精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Traveling can be expensive. But there are some ways to save money when traveling. Try some of the advice below on your next vacation and your wallet will thank you.

Look for city tourism cards. With the card, you can pay less at restaurants and shops. You don't have to wait for a long time at busy attractions. You might even get free tickets to top tourist attractions. City tourism cards can save your money and time without question.

Don't get the best room. How long will you stay in your room? Will you just be sleeping there? Do you really need a bigger room with a good view (景色)?

Find a hotel outside a city. It can help you save some money by choosing a hotel away from big tourist attractions, for you are always doing the same—go to the attractions and then return to your hotel to sleep.

Book (预订) a room with a kitchen. Although some people might not like to cook while on vacation, I don't mind making breakfast in my room. We always eat at a nice restaurant on our last night of the vacation. I'd rather eat breakfast and lunch at the hotel and then spend much money on a delicious supper.

1With ________, you can pay less at restaurants and shops.

A.ID cardsB.tourism cardsC.bank cardsD.phone cards

2To save some money, the writer advises tourists to ______.

A.get the best room

B.live near big tourist attractions

C.live away from big tourist attractions

D.take a map with them when traveling

3The writer prefers to make breakfast and lunch in the hotel because ______.

A.they are healthier and more delicious

B.he likes cookers in the hotel

C.there are not any restaurants in the neighborhood

D.he'd rather spend much money on a delicious supper

4What does the passage mainly talk about?

A.How to save money when traveling.

B.How to get a tourism card.

C.How to find a hotel outside a city.

D.How to book a room on the Internet.

【答案】

1B

2C

3D

4A

【解析】

本文是一篇记叙文,主要介绍了在当今社会,旅游是非常昂贵的,那么如何外出能花费较少的钱,作者就这一点给出了几点建议。

1细节理解题。根据“Look for city tourism cards. With the card, you can pay less at restaurants and shops.”寻找城市旅游卡。有了这张卡,你可以在餐馆和商店少付钱。故可知有了城市旅游卡,在餐馆和商店可以少花钱。故选B

2推理判断题。根据第二条建议“Don't get the best room.”不要订最好的房间。可排除A项。根据“Find a hotel outside a city. It can help you save some money by choosing a hotel away from big tourist attractions,”在城市外找一家旅馆。它可以帮助你节省一些钱,选择一家酒店远离大型旅游景点…,可排除B项,并判断C项正确。D项在文中没有提及。故选C

3细节判断题。根据“I'd rather eat breakfast and lunch at the hotel and then spend much money on a delicious supper.”我宁愿在酒店吃早餐和午餐,然后花很多钱吃一顿美味的晚餐。可知作者在酒店吃早午饭的目的是花多一点钱吃美味的晚餐。故选D

4主旨大意题。通读全文可知本文主要介绍了在出外旅游的时候,如何能够做到省钱,并给出了几点建议。故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】A: Hi, John. How are you doing?

B: 1

A: Why, what’s the matter?

B: 2 Bob, a lot of things. First of all, I went to a small restaurant last night and then later got sick.

A: That’s too bad. 3

B: Yeah, probably.

A: Did you see the doctor?

B: No. It’s not that serious. 4 I’ve also been having some problems at school.

A: Like what?

B: Well, I’m in trouble in my math class. I think math is difficult. I really don’t understand it at all, so I’m thinking of giving up.

A: Oh, you shouldn’t do that! 5

B: That’s very kind of you.

A.But that’s not all.

B.I’ll try my best to help you.

C.Everything is all right.

D.I’m not good at math, either.

E.To tell you the truth,

F.Do you think it was because of something you ate?

G.Not so good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 I always felt bored with learning knowledge after I went to school. A1 a small girl, I just wanted food and hung out to play for fun. Study seemed to be the 2(much) difficult thing for me. Later, I found out the reason w3 I refused to study. That was because I didn’t have any interest in language study. Surprisingly, my teacher invited me 4 her office one day. She told me to watch 5 TV show with her. During the show, both of 6(we) laughed out happily. When the show was over, she asked my opinion about all the 7(actor), and then I gave her my own idea. My teacher 8(say) the things I learned from the show were just like those the book describe. At that moment, I found the interesting way to learn knowledge for the 9(one) time. It is “Interest is the best teacher” and I am 10(luck) to have it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 2020年初,我们国家遭受了新型冠状病毒的袭击。我们齐心协力,赢得了胜利。世界各国纷纷效仿中国战疫经验。假如你是李涛,收到英国笔友Jime-mail来信,在信中他提到学校最近因为新冠肺炎(the Novel Coronavirus)停课了,他现在待在家里既担心学习又担心身体健康。请你回信给他介绍一下你的居家学习情况,并给他一些建议。你的回信要包括以下内容,可以适当拓展,字 80字左右,开头已经给出,不计入总数。

1.学习:制定计划,线上学习,多阅读

2.生活:坚持运动,做眼保健操,做家务

3.建议:两点建议

Dear Jim

Nice to hear from you. I know you are staying at home because of the Novel Coronavirus and you are worried about your study and health________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Tao

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Have you heard the popular food called Zhanji in Hefei?

—Sure, but I have ______ tasted it before.

A.oftenB.alwaysC.neverD.sometimes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— Guess what! I met Mary in Paris. — Really? I________she was in New York.

A.thinkB.will thinkC.thoughtD.am thinking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】I ______,but now I have to get used to ______for my health.

A.often stay up, going to bed earlyB.used to stay up, going to bed early

C.often stayed up, go to bed earlyD.used to stay up, go to bed early

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】China_______ (send) the 54th Beidou navigation satellite into space. It shows our rapid development in exploring outer space.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— Could you tell me ________ the National Maritime (海事的) Museum?

— Sure. Go along the street and you’ll see it on your right.

A.how can I get toB.how I can get to

C.when will I arrive atD.when I will arrive at

查看答案和解析>>

同步练习册答案