精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.The world is becoming much smaller by using modern traffic and modern communication.Life today is much easier than it was hundreds of years ago,but it has brought new problems.One of the biggest problems is pollution.To pollute means to make things dirty.Pollution comes in many ways.We see it,smell it,drink it and even hear it.
Man has been polluting the earth.The more people,the more pollution.Air pollution is the most serious.It's bad for all living things in the world,but it is not the only kind of pollution.Water pollution kills fish and pollutes our drinking water.Noise pollution makes us angry more easily.
Many countries are making rules to fight pollution.They stop people from burning coal in houses and factories in the city,and from putting dirty smoke into the air.Pollution by SO2is now the most dangerous kind of air pollution.It is caused by heavy traffic.We are sure that if there are fewer people driving,there will be less air pollution.
26、The world is becoming smaller by using modern traffic and modern  communication.T
27、Water pollution is the most serious pollution.F
28、Two kinds of pollution are mentioned in the passage.F
29、Noise pollution makes us angry more easily.T
30.SO2in the air pollution mainly comes from heavy traffic.T.

分析 本文介绍了世界上各种污染情况,从空气污染到噪音污染都做了详细地说明,告诉我们污染的严重性及其原因,

解答 答案:26.T  细节判断题.根据第一段第一句The world is becoming much smaller by using modern traffic and modern communication.现代交通和现代通讯使世界正变得越来越小.可知现代交通和现代通讯使世界正变得越来越小是正确的.故答案为T.
27.F   细节判断题.根据第二段第一行句子Air pollution is the most serious.空气污染是最严重的.可知水污染是最严重的污染是错误的.故答案为F.
28.F   细节判断题.根据第二段句子Air pollution is the most serious.空气污染是最严重的.Water pollution kills fish,水污染杀死了鱼.Noise pollution makes us angry more easily.噪音污染使我们更容易生气.可知两种污染是错误的.故答案为F.
29.T   细节判断题.根据第二段最后一句Noise pollution makes us angry more easily.噪音污染使我们更容易生气.可知噪音污染使我们更容易生气是正确的.故选T.
30.T    细节判断题.根据最后一段第一行句子Pollution by SO2is now the most dangerous kind of air pollution.It is caused by heavy traffic.现在二氧化硫污染是最危险的空气污染.它是由于交通拥挤导致的.可知二氧化硫空气污染主要来自交通拥挤是正确的.故答案为T.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.My father ______ my mother when they were both 26years old,and they have ______ for 15years.(  )
A.married to; been marriedB.married with; been married
C.was married; been marriedD.married; been married

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.阅读下面短文,从各题A、B、C、D中选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案.
Shyness means feeling frightened when you are around other people.Some children are(36)
B shy.Some become very shy later because of their life experience.(37)C,everybody gets a little shy sometimes.It's just how much they feel shy.
Most people have red faces and talk in (38)A sentences when they are shy.But some become(39)D shy that they won't go to a restaurant because they are too nervous to order and pay (40)B their food.Some are afraid of meeting (41)A people,so they seldom go outside.This kind of shyness can be (42)C for a person.
If shyness doesn't stop you from doing something you want to do,being shy isn't a big(43)
D.Some experts say shy people are good at working because they think more and (44)B
less.But remember not to let good opportunities(机会) pass you by just because of it.If you have to sing a song at a birthday party or give some performances in front of others,just do it.There's(45)C to be afraid of.

36.A.shownB.bornC.thoughtD.seen
37.A.Sooner or laterB.So farC.In factD.First of all
38.A.brokenB.strangeC.differentD.boring
39.A.veryB.tooC.quiteD.so
40.A.toB.forC.ofD.with
41.A.newB.foreignC.oldD.friendly
42.A.goodB.helpfulC.badD.usual
43.A.questionB.exampleC.excuseD.problem
44.A.doB.talkC.getD.sleep
45.A.somethingB.everythingC.nothingD.much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Thank you very much for showing me how to use the computer.---________.(  )
A.No,thanksB.My pleasureC.That's rightD.With  pleasure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-I'm going to see my friend in the hospital.
-          your coat.It's cold outside.(  )
A.Look atB.Take offC.Put onD.Hang up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

15.Different countries have different ideas about manners-how you behave when you are eating.In England,table manners are important.
★How to sit:you should sit up straight in your chair.It is not a good idea to lean(倾斜) forwards or backwards.When you eat,you should not lean towards the plate,but bring the knife,fork or spoon towards you.At the same time,do not put your elbows on the table.
★Using your fingers:English people normally don't pick food up with their fingers when they are eating main courses.If you are not sure,the safest is to use your knife or fork.There are,however,some foods that are usually eaten with fingers.They include pizza,sandwiches,burgers,crisps and fruit.
★Your mouth:it is not polite to talk with your mouth full of food,or to eat with your mouth open.And if possible,do not make any noises.Never lick (舔)your plate after eating.
★How much to eat:it is polite to eat the food that you have been offered,so a clear plate is a good plate.It shows that you enjoyed the food.If you can't finish everything and need to leave a little,that's also okay.You could say something like"that was very nice,thank you,but I'm just too full to eat another bite."
56.How should a person sit in his chair while eating in England?He should sit up straight in his chair.
57.Does English people usually pick food up with fingers when they are eating main courses?No,they don't.
58.What food do Englishmen eat with their fingers?Pizza,sandwiches,burgers,crisps and fruit.
59.Is it a good manner to eat with the mouth closed?Yes,it is.
60.Why does the writer say that"a clear plate is a good plate"?Because it is polite to eat the food that you have been offered..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.       the help of the teacher,the girl has learned a lot.(  )
A.InB.WithC.By

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Amy jumps ________ of the three girls.(  )
A.farB.fartherC.the fartherD.the farthest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Sometimes people add to what they say even when they don't talk.Gestures(身势语) are the"silent language"of every culture.We point a finger or move another part of the body to show what we want to say.It is important to know the body language of every country or we may be misunderstood.
In the United States,people greet each other with a handshake in a formal(正式的) introduction.The handshake must be firm(坚定的).If the handshake is weak,it is a sign of weakness or unfriendliness.
Friends may place a hand on the other's arm or shoulder.Some people,usually women,greet a friend with a hug.
Space is important to Americans.When two people talk to each other,they usually stand about two and a half feet away and at an angle(角),so they are not facing each other directly.Americans get uncomfortable when a person stands too close.They will move back to have their space.If Americans touch another person by accident,they say"Pardon me"or"Excuse me".
Americans like to look at the other person in the eyes when they are talking.If you don't do so,it means you are bored,hiding something,or are not interested.But when you stare at someone,it is not polite.
For Americans,thumbs-up means yes,very good,or well done.Thumbs-down means the opposite.To call a waiter,raise one hand to head level or above.To show you want the check,make a movement with your hands as if you are signing a piece of paper.It is all right to point at things but not at people with the hand and index finger(食指).Americans shake their index finger at children when they scold(责骂) them and pat them on the head when they admire them.
Learning a culture's body language is sometimes confusing(使糊涂的).If you don't know what to do,the safest thing to do is to smile.
62.From the first paragraph we can learn thatB.
A.gestures don't mean anything while talking
B.gestures can help us to express ourselves
C.we can learn a language well without body language
D.only American people can use gestures
63.In the United States,people oftenD.
A.show their friendship by touching each other
B.show their friendship by glancing at each other
C.say"Pardon me"to each other when they are talking
D.get uncomfortable when you stand close to them
64.When your friend gives you the thumbs-up,in fact,C.
A.show his rudeness to you                            B.show his anger to you
C.expresses his satisfaction to you                       D.expresses his worries about you
65.Which of the following statements is TRUE?D
A.Only in the United States is the body language important.
B.Smiles is the best body language in the world.
C.Starting at somebody shows that you are interested and polite.
D.If you shake hands with someone firmly,people may think you are friendly.

查看答案和解析>>

同步练习册答案