精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.After two weeks of meetings in Paris,195countries reached an agreement on December 12to do with climate(气候) change.It's the first time in history that most of the world's countries,rich or poor,agreed to take action.The agreement sets the long-time goal of making sure the world temperature does not get 2°C higher than the levels in the 1800s.Otherwise there will be serious problems on Earth like natural disasters.
The agreement also asks countries to volunteer to make promises based on each country's economy(经济),politics and technology.For developed countries,they will do even more.They have a plan to offer over 100billion (about 647billion yuan) to help poorer countries develop clean energy like water and wind power.
Besides,there are some legally binding (法律约束的) rules.Those countries need to set national goals for cutting greenhouse gas emissions (排放) every five years.And they will publicly report their progress every five years starting in 2023.
However,the Paris Agreement alone won't solve the climate change problem.The future depends on how well each country will carry out their promises.
29.The agreement reached by 195countries is about theC.
A.world economy B.gas emissions
C.climate changeD.natural disasters
30.Lots of money will be offered to help poorer countriesB.
A.reduce noise pollution B.produce clean energy
C.control climate change  D.develop their economy
31.According to the passage,the Paris AgreementD.
A.can solve the climate problem alone  B.needn't cost a great deal of money
C.only depends on developed countries D.includes some legally binding rules.

分析 本文主要讲述巴黎世界气候协定的主要目的,和主要内容,希望通过这个协定环境得到改善.

解答 答案:29.C 细节理解题.根据第一段第一句After two weeks of meetings in Paris,195 countries reached anagreement on December 12 to do with climate(气候) change.在巴黎举行了两周的会议之后,12月12日195个国家达成了协议:关于气候的变化.可知195个国家达成了关于气候的变化.故选C.
30.B 细节理解题.根据第二段最后一句They have a plan to offer over $100 billion (about 647 billionyuan) to help poorer countries develop clean energy like water and wind power.他们计划提供超过1000亿美元,帮助贫穷国家开发清洁能源,如水和风能.可知将提供大量资金帮助较贫穷的国家开发清洁能源.故选B.
31.D 细节理解题.根据第三段第一句there are some legally binding (法律约束 的) rules.可知巴黎协定具有法律约束力的规则.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Too much water _________ in the world every day.We should save it.(  )
A.is wastedB.wastesC.was wastedD.is wasting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Mr.Wang asked us ____________the next day.(  )
A.if we would comeB.if we will come
C.that we will comeD.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Can you tell us what kind of sport you areinterested(感兴趣) in?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Could you tell me          at the meeting?
-Sorry,I don't know.I almost fell asleep during it.(  )
A.what he saysB.what he said
C.what does he sayD.what did he say

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-I′m very tired these days because of studying for the mid-term exam.
-How about _____ music?It can make you_____.(  )
A.listening to; relaxingB.listen to; relaxed
C.listen to; relaxingD.listening to; relaxed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.More and more trees were cut down,_______,many animals are disappearing.(  )
A.In the endB.So thatC.As a resultD.Atlast

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The teacher raised his voice so that we could hear him ________.(  )
A.clearlyB.quietlyC.slowlyD.quickly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I couldn't do it ______your great help.Thanks a lot!(  )
A.withB.withoutC.forD.D

查看答案和解析>>

同步练习册答案