【题目】When you feel sad, tears will come down from your eyes. When you are happy, especially when you laugh hard, tears will also come down from your eyes. But tears have a more important job than showing your feelings.
Tears keep your eyes clean and healthy. They wash away dirt and germs(细菌) just like bath. Your eyes also need tears to keep them wet. And eyes must be wet so that they can move smoothly. Your eyes are busy looking here and there all day long. They move quickly from one thing to another. If you didn’t have tears, your eyes couldn’t move, and soon you would be blind.
Maybe you don’t like tears, but your eyes can’t do without them.
根据短文内容,选择正确答案。
【1】 The story tells us ____.
A. what makes people blind
B. why people have tears
C. why people cry when they are sad
【2】Tears help you by ____.
A. showing how you feel
B. making your face clean
C. washing things from your eyes
【3】 If your eyes were not wet, you could not____.
A. look at things clearly
B. laugh and cry
C. keep clean
【4】When you are happy or sad, you may ____.
A. look at things quickly
B. wash away dirt and germs
C. have tears in your eyes
【5】 The sentence “your eyes can’t do without them” means ____.
A. your eyes like having baths very much
B. your eyes like tears very much
C. your eyes can’t work without tears
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【5】C
【解析】
试题分析:本文叙述眼泪不仅表现人的感情,还对你的健康有好处,对人类来说有不可或缺的作用。
【1】B主旨大意题。本文主要讲的是人为什么会有眼泪,故选B。
【2】C细节理解题。根据Tears keep your eyes clean and healthy. They wash away dirt and germs(细菌) just like bath,故选C。
【3】A细节理解题。根据 Your eyes also need tears to keep them wet. And eyes must be wet so that they can move smoothly. 故选A。
【4】C 细节理解题。根据When you are happy, especially when you laugh hard, tears will also come down from your eyes.故选C。
【5】C细节理解题。根据Maybe you don’t like tears, but your eyes can’t do without them. 可知them指前面提到的tears.故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Pollution has become a serious problem all around the world.
—Yes.Luckily,to protect the environment,many actions .
A.are taking B.are going to take
C.are going to be taken D.are going to be taking
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Welcome to the zoo!
Opening time | Tickets |
Monday to Friday 9:00 a.m.~6:30 p.m. | Adults ¥10 15~18 ¥8 8~14 ¥5 Under 8 free |
Saturday to Sunday 8:00 a.m.~8:30 p.m. |
Keep the zoo clean !
Do not touch the heads of the animals or give food to them.
【1】 The zoo opens days a week.
A. Five B. six C. seven D. nine
【2】 On Sunday, the zoo opens at .
A. 7:00 a.m. B. 8:30 a.m. C. 9:00 a.m. D. 8:00 a.m.
【3】Tom is 15, his brother is 9 and his sister is 6. If they go to the zoo, they need .
A. ¥23 B. ¥15 C. ¥13 D. ¥17
【4】The zoo closes at on Wednesday.
A. 9:00 a.m. B. 8:30 p.m. C. 8:00 p.m. D. 6:30 p.m.
【5】We must in the zoo.
A. give the food to the animals
B. keep the zoo clean
C. touch the heads of the animals
D. have lunch everywhere
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】动词填空
在答题卷上标有题号的横线上,写出空缺处该动词的正确形式。每空不限一词。
【1】They (build) a bridge over the river over there now.Let's go and have a look.
【2】The child gets up very early and (brush) his teeth himself.
【3】Will you please stop (1augh) ? The baby is sleeping now.
【4】I told the children (not go) out and stay at home.
【5】My pet cat (hide) himself under the bed,So I failed to find him.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子:请根据句子意思和中文提示,用英语把下列句子补充完整。请将答案填写在答卷相应的位置上。
【1】— It‵s time for class . ___________________(快点儿) ,boys .
— OK. Let‵ go .
【2】We usually ______________(上四节课)in the morning and two in the afternoon.
【3】You‵d better not stay ______________(阳光下)too long. It‵s hot .
【4】My friends are busy ______________(挂起)the pictures on the wall .
【5】I think we must ______________(帮助父母做)housework. They often come back home late .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完型填空
Emma liked to help Grandma in her garden (园圃). She was _________ in all the things in the garden and always had lots of questions to ask.
“Why do you have big rocks in your garden, Grandma?” Emma asked _________ she was watering lettuce. Grandma was doing some digging. “Keep your eyes open,” she said, “One day you will see why.”
Emma looked at the rocks every time she went into Grandma’s garden. They just sat there, as if (似乎) they were waiting _________her to find out their secret.(秘密).
One morning Emma went into Grandma’s garden to _________ tomatoes. It had rained the night before, so it was a bit _________ . But now the sun was shining warmly. _________ Emma stopped and looked. On a big rock near her sat two beautiful yellow –and-black butterflies (蝴蝶). As Emma watched, the butterflies were ready to fly, soon they flew away. Emma looked closely at the rocks. But they looked _________ special. Emma touched one. She smiled. She picked the tomatoes quickly and ran back into Grandma’s house.
“I know why you have big rocks in your garden, Grandma!” she called. Grandma laughed. “This cool morning gave you the answer, _________ it?” She said. “Yes,” said Emma. “I saw butterflies sitting on the rocks, warming themselves so they could fly.” “That’s it,” said Grandma. “They can’t fly when their bodies are cold.” “I wonder how they know the sun warms the rocks,” said Emily. “ _________ mystery (奥秘)!” said Grandma.
Emma laughed. “I’ll have to work on that one,” she said. “But I know one thing, Grandma. When I grow up, I’m going to have a garden just like _________ . And it will have lots and lots of butterfly rocks!”
【1】A. interest B. interests C. interested D. interesting
【2】A. who B. what C. where D. while
【3】A. for B. with C. of D. on
【4】A. look B. pick C. grow D. water
【5】A. strong B. hot C. cold D. warm
【6】A. Finally B. Always C. Usually D. Suddenly
【7】A. nothing B. anything C. something D. everything
【8】A. does B. did C. didn’t D. doesn’t
【9】A. Other B. Others C. The other D. Another
【10】A. you B. yours C. their D. theirs
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读。
Many people think if you turn off your TV, your life will be colorful. They also suggest children should watch less TV. TV can give children big problems. First, it’s bad for your studies, you spend too long on TV. You can’t do well in school. Second, it’s bad for your health, because you watch too much TV, you are getting overweight. Your eyesight is getting worse. Third, it’s bad for your family life. When your families are watching TV, they don’t talk too much. Also it has too much fighting. Some children always follow the fighting in real life. If you turn off your TV for a week, maybe you can find something fun to do. Maybe you can read books, learn to swim or paint pictures. What do you think? Would you want to have a try?
【1】How many TV problems are there?
____________________________________________________________________.
【2】What other things can we do if we turn off TV?
______________________________________________________________________.
【3】 请把划线句子翻译成汉语。
_____________________________________________________________________
【4】 According to the passage, how can we make our life more colorful?
___________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 书面表达
假如你们班明天要去郊游,请根据英语提示写一则口头通知,告诉全班同学具体的安排。请你根据下表所列的内容要点,写一篇口头通知。词数70左右。
Place | Time | Activity | Tip |
West Hill | Next Saturday meet:7:00 leave:7:30 return:4:00 | climb hills go fishing … | Take proper clothes … follow traffic rules be careful |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】英汉互译。
【1】learn about________________________
【2】获得一等奖________________________
【3】参加________________________
【4】玩得开心________________________
【5】乘飞机回家________________________
【6】miss school________________________
【7】be good for________________________
【8】去散步________________________
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com