【题目】 Robert W. Coleman Elementary, a primary school in the US. has an unusual method of educating difficult students. Instead of making hose who have broken school rules stay after school or go to the head teacher's office, teachers at Robert W. Coleman Elementary send them to the Mindful Moment Room. This room may sound terrible, but in fact it's comfortable and inviting.
In the Mindful Moment Room, a student is paired with a teacher. For five minutes, the student is allowed to speak with the teacher about what happened. For another fifteen minutes, the student is led through meditation(冥想). The room can be used during school time as well as before and after school.
You may not think a difficult primary school kid would sit there quietly for 15 minutes of meditation but that's true. Most of the children do behave very well in the room. Surprisingly, the results don't stop there. Many children even ask to go to the Mindful Moment Room themselves.
The Mindful Moment Program was created by the Holistic Life Foundation (HLF). Its purpose is to help students and teachers reduce stress and create a better learning environment for students. If you need more proof(证据) that the program is having a good influence on the kids, HLF cofounder Andres Gonzalez remembers a story.
A mother once told him," I came home the other day, feeling stressed out, and my daughter said, "Mom, you need to sit down. I will teach you how to meditate’”
【1】Why are the students sent to the Mindful Moment Room?
A.To make teaching more meaningfulB.To develop their interest in meditation
C.To be probably punished by the teacherD.To help them learn to behave themselves
【2】From the third paragraph, we can infer that the writer ________the results the method has achieved.
A.feels angry aboutB.is surprised atC.feels worried aboutD.is disappointed at
【3】What does Andes Gonzalez want to show by telling the story?
A.The Mindful Moment Program is wonderful
B.Students love Robert W. Coleman Elementary
C.It’s good for kids to communicate with parents.
D.Students of Robert W. Coleman Elementary are relaxed.
【4】Which of the following is TRUE?
A.Students must stay in the room alone.B.Most students refuse to enter the room.
C.Students cannot enter the room after school.D.Students are asked to stay at the room for 20 minutes.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】D
【解析】
这篇短文讲述的是美国的一所小学采取了一种新的方式教育困难的学生,这种方式是让他们去冥想室。事实证明,这种方法确实挺有效。
【1】推理判断题。根据短文第一段“Robert W. Coleman Elementary, a primary school in the US. has an unusual method of educating difficult students.”可知,这种方法是对待困难的学生。再结合下文第三段“Most of the children do behave very well in the room.”大多数孩子在冥想室举止都很好,由此可推测这个冥想室是帮助孩子纠正行为举止的。故选D。
【2】细节理解题。根据短文第三段“Most of the children do behave very well in the room. Surprisingly, the results don't stop there.”可知,作者对冥想室取得的效果感到很惊讶。故选B。
【3】细节理解题。根据短文第四段“If you need more proof(证据) that the program is having a good influence on the kids, HLF cofounder Andres Gonzalez remembers a story.”可知,Andres Gonzalez讲这个故事是为了证明他的这个项目对孩子是有好的影响的,是一个很好的项目。故选A。
【4】推理判断题。根据短文第二段“For five minutes, the student is allowed to speak with the teacher about what happened. For another fifteen minutes, the student is led through meditation(冥想).”可知,孩子在冥想室待20分钟的时间,D选项符合文意,故选D。根据第二段“In the Mindful Moment Room, a student is paired with a teacher.”可知A不对;根据第三段“Many children even ask to go to the Mindful Moment Room themselves”可知B不对;根据第二段“The room can be used during school time as well as before and after school”可知C不对。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What can we do to help protect the environment?
—We can plant more trees and stop polluting rivers in our everyday life.
A.daily
B.exciting
C.serious
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 If you give money to a stranger on the street, does that make you a nice person? Do you always offer to help someone struggling with heavy bags? Do you often donate blood?
You may consider yourself to be a nice person, but you're probably not as nice as you think.
This is a new study carried out by professors from the University of London. The study looked into whether there is a connection between nice people and their levels of health, wealth and happiness. During the study, participants(参与者)were given a list of "nice" activities and asked which ones they often do. The result was surprising-98 percent of us consider ourselves to be among the nicest 50 percent of the population.
"In most cases, people think of themselves as nice, but it is not as simple as that," study leader Jonathan Freeman told.
The most common practices were giving directions to strangers, holding doors open and giving up seats on public transport. However, 3/4 said that they rarely helped people carry heavy shopping bags, and only 1/6 often gave money to strangers. Just 1/4 donated blood often or helped someone cross the road.
Though our thoughts of ourselves didn't match up with scientific research, this nicer than-others thought, according to Freeman, may actually do good to us. In the study led by Freeman, those who thought themselves as "nice" were likely(可能的)to be richer, healthier and happier. "Nice" people are almost three times more satisfied with their lives and make more money compared to the "not very nice" participants.
"Our study shows that participants who report that they are 'nice' scored higher on emotional intelligence(情商), and it can help them deal better with stress and troubles in their lives," Freeman told The Independent.
【1】What does the article mainly talk about?
A."Not very nice people" must be unhappier.
B.Nice people must be richer and happier.
C.Nice people may be happier than the "not very nice".
D.The "not very nice" may be wealthier than nice people.
【2】What's the main idea for Paragraphs 3, 4 and 5?
A.People are probably as nice as they think.
B.A new study about nice activities was carried out.
C.Most people consider themselves to be nicer than others.
D.People's thoughts of themselves didn't match up with scientific research.
【3】According to the study, which of the following is WRONG with the participants?
A.Most of them always thought of themselves nice.
B.Only one in seven often gave money to strangers.
C.They sometimes offer to help someone struggling with heavy bags.
D.Just a quarter donated blood often or helped someone cross the road.
【4】What does the underlined word "it" in the last paragraph refer to(指的是)?
A.The study.B.The stress.
C.Being nicer to others.D.Having higher emotional intelligence.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Mr. Li has never been to Canada, has he?
—________.He went there on business last week.
A.No, he hasn’t.B.Yes, he has.C.No, he has.D.Yes, he hasn’t.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思用英语完成句子,将答案写在横线上,每空一词。
【1】当我心情不好或是感觉累的时候,我更喜欢看那些能让我振奋的电影。
When I'm down or tired. I ________ movies that can ________ me up.
【2】没有人能够改变钓鱼岛及其附属岛屿属于中国的事实。
No one can change the fact that the Diaoyu island ________ ________ China.
【3】我在打扫房间时偶然找到了钥匙。
I found the key ________ ________ when I was cleaning the room
【4】青少年不应该被允许抽烟。
_____________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The boss_________the young man a chance to study in England.
A.offeredB.providedC.supplied
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Hello, May I speak to Dr.Smith.
—Dr.Smith________back from a six hours operation.He’s tired now. Can you call again later?
A.will comeB.has just comeC.is comingD.was coming
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Could you tell me ________? —Sure. With pleasure.
A.when will you help me with my physicsB.if you could help me with my physics
C.you will help me with my physicsD.if you can help me with my physics
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com