来和我玩吧,”树问男孩。“我不再是个孩子了。”“我现在不能和你玩了,”男孩回答说,“我需要玩具。”可知,第一次男孩是要玩具,故答案为Toys。
【3】根据文中“I need a house for my family. Can you help me?” “You can cut off my branches to build your house.” So the boy cut all the branches off the tree and left happily. “我需要一所房子给我的家人。你能帮助我吗?”“你可以砍掉我的树枝来盖你的房子。”于是男孩把树上所有的树枝都砍掉,高兴地离开了。可知,大树把它所有的树枝都给了男孩,故答案为It gave him all the branches.
【4】根据文中The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears. 男孩坐下来,树很高兴,含泪微笑。可知,大树很高兴,故答案为Yes, it did.
【5】根据这个文章的理解可知,文章主要讲述的是一棵苹果树和一个男孩之间的故事,男孩向苹果树要玩具,要房子,苹果树都毫无保留的帮助这个男孩的故事,所以这里可以概括为一个男孩和一棵爱心树的故事,故答案为A story of a boy and the giving tree。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,按要求完成下列各题。
A gentleman once wanted for a boy to help him in his office, and over fifty persons asked for the job. Out of the whole number he chose one in a short time, and sent all the other boys away.
“I’d like to know why you chose that boy,” said a friend, “he didn't even have a recommendation(推荐信)with him.”
“You are mistaken,”said the gentleman, “he had a great many.
“He made his shoes clean when he came in, and closed the door after him; showing that he was orderly(井然有序的).
“He gave his seat to the disabled old man; showing that he was kind.
“He took off his cap when he came in, and answered my questions quickly and respectfully; showing that he was polite.
“He lifted up the book which I had laid on the floor, and put it on the table, while all the others stepped over it or pushed it aside; showing that he was careful.
“And he waited quietly for his turn, instead of pushing the others aside; showing that he was modest (谦逊的 ) .
“When I talked with him, I noticed that his clothes were carefully brushed, his hair in nice order, and his teeth as white as milk. When he wrote his name, I noticed that his fingernails were clean; instead of having some untidy personal habits.
“Don't you call these things letters of recommendation? I do; and the things that I can discover a boy by using my eyes for ten minutes, is worth more than all the fine letters that he can bring.”
【1】How did the gentleman know the boy was polite?(根据短文内容回答问题)
___________________________________________________________________________
【2】Why did the gentleman lie the book on the floor?(根据短文内容回答问题)
_________________________________________________________________________
【3】How many reasons made the gentleman choose that boy?(根据短文内容回答问题)
___________________________________________________________________________
【4】从短文中找出与下面句子画线部分意思相近的单词或短语。______________________
Over fifty persons asked for the place.
【5】What can you learn from this passage?
___________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Nearly 2. 4 billion people around the world used a smart phone in 2017. By the end of 2018, more than a third of the global population will be using smart phones. Those numbers sound great, don't they? More people will have more information at their fingertips. However, smart phone technology can be a double-edged sword(双刃剑).
On one hand, it sends us endless information. We don't have to wait. Our devices ring, vibrate(振动)and light up with the latest news from family, friends and around the world. On the other hand, this immediate way to information may become an addiction(瘾). And it may make some people feel lonely, worried and stressed.
These findings are from a 2018 study from Erik Peper and Richard Harvey who are both health education teachers at San Francisco State University. They led the study.
The two teachers asked 135 university students about their smart phone use and their feelings. They found that "students who used their phones the most reported higher levels of feeling—lonely, stressed and worried."
But Erik Peper suggests turning off push notifications(推送提醒)and other such alerts on our phones. The researchers also suggest taking control of when and where you answer a text, a message or an email. You do not need to answer them all. And you certainly don't need to answer them as soon as you get them. They also suggest setting limits on the time you spend on smart phones. If you want to catch up with friends, set aside a small amount of time to it. Focus on important tasks and do not allow technology to take up your time.
【1】More than a third of the global population will be using smart phones ________.
A.in 2017B.By the end of 2017
C.in 2018D.By the end of 2018
【2】Smart phones send endless information immediately, but it makes some people feel ________.
A.lonelyB.worriedC.stressedD.all of the above
【3】Peper and Richard Harvey are ________.
A.studentsB.teachersC.doctorsD.reporter
【4】How many suggestions are given to fight against smart phone addiction?
A.One.B.Two.C.ThreeD.Four
【5】What's the main idea of this passage?
A.The advantages of smart phones.B.The disadvantages of smart phones.
C.We shouldn't use smart phones.D.We should use smart phones properly.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给汉语提示完成句子。
【1】我们等了很长一段时间才等到公交车到站。
We spend ________ ________ time waiting for a bus to come to the stop.
【2】李明和我都不会说法语。
________ Ling Ming ________ I can speak French.
【3】为了赶校车, 她起得很早。
She got up early ________ ________ to catch the school bus.
【4】我们的祖国正变得越来越美丽。
Our country is becoming ________ and ________ beautiful.
【5】每年都有一定数量的蝴蝶飞来这片湖。
A set ________ ________ butterflies fly to the lake every year.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从方框中选择恰当的词,并用其恰当的形式填空,每词只限用一次。
are he live email glass
Hello, I’m Li Ming. Kevin is my uncle. He 【1】 in Boston, America. He’s thirty-five years old. I have a photo of 【2】. Look! He’ s tall and thin .He wears a pair of 【3】. He looks very cool in the photo. We often send 【4】 to each other. He asks me to go to America to spend my winter holiday. That must 【5】 a great winter holiday. I’ll have a good time there.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】改写句子按括号内要求改写句子,每空一词
【1】He stayed up late for the coming exam last night.(改为一般疑问句)
_________he_________up late for the coming exam last night?
【2】The 24th Winter Olympic Games will be held in Beijing in 2022.(对划线部分提问)
_________ _________the 24th Winter Olympic Games be held in Beijing?
【3】“Where do you prefer to go for lunch?” I asked Mary. (改写句子,句意不变)
I asked Mary_________she_________to go for lunch.
【4】We unbelievably stared at the black smoke rising above the burning building.(改写句子,句意不变)
We_________eyes on the black smoke rising above the burning building in_________.
【5】Tom didn't accept the invitation to the party because he was ill. (改写句子,句意不变)
The invitation to the party was_________by Tom because of his_________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Mom, can you help me find my sports shoes?
—Oh, I've found one under the bed, but I can't find________.
A.otherB.the otherC.othersD.another
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词辨音。(从A、B、C三个选项中选出划线部分读音不同的选项。)
【1】A.kickB.pilotC.tiny
【2】A.caveB.madC.page
【3】A.forkB.orderC.doctor
【4】A.starveB.similarC.harm
【5】A.thanksB.southC.them
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 报社正在征集关于初三学生英语学习经验的文章,请根据以下要点,写一篇征文稿。
要点:
1. 刚入学时学英语很费劲,有时无法正确拼写单词,语法了解的不多。
2. 无法振作,想放弃。
3. 后来每天练习说英语,经常复习学过的知识。
4. 已经取得了很大的进步,现在能够记住单词的正确发音。
5. 你的感悟…(适当发挥1~2句)
提示:
1. 90词左右
2. 包括所有要点
3. 合理发挥
4. 文章流畅,字迹清晰
When I entered middle school, ________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com