精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Height is just one of thefeatures your genes (基因) decide.In fact,because
you have two parents,your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent.If both your parents are tall,then most probably you will be tall,too.But if you have questions about how tall you're going to be,ask your doctor if he or she can help you find them out.
But genes don't decide everything.For example,eating an unhealthy diet can keep you from growing to your full potential (潜力).Getting plenty of sleep and enough exercise will help you grow to the expected height.
It's natural that you're wondering how fast you should grow.There's no perfect or right answer.Generally speaking,kids grow about 6cm a year between age 3and the time when they startpuberty.
Your doctor will know how your growth has been going over the years.2cm here and 3cm there make a little difference to the height you're at now.How have you been growing up to this height?What other changes may your body be going through?
Don't be amazed if you seem to have grown a lot in a very short time.Everyone has a growth spurt (高峰) during puberty.The age for starting puberty is about 10for girls and about 11for boys.But it can be earlier or later-between 7and 13for girls and 9and 15for boys.
You'll usually begin to notice that you're growing faster about a year after your body starts to show the first change of puberty.
32.If you want to know how tall you should grow,D.
A.you should have enough exercise
B.you can record your growth during puberty
C.you should take some special medicine  
D.you can ask doctors for help
33.The Chinese for the word"puberty"isC.
A.童年时期            
B.婴幼儿时期       
C.生长发育期        
D.习惯养成期
34.This passage is mainly aboutD.
A.how the genes work in your body     
B.how your parents'height influence you
C.how you look like your parents        
D.how you grow to a certain height
35.After reading this passage,we can explainC.
A.how good it is to be a doctor             
B.how much sleep time we need
C.why genes can't decide everything     
D.what healthy diet is
36.Which is NOT mentioned in the passage?C
A.Girls'age for starting puberty is usually earlier than that for boys'.
B.Your height most probably depends on how tall your parents are.
C.The features showing the first change of puberty between boys and girls are different.
D.You may be amazed sometimes when you grow too fast.

分析 高度只是你基因决定的特征之一.事实上,因为你有父亲和母亲两个人的基因,你的基因通常决定了你的高度在父母的身高之间.如果你的父母都高,那么很可能你会很高.但如果你对将来的身高有疑惑,你可以向你的医生寻求帮助,看他或她能不能帮助你解开疑惑.
但是基因不能决定一切.例如,吃不健康的饮食可以使你不能实现潜在的身高.充足的睡眠和足够的运动将帮助你到达预期的高度.
自然,你想知道你可以长多快.这里没有完美的或正确的答案.一般来说,孩子们在3岁到青春期的这一段时间里每年会增长6厘米.
你的医生会知道你这些年是如何成长的.这里2cm和那里3cm是有一点差异的.你是如何长到这个高度的?你的身体将会有什么其他的变化?
如果你在很短的时间里长高了很多,不要惊讶.每个人在青春期时都有一个成长的高峰.开始青春期的年龄女孩大约为10岁,男孩大约11岁.但是他们可能更早或更晚进入青春期,女孩进入青春期的年龄为7-13岁,男孩进入青春期的年龄为9-15岁.
通常青春期的第一次变化开始一年后你会注意到,你的身体长高的很快.

解答 32.D.细节理解题.根据But if you have questions about how tall you're going to be,ask your doctor if he or she can help you find them out.可知,但如果你对将来的身高有疑惑,你可以向你的医生寻求帮助,看他或她能不能帮助你解开疑惑.因此如果你想知道自己的身高将来会如何,最好的办法就是寻求医生的帮助,即D.
33.C.词义猜测题.根据The age for starting puberty is about 10for girls and about 11 for boys.But it can be earlier or later-between 7and 13 for girls and 9 and 15 for boys.可知,开始进入这个puberty时期的岁数,对于女孩说是1-13岁,平均10岁,男孩是9-15岁,平均是11岁,而对于这个年龄,我们通常称为的是青春期,也就是生长发育期.
34.D.推理判断题.根据文中的内容,主要讲述的就是关于我们的身高的问题,文章前面说我们的身高是由基因决定的,但是基因并不能决定所有的事情,下文介绍影响我们身高的因素还有其他,例如适当锻炼等,因此本文着重讲述的内容就是告诉读者我们如何才达到特定的身高,即how you grow to a certain height.
35.C.细节理解题.根据But genes don't decide everything.For example,eating an unhealthy diet can keep you from growing to your full potential (潜力).Getting plenty of sleep and enough exercise will help you grow to the expected height.虽然说上文已经说了基因控制我们的身高,但是这句话中又介绍了我们的身高受到了其他因素的影响,因此可以得出why genes can't decide everything的结论,而对于其他选项中的叙述,原文中并没有相应的描述,A成为医生是多么的好、B我们需要多长的睡眠时间和D健康饮食是什么,这篇文章中并没有提到这些问题.
36.C.推理判断题.根据The age for starting puberty is about 10for girls and about 11 for boys.可知女孩进入青春期的年龄是10岁,男孩是11岁,因此女孩进入青春期的时间早于男孩A正确;根据you have two parents,your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent.If both your parents are tall,then most probably you will be tall,too.可知,你的身高是由你父母遗传给你的基因决定的,如果你的父母高,那么你就会很高,因此你的身高可能主要是由你的父母决定的,B正确;根据It's natural that you're wondering how fast you should grow.有一段时间你好奇你的身高增加的很快,这是很普遍的一个事情,因此D选项正确;根据You'll usually begin to notice that you're growing faster about a year after your body starts to show the first change of puberty.可知,文章中只是说通常青春期的第一次变化开始一年后你会注意到,你的身体长高的很快,并没有介绍男孩女孩进入青春期后的第一个变化是什么,是相同的还是不相同的我们根据文中的内容是无法得知的,所以C选项错误;故选C

点评 本文是一篇关于身高的科普类文章,题材贴近生活实际.题目涉及到词义猜测、推理判断等,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.For us Grade Nine students,there will be still a little free time left if it iswisely (wise) spent.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Life has changed greatly since theinventionof the Internet.(invent)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.I think the old bike under the tree is theleading(lead).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.It takes about 10minutes towalk(go on foot) and 10minutes by bus,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Shall weuse (use) Wechat to keep in touch?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Wendy practisedsinging (sing) the English song in order to win one prize in the competition last Saturday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Ma Yun is always considered as one of the world'swealthiest (wealth) men.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The scene is so amazing that no word candescribe(say something to make clear) its beauty.

查看答案和解析>>

同步练习册答案