These storybooks for children are awfully written.They are______interesting_______exciting.
A. either;or B. neither;nor C. both;and D. not only;but also
B 【解析】句意:这些为孩子们写的故事书很糟糕,它们既没趣也不让人兴奋。根据either---or---或者---或者---,表示两者之一,neither----nor----既不---也不---,其含义是否定的,both---and---两者都---,not only---but also--- 不仅---而且---;根据are awfully written可知应是既没趣也不让人兴奋;故...科目:初中英语 来源:黑龙江省绥化市2018年中考英语试卷 题型:单选题
Neither you nor he _________good at drawing.
A. are B. is C. be
B 【解析】句意:你和他都不擅长绘画。Neither ···nor···,“既不···也不···,既非···也非···”连接两个并列的主语时,应遵循“就近原则”。句子中就近的主语是he ,谓语动词用is,排除A、C,答案是B。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考考前预测试卷(四)(无听力) 题型:单选题
______of the teachers in our school is 118, ______ of them are women teachers.
A. The number; first fourth B. The number; one fourth
C. A number; one second D. A number; three quarters
B 【解析】句意:我们学校老师的数量是118人,他们之中四分之一是女教师。a number of为量词短语,表示“许多……”,中心词是这个短语所修饰的复数名词,所以作主语时,谓语动词用复数形式。the number of表示“……的数量”,中心词为number,指的是of后边名词的数量,数量是个抽象概念,因此谓语动词用单数。分数的表达方式是:用基数词+序数词表示,如果分子大于1,分母则要用复...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考模拟英语试卷(二) 题型:阅读单选
When people talk about air pollution, they usually think of smog, acid rain(酸性雨),and other forms(形式) of outdoor air pollution. But did you know that air pollution also is inside homes, offices, hotels and other buildings?Indoor air pollution is more serious. The air in your home can be 2 to 100 times(倍数) more polluted than the air outdoors!In fact, some American doctors say that 50% of illnesses have something to do with polluted indoor air. Indoor air pollution is bad for our health in many ways. Young children and the old often suffer(遭受) more from air pollution. People with health problems may also suffer more when the air is polluted. Indoor air pollution can be bad for people’s eyes, nose and throat. Air pollution, both indoor and outdoor, can also lead to cancer, heart disease, and even bad for the brain!In the great London fog in 1952, 4,000 people died in a few days because of air pollution!It is said that half a million young kids and women die each year in India because of indoor air pollution!
There’re many ways to reduce(减少) indoor air pollution. Here are some of them and see if they can help you:
★Increase outdoor air coming indoors and open your windows for 15 to 30 minutes each day.
★Turn off all the lights and fans when you don’t need them.
★Share your room with others when the air conditioner is running.
★Don’t smoke and try to stop your family members from smoking. People who smoke are going to have trouble breathing and even die someday. If you’re smart, don’t ever start.
★Environment-friendly products, such as water-based paints pollute less and work well.
1._______is more serious in the writer’s opinion.
A, outdoor air pollution B. indoor air pollution
C. noise pollution D. water pollution
2.Lots of people died each year in_______ because of indoor air pollution.
A. India B. England C. America D. China
3.How many ways does the writer talk about to reduce indoor air pollution?
A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.
4.Which is NOT the right way to reduce indoor air pollution?
A. Open the windows for 15 to 30 minutes each day to let the fresh air in.
B. Turn off the light when you don’t need them.
C. Don’t smoke and stop others from smoking.
D. Don’t use water-based paints because they can pollute air.
5.The best title of the passage is_______.
A. The forms of outdoor air pollution
B. The ways of reduce indoor air pollution
C. The indoor air pollution
D. The environment-friendly products
1.B 2.A 3.B 4.D 5.C 【解析】 试题本文主要讲述的是室内空气污染。室内空气污染程度比室外空气污染强,对人的危害更大。因此作者就减少室内空气污染提了一系列的好的建议:增加室外空气流通到室内,每天开窗户15到30分钟、不需要时关闭灯和风扇、开空调时共享、禁止吸烟、使用环保产品。 1.B细节理解题。题意:根据作者的观点什么更加严重?A, out...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考模拟英语试卷(二) 题型:单选题
This kind of books ______ well and ______ out in this bookshop.
A. sells; are sold B. sells; sells C. is sold; sells D. is sold; is sold
A 【解析】句意:这种书很畅销,在这家书店里被卖完了。Sth sells well表示某物产销,这是一个主动表被动的典型案例,不需要使用被动语态。后面一个空格表示的意思是“...被卖完了”,要用到的结构是“…be sold out”,这里是一个被动语态,故选A。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考模拟英语试卷(二) 题型:单选题
---Kate, are you only child in your family?
---Yes, but new baby is on the way.
A. a; the B. an; the C. the; a D. the; the
C 【解析】 试题句意:——凯特,你是你家唯一的孩子吗?——是的,但是一个婴儿要出生了。the only唯一的;修饰单数名词baby,故用不定冠词a,故选C。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考考前预测英语试卷(一) 题型:完型填空
My name is Philippe and my wife’s name is Sophie. We’re from______. Recently we were faced with a ______situation while traveling by car in the mountains with our hired driver. Just as we began to doze(打盹), the car made a strange, loud noise and then______working.
We tried communicating with the driver but with little______because he couldn’t speak French. He tried to tell us with body language that he was going to get help and then he left.
We were in a poor area, with ______houses in sight. We started to bear the cries of wild animals Sophie was very afraid. We didn’t have much food and it was getting ______and darker I began to lose______. Should we leave the car? Would our driver ever______? Was he a trustworthy man? We were very worried.
A couple of hours passed. _____, the headlights from another car appeared in the dart. A man got out of the car. Finding us cold and hungry, he kindly asked us to______his car.
______we left, he put a note on the windshield of the car with his phone number on it. Then he drove us to a nearby village, and we met his family. His cousin spoke French and he _____us tea and local foods. ______asked us questions and they were excited to have unexpected guests.
Later that evening, the phone rang. It was our______. He had kept his word and fixed the car.
I will______forget the warmth we received on that day because we depended on a complete stranger for help.
1.A. America B. Germany C. France D. Brazil
2.A. difficult B. suitable C. pleasant D. hopeful
3.A. started B. stopped C. continued D. finished
4.A. suspect B. advice C. magic D. success
5.A. no B. some C. several D. many
6.A. colder B. warmer C. heavier D. lighter
7.A. memory B. way C. confidence D. interest
8.A. leave B. return C. drive D. wait
9.A. Suddenly B. Sadly C. Exactly D. Safely
10.A. get to B. get on C. get off D. get into
11.A. Whenever B. After C. Before D. Until
12.A. donated B. offered C. sold D. lent
13.A. Someone B. No one C. Every one D. Any one
14.A. farmer B. waiter C. doctor D. driver
15.A. almost B. sometimes C. usually D. never
1.C 2.A 3.B 4.D 5.A 6.A 7.C 8.B 9.A 10.D 11.C 12.B 13.C 14.D 15.D 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述我和我的妻子去旅行,车坏在大山里,被困在一个荒无人烟的地方,得到了一个完全陌生的人的帮助。 1.句意“我们来自于法国”。根据第二段第一句W...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2018年5月莆田质检英语试卷及答案 题型:看图作文
看图写话
![]()
1.Be good at__________________________________
![]()
2.bad _________________________________
![]()
3.there be__________________________________
![]()
4.keep, tidy__________________________________
![]()
5.when, knock at __________________________________
1.Jane is good at swimming. 2.It’s bad to read in the sun./Reading in the sun is bad for your eyes. 3.There are some/ many books on the shelf/shelves. 4.We should/had better keep our classroo...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津英语七年级下册期末复习测试卷 题型:单选题
——Sorry, I can't do it.
—— ______________ 。
A. You are right B. That's Ok
C. Never mind D. Thank you
C 【解析】句意:——对不起,我做不到。——没关系。考查日常交际用语。A. You are right你是正确的,表示同意;B. That's Ok没关系,用于回应别人的感谢;C. Never mind不要紧,用于回应别人的道歉;D. Thank you谢谢你,表示感谢。本句是对对方的歉意进行劝慰;根据句意语境,可知选B。查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com