精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

My name is Dora. I’m American and I’m thirteen. I’m a student in No. 7 Middle School. I like music very much. I can play two instruments — the guitar and the piano. I play them very well and I’m on the school art club.

Jeff and Michael are my brothers. They are students, too. But we aren’t in the same school. They like sports. Jeff plays basketball and soccer very well. Michael swims and plays ping-pong very well. I am not good at sports. They help me with sports after school.

We live in London with our parents now. My mother is an English teacher and my father is a musician. My mother swims well. My father can play the violin.

根据材料内容选择最佳答案。

1. There are ______ people in Dora’s family.

A. three          B. four    C. five           D. six

2.The underlined word “instruments” means “______” in Chinese.

A. 器具         B. 乐器  C. 工具         D. 食品

3.Jeff is good at ______.

A. soccer and ping-pong

B. swimming and ping-pong

C. soccer and basketball

D. swimming and basketball

4.What does Dora’s father do?

A. He is an English teacher.

B. He is a doctor.

C. He is a sports player.

D. He is a musician.

5.下面的陈述哪项是正确的?

A. Dora is good at sports.

B. Jeff and Michael like music.

C. Dora’s parents live in London now.

D. Jeff and Michael are in No. 7 Middle School.

 

1.C

2.B

3.C

4.D

5.C

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了大瑞一家的爱好及职业。

1.细节理解题。根据Jeff and Michael are my brothers We live in London with our parents now杰夫和米舍尔是我的哥哥,我们和父母住在一起。可知选C。

2.细节理解题。根据I can play two instruments — the guitar and the piano我会演奏两种乐器,吉他和钢琴。可知应选B。

3.细节理解题。根据Jeff plays basketball and soccer very well杰夫擅长篮球和足球。故选C。

4.细节理解题。根据my father is a musician.我爸爸是个音乐家。可知故选D。

5.归纳理解题。通过We live in London with our parents now我们现在和父母住在伦敦。故选C。

考点:故事类阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届黑龙江绥棱七年级五四制上期末英语试卷(解析版) 题型:其他题

根据文章内容填空,每空一词。(10分)

I'm Peter Penguin. Mary Penguin is my wife. Most of the time we live in the water. It is as cold as an icebox. We have many friends here. Our home is large. All we can see here is snow and ice. But our land is not all white. There is bright color, too. Sometimes the land looks green, or blue just like the color of the sky. In summer, the sun shines all the time. We have no night at all. Then winter comes. It is night all the time. We eat shellfish(贝壳类动物). We ride on big pieces of ice. We can't fly, but we can swim very fast. Every winter, we go back to the land. Mary lays two eggs. Then she must go back to the sea to find some food. I look after the eggs. After some time we have two babies. We are happy to see each other again.

1.Mary is Peter's__________.

2.Most of the time they live in the__________.

3.In summer, they have no__________at all.

4.In winter, they have no__________.

5.They're good at__________, and eat shellfish for their__________.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届黑龙江大庆第二十五中学七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

A young man asked Albert Einstein(爱因斯坦),the great German(德国) scientist, what the secret of success(成功) is. The Scientist told him that the secret of success is hard work. A few days later the young man asked the same question again. Einstein was very unhappy. He didn’t say anything, but wrote a few words on a piece of paper and handed it to the young man. The young man looked at the piece of paper. On it was written: A=X+Y+Z.

“What does this mean?” asked the young man.

“A means success,” explained the old scientist, “X stands for hard work, Y---for good

methods(方法), and Z… Z means stopping talking and getting down to work.”

根据短文内容判断正(T)误(F)

1. Einstein was an Englishman.

2. The young man asked Einstein the same question three times.

3. Einstein was unhappy because the young man asked him the same question again.

4. “A=X+Y+Z” means “成功=勤奋+方法+实干“.

5. “A=X+Y+Z” is the secret of success.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届黑龙江大庆第二十五中学七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

 —I’m looking for        crayons.   —Are these       ?

A. my, your   B. mine, your

C. my, yours   D. mine, yours

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届陕西西安市七年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:补充句子

 

A: Morning, Linda!

B: Morning!

A: 1._______________________?

B: I live in a village.

A: 2._____________________?

B: It’s about ten kilometers from my home to school. I need to get up early.

A: 3._____________________?

B: I usually get up at 5:40.

A: 4.____________________?

B: Yes, I eat breakfast at home.

A: 5.____________________?

B: I always walk to school. Sometimes, I take the bus.

A: I think walking is good for your health.

B: You are right. I like walking very much.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届陕西西安市七年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

For some students, it’s difficult ______ school.

A. to get to      B. get to

C. to get         D. get

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届陕西西安市七年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Alan always gets up late and then goes to school, so he ______ eats breakfast.

A. always  B. usually

C. never      D. sometimes

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届陕西省龙凤培训学校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Who’s your English teacher?

—Miss Gao.She teaches English very well.

A.ourB.usC.oursD.we

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届福建长汀县城区七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

 

Name

Look

Ben

He is strong. He has a long face, big eyes and a wide mouth.

Li Xia

She is short. She has big eyes, a small nose and a small mouth. Her hair is black.

Maria

She is tall. She has a round face, small eyes and a small nose. Her hair is brown.

Kumiko

She is short. She has big eyes, a small nose and a small mouth. Her hair is black.

阅读表格内容,选择最佳答案。

1.Ben has a _________ face.

A. round B. big C. long

2.Who is strong?

A. Ben. B. Li Xia. C. Maria.

3.Who has small eyes?

A. Ben. B. Li Xia. C. Maria.

4.What color is Maria’s hair?

A. Brown. B. Blond. C. Black.

5._________ look the same.

A. Ben and Maria

B. Maria and Li Xia

C. Li Xia and Kumiko

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案