精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

You either have it, or you don’t-a sense of direction. But why is it that some people could find their way across the Sahara without a map while others can lose themselves in the next street?

Scientists say we’re all born with a sense of direction, but it is not properly understood how it works. One theory is that people with a good sense of direction have simply worked harder at developing it. Research being carried out at Liverpool University supports this idea and suggests that if we don’t use it, we lose it.

“Children as young as seven have the ability to find their way around,” says Jim Martland, research director of the project. “However, if they are not allowed out alone or are taken everywhere by car, they never develop the skills.”

Jim Martland also emphasizes that young people should be taught certain skills to improve their sense of direction. He makes the following suggestions:

If you are using a map, turn it so that it relates to(与……有联系) the way you are facing.

If you leave your bike in a strange place, put it near something like a big stone or a tree-something easy to recognize. Note landmarks on the route as you go away from your bike. When you return, go back along the same route.

Simplify(简化) the way for finding your direction by using lines such as streets in a town, streams, or wells in the countryside to guide you. Count your steps so that you know how far you have gone and note any landmarks such as towerblocks or hills which can help to find out where you are.

Now you will never get lost again!

1.Children have the ability to find the way around when they are ______years old.

A. 5 B. 6 C. 7 D. 8

2.Which of the following things cannot be used as landmarks?

A. Tower blocks. B. Hills. C. Wells. D. Bikes.

3.What does the underlined word “emphasize” mean in the passage?

A. To give special importance to something.

B. To express thanks for somebody.

C. To understand or become aware of a fact.

D. To admire somebody.

4.Scientists believe that __________.

A. some babies are born with a sense of direction

B. people learn a sense of direction as they grow older

C. people never lose their sense of direction

D. everybody has a sense of direction from birth

5.What may be the best title of the passage?

A. A research on direction. B. A sense of direction.

C. People’s ability of finding the way. D. Scientists’ research on skills.

1.C 2.D 3.A 4.D 5.B 【解析】试题分析:这篇短文重点讲述了人们与生俱来的方向感的问题,作并就如何提高自己辨别方向的能力提出了几点建议。 1. 2. 3. 4. 5.
练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:江苏省泰兴市2018届九年级上学期期末考试英语试卷(含听力) 题型:听短对话回答问题

What does the woman like about the film?

A. The story. B. The actor. C. The photography.

C 【解析】略 M: The story of this film is simple, but Jackie Chan played very well. W: I think the photography of the film is excellent.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版2018届七年级下册英语 Unit 3 Welcome to Sunshine Town-Welcome to the unit 同步练习 题型:单选题

- Would you like to come with us?

- Sorry. I have something important_______.

A. do B. to do C. doing D. does

B 【解析】句意:——你愿意和我们一起去吗?——对不起。我有重要的事情要做。考查动词形式辨析题。something important重要的事情;have sth. to do有某事要做,固定结构;根据句意和语境,可知选B。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:人教版九年级英语 unit3 第6课时(sectionB 3a-selfcheck)测试 题型:单选题

—Where are you going for the coming winter camp?

—I won’t decide on the place ________ the end of this month.

A. until B. unless C. though D. through

A 【解析】句意:-----你要去哪里过冬?-----直到在这个月底我才会决定这个地方。A. until直到,在..以前;B. unless除非;C. though不过,然而;D. through穿过,通过,凭。短语not…until…:直到…才….;结合句意可知选A。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:人教2017-2018学年英语八下Unit2测试卷 题型:回答问题

Can you imagine a life without arms or legs?Now let me introduce a disabled man named Nick for you.

Nick,a 31?year?old Australian,was born without lunbs (四肢),so life was not easy for him.At school many students played jokes on him.Because he looked different from everyone else,many students refused to be friends with him.So he always felt lonely.However,he faced that bravely.He learned to type on computer with two toes (脚趾) at the age of six,and he could even surf and play golf.In college,he achieved great success and was one of the excellent students in the studies.What's more,Nick also encouraged others to work hard for their dreams.

Now Nick is one of the most popular speakers in the world.He travels to many countries and gives speeches about his story against difficulties.“A meaningful life is about looking at what you have,not what you don't have,” he said.His story encouraged millions of people.

根据短文内容回答下列问题。

1.Where does Nick come from?

____________________________

2.What was the matter with Nick when he was born?

____________________________

3.How did Nick feel at school?Why?

____________________________

4.When did Nick learn to use computer?

____________________________

5.Why does Nick travel to many countries now?

____________________________

1.He comes from Australia 2.He was born without limbs 3.He felt lonely.Because many students refused to be friends with him. 4.At the age of six./When he was six years old. 5.Because he wa...

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:泽林牛津版2018届九年级下Unit3单元试卷 题型:单选题

Can you tell me _________________ last night?

A. what was the matter outside B. what was matter outside

C. what the matter was outside D. what is wrong outside

C 【解析】句意:你能告诉我昨晚外面发生了什么事吗?考查宾语从句。本句是宾语从句,从句需用陈述语序,可排除ABC三项。根据last night昨晚,可知是一般过去时态,故选C。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:泽林牛津版2018届九年级下Unit3单元试卷 题型:单选题

_____,we should learn how to respect others.

A. At first B. At all C. First of all D. After all

D 【解析】句意:毕竟,我们应该学会尊重别人。考查副词短语辨析题。A. At first起初,一开始;B. At all根本;C. First of all首先;D. After all毕竟,归根结底。根据句意和语境,可知ABC三项意思都与句意不合,故选D。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版七年级下册英语 Unit 3 Welcome to Sunshine Town-Reading 同步练习 题型:单选题

We try to turn on the computer but it doesn’t ______.

A. do B. does C. work D. works

C 【解析】句意:我们试着打开电脑,但它坏了。助动词doesn’t后跟动词原形,排除B,D;do“做”的意思,work“工作”的意思。It doesn’t work不工作了也就是坏了,故答案为C。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017-2018学年七年级英语下册(外研版)Module 9 Life history 过关测试 题型:材料作文

书面表达

根据下面提供的有关海伦·凯勒的经历以及你对她的了解, 写一篇有关她的英语文章。80词左右。提示:

6 months old—can say a few words

19 months old—be badly ill;can't see, hear or talk

6 years old—have a teacher, learn to read through her hands

grow up—become a writer, the first book—The Story of My Life

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Helen Keller was a very famous writer. She was clever when__she__was__young. She could say a few words when she was six months old. But when she was 19 months old,she was badly ill,and after that she ...

查看答案和解析>>

同步练习册答案