【题目】 All eyes were on Jack Ma. The chairman of Alibaba Group Holding Ltd announced(宣布) that he decided to step down from leading the famous company he founded 20 years ago on Teachers’ Day.
“I still have lots of dreams to go after,” Ma wrote in an open letter last year to announce his leaving. "The world is big, and I am still young, so I want to try new things.”
The 55-year-old businessman showed that he was ready for new things by arriving at his good-bye party dressed up like a rock star.
In fact, his rags-to-riches(白手起家的) story is a good example of doing something different. Visiting the United States in 1995, Ma saw the internet and had the idea of setting up his own trading website. In 1999, he founded Alibaba with a group of friends in a shared apartment, working really hard for years to develop his ideas. With all the challenges, the company slowly brought online shopping business to China.
Although his success has encouraged a number of Chinese tech businessmen. Ma pointed out that the key is having a dream. “It’s the dreams that keep us never afraid of difficulties,” Ma said in a video posted on Sept 9.
Now the successful businessman is looking to focus on education. What can he offer?
“I’m not gonna teach English; I’m not gonna teach business. But I’m gonna teach young people how face challenges,” he told Bloomberg News. Skilled sailors(水手) were never made on calm waters. As Ma said, “Today is cruel. Tomorrow is crueler, But the day after tomorrow is beautiful.”
【1】What did Jack Ma announce on Teachers’ Day?
A.His retirement(退休) from Alibaba.B.His plan to enlarge his online business.
C.His dream of becoming a rock star.D.His plan to return to teaching.
【2】What does Paragraph 4 mainly talk about?
A.The important role of Alibaba.
B.How Ma got the idea for his business.
C.How Ma encourages others to do something different.
D.Difficulties Ma went through to found Alibaba.
【3】What does Ma think dreams mean to us?
A.Dreams can guide us to get further education.
B.Dreams can give us confidence and power to face the challenges.
C.Dreams can push us to set up new businesses.
D.Dreams can lead us to help others more.
【4】Jack Ma wants to focus on education because _________.
A.he wants to teach more people how to do business
B.he was tired of being in control of the big company
C.he hopes to encourage more young people to go for their dreams
D.he wants to make money in education field(领域)
【5】The underlined sentence in the last paragraph could possibly mean _________.
A.Practice makes perfectB.Confidence is the key to success
C.Good conditions can’t help people grow and learnD.Challenges help us to develop new abilities
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】
本文是一篇记叙文,主要介绍了著名人物马云教师节宣布离开阿里巴巴,讲述了马云的历程,马云辞职之后准备教年轻人如何面对挑战。
【1】细节理解题。根据第1大段“All eyes were on Jack Ma. The chairman of Alibaba Group Holding Ltd announced(宣布) that he decided to step down from leading the famous company he founded 20 years ago on Teachers’ Day.”马云在教师节宣布他将退出20年前创建的阿里巴巴公司。可知,他计划从阿里巴巴退休。故选A。
【2】主旨大意题。根据第4大段“With all the challenges, the company slowly brought online shopping business to China.”面对重重挑战,这个公司才慢慢将网上购物业带到了中国。可知,主要在讲述创建阿里巴巴的困难。故选D。
【3】细节理解题。根据第5大段“It’s the dreams that keep us never afraid of difficulties,”是梦想让我们永不害怕困难。可知,梦想给我们面对挑战的勇气和自信。故选B。
【4】细节理解题。根据第7大段““I’m not gonna teach English; I’m not gonna teach business. But I’m gonna teach young people how face challenges,””教育能教人们梦想,教人们如何面对挑战。故选C。
【5】词句理解题。根据第7大段““But I’m gonna teach young people how face challenges,” he told Bloomberg News. Skilled sailors(水手) were never made on calm waters.”平静的水面不能创造出优秀的水手。可知水手要敢于面对水面上的挑战,这样才能成长。这也是马云教年经人如何面对挑战的说明。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A: What are you going to do for today?
B: I was thinking of visiting Tom. 【1】
A: Does he know you are coming?
B: Yes, but I told him I'd call him first because I wasn't sure what time I was coming. What about you? 【2】
A: I am not sure yet. 【3】
B: I haven't seen him since he got back from the hospital. I have been hoping to see him.
A: It would be a good idea, if you did call on him. 【4】 Why not give Tom a call to see if he'd like to go over to Jack's?
B: OK. We can have a little party there.
A: 【5】 Remember, Jack is still sick.
A.Maybe we can have a big meal there.
B.He still does not feel well.
C.Maybe we will call on Jack together.
D.I haven't been to his house for a long time.
E.What are you doing today?
F.It will have to be a quiet one.
G.But I haven't had a free day.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Across much of the United States, a warming climate has caused the early arrival of spring. This year is no exception. In parts of the Southeast, spring has arrived weeks earlier than usual and may turn out to be the warmest spring on record.
Apple trees blossoms in March and an earlier start to picnic season may seem harmless and even welcome.
【1】
Rising temperatures in the springtime lead plants and animals to come alive. Across the United States and worldwide, climate has been changing over these years.【2】
Records managed by the USA National Phenology Network and other organizations prove that spring has come earlier the long term.【3】
Blueberries in Massachusetts have flowers three to four weeks earlier than in the mid-1800s. And over a recent 12-year period, over half of 48 bird species have been studied.【4】
Warmer spring temperatures have also led bees, moths and butterflies to appear earlier than in recent years. Similarly, species like frogs and bears wake up from hibernation earlier in warm springs.【5】When species that depend on one another don’t respond to changing conditions at the same time, the number of them will get smaller.
根据短文内容,从短文后选出能填入空白处的最佳选项。
A.It is affecting the arrival and interactions of plants, animals, insects and more.
B.All species don’t respond to warming the same way.
C.It shows that they arrived at their breeding(繁殖)grounds up to nine days earlier than before.
D.For example, the common yellow lily flowers come out nearly a week earlier in the Appalachian Mountain area than it did 100 years ago.
E.But the early arrival of springtime warmth has many downsides for the natural world and for humans.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据情景提示,完成下列各题。
【1】你想说你宁愿看足球比赛而不愿看电视剧,你可以这样表达:
I would____________________________________________________________.
【2】你想请求对方教你如何下中国象棋,你会这么说:
Could you___________________________________________________________?
【3】你想表达电视对人们的生活有着巨大的影响,你会这样说:
Television has________________________________________________________.
【4】你想知道对方的教练是个性格什么样的人,你可以这样问:
____________________________________________________________________?
【5】你想知道对方更喜欢哪种影片,动作片还是喜剧片,你会这样问:
____________________________________________________________________?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】句子翻译
【1】这间书房常被我们用作会议室。
________________________________________________________________________
【2】她为自己有音乐天赋而自豪。
________________________________________________________________________
【3】如果有危险,你首先会做什么?
________________________________________________________________________
【4】是否要接受这个挑战取决于你的勇气和智慧。
________________________________________________________________________
【5】这趟两天的云南之旅让我们近距离观察了大自然之美。
________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Many people are happy to go out for dinner on New Year’s Day, ________kids.
—So they are.
A.mostlyB.especiallyC.usually
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Mrs. Zhang was sent to teach English in a poor mountain village last year.
—She said she would never forget some pleasant________ while working there.
A.exhibitionB.expressionsC.experiences
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】My husband________me flowers every week before we got married, but now he never________.
A.sent; doesB.sends; doesC.was going to send; doD.sent; do
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com