精英家教网 > 初中英语 > 题目详情


I like volleyball and I have a volleyball. I often take it to school and play it with my friends. It’s fun.
— Sally

Sports are good for me. I like sports. I’m in the school sports club. I often play sports in the club.
— Jim

My favorite sport is soccer. I have eight soccer balls in my room. I often play soccer with my father. He is a soccer player (运动员).
— Barry

My favorite sport is basketball. Basketball is  interesting. I have three basketballs. I also have a ping-pong ball and two volleyballs.But I don’t have soccer balls. I think(认为)soccer is for boys, not for girls.  — Anna

  1. 1.

    Sally often plays volleyball with her __________

    1. A.
      friends
    2. B.
      father
    3. C.
      cousin
    4. D.
      brother
  2. 2.

    What’s Barry’s favorite sport?

    1. A.
      Volleyball
    2. B.
      Soccer
    3. C.
      Basketball
    4. D.
      Ping-pong
  3. 3.

    __________ is in a sports club

    1. A.
      Sally
    2. B.
      Barry
    3. C.
      Jim
    4. D.
      Anna
  4. 4.

    Anna has __________ volleyball(s)

    1. A.
      four
    2. B.
      three
    3. C.
      two
    4. D.
      one
  5. 5.

    Which of the following is true (下列哪项陈述是正确的)?

    1. A.
      Sally thinks soccer is fun
    2. B.
      Barry’s brother is a soccer player
    3. C.
      Jim doesn’t like sports
    4. D.
      Anna doesn’t like playing soccer
ABCCD
试题分析: 本段是Sally、Barry、Jim和Anna四名的自我介绍。他们都很喜欢运动,但喜欢不同的球类,你想了解他们都喜欢哪些球类运动吗?那就快来读一读吧。
1.细节理解题。根据 Sally 说的I often take it to school and play it with my friends. ( 我经常和朋友一起打篮球)可知选A。
2.细节理解题。根据Barry说的 My favorite sport is soccer. (我最喜欢的运动是足球。).可知选B。
3.细节理解题。根据Jim 说的I’m in the school sports club. ( 我是学校体育俱乐部的成员。)可知选 C。
4.细节理解题。根据Anna 说的 I also have a ping-pong ball and two volleyballs. ( 我也有一个乒乓球拍和两个排球。)可知选C。
5.推理判断题。根据Anna 说的 I think soccer is for boys, not for girls.(我认为足球适合男孩,不适合女孩。)可知选 D(Anna不喜欢踢足球。)。
考点:故事类短文阅读。
练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:同步题 题型:阅读理解

阅读理解
       I'm a boy. My name is Robert.' I'm fifteen years old. My birthday is March 6th.  I like vol]eyball.
       I'm Mary. I'm an English girl. I'm sixteen. I was born(出生) on May 4th. I like singing.
       My name is Wang Gang. I'm Wang Ping's brother. I'm a Chinese boy. I'm fourteen. My birthday
is February 1st. I like running.
1. Who is 15 years old?                                
A. Robert.        
B. Mary.              
C. Wang Ping.      
D. Wang Gang.
2. Mary's birthday is       _____ .
A. March 6th      
B. February lst        
C. May 4th            
D. May 16th
3. Wang Gang is________.
A. a Chinese boy  
B. a Chinese girl    
C. an English boy    
D. an English boy
4.                 is Wang Ping's brother.
A. Robert        
B. Mary              
C. Mary's brother    
D. Wang Gang
5. Mary likes _________.
A. playing volleyball  
B. singing
C. playing the piano  
D. running

查看答案和解析>>

同步练习册答案