精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.The Doll and the White Rose
I was walking around in a mall,when I saw a cashier (收银员) hand a little boy some money back.The cashier said,"I'm sorry,but you don't have enough money to buy this(31)B."The little boy seemed very disappointed.
I walked toward him and asked him who he wished to give the doll to."It's the doll that my sister wanted so(32)Cfor Christmas.She was sure that Santa Claus would bring it to her.But Santa Claus can't bring it to her where she is now.I have to give the doll to my mommy so that she can give it to my sister when she goes there."His eyes were so(33)A."My sister has gone to be with God.Daddy says that Mommy is going to see God very soon too,so I thought that she could(34)Athe doll with her to give it to my sister."
My heart nearly stopped.The little boy looked up at me and continued,"I told Daddy to tell Mommy not to go yet.I need her to wait until I come back from the mall."
I quickly(35)Dfor my wallet and said,"Suppose we check again,just in case you do have enough money for the doll."
"OK,I hope I do have enough,"he said.I put some of my money with his without him(36)Band we started to count it.There was enough for the doll and even some spare money.
Surprisingly,the little boy cried,"Thank you God for giving me(37)Cmoney!"Then he looked at me and added,"I asked last night before I went to sleep for God to make sure I had enough money to buy this doll,so that Mommy could give it to my sister.He heard me!I also wanted to have enough money to buy a white(38)A for my mommy,but I didn't dare to ask God for too much.But he gave me enough to buy the doll and a white rose!"
Then I(39)Dtwo days before a local newspaper reported an accident in which a woman and a little girl were badly injured.The little girl died right away,and the mother was left in a critical state.Was this the family of the little boy?
Two days after I met the little boy,I read in the(40)Cthat the woman had passed away.I couldn't stop myself from going to the funeral.Teary-eyed,I felt that my life had been changed forever.
31.A.shirtB.dollC.carD.dress
32.A.quicklyB.happilyC.muchD.strongly
33.A.sadB.brightC.blindD.big
34.A.takeB.bringC.carryD.buy
35.A.caughtB.lookedC.receivedD.reached
36.A.givingB.seeingC.lookingD.thinking
37.A.basicB.usefulC.enoughD.warm
38.A.roseB.rabbitC.basketD.glove
39.A.thoughtB.spentC.recognizedD.remembered
40.A.novelB.magazineC.newspaperD.book

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了作者看见一个男孩想给死去的妹妹买布娃娃作为圣诞礼物,但是钱不够,作者在男孩不注意的情况下给了男孩一些钱,完成了男孩的心愿.作者也因此受到了极大的震动.

解答 31  B 考查名词.根据文章下文"walked toward him and asked him who he wished to give the doll to.""可知这里指的是小男孩没有足够的钱买布娃娃.故选B.
32  C 考查副词.根据文章上文"The cashier said,"I'm sorry,but you don't have enough money to buy this(31)."The little boy seemed very disappointed."可知小男孩在得知自己的钱不够买布娃娃的时候,他看上去很失望.所以此处应该指的是因为他的妹妹非常想要一个布娃娃,所以买不起,他觉得很失望.故选C.
33  A 考查形容词.根据文章下文"My sister has gone to be with God.Daddy says that Mommy is going to see God very soon too,"可知因为妹妹已经去世了,而妈妈不久也会离世,所以小男孩的眼神显得很伤心.故选A.
34  A 考查动词.根据文章上文"I have to give the doll to my mommy so that she can give it to my sister when she goes there.""可知小男孩想着把布娃娃给妈妈,这样就可以让妈妈把布娃娃拿给妹妹了.所以此处指的是小男孩认为妈妈会把布娃娃拿去给妹妹.故选A.
35  D 考查动词.根据文章下文"Suppose we check again,just in case you do have enough money for the doll.""可知作者对小男孩说再数一遍,以防有足够的钱可以来买布娃娃.所以此处"I quickly(35)for my wallet and said"指的应该是作者迅速的摸出钱包想要为小男孩付钱.故选D.
36  B 考查动词.根据文章下文"There was enough for the doll and even some spare money."可知有足够的钱买布娃娃并且还多了一些其余的钱.所以此处"I put some of my money with his without him(36)and we started to count it."结合语境应该指的是作者在小男孩没有看见的时候就把自己的一些钱和小男孩的放在一起,并和他一起数.故选B.
37  C 考查形容词.根据文章下文"I asked last night before I went to sleep for God to make sure I had enough money to buy this doll,"可知此处指的是小男孩感谢上帝给了他足够的钱.故选C.
38  A 考查名词.根据文章下文"But he gave me enough to buy the doll and a white rose!""可知此处指的是小男孩有足够的钱为妈妈买一朵白色的玫瑰花.故选A.
39  D 考查动词.根据文章下文"two days before a local newspaper reported an accident in which a woman and a little girl were badly injured."可知这里是在说两天前的一场事故,所以此处这是作者想起来、记起来的.故选D.
40  C 考查名词.根据文章上文"Then I(39)two days before a local newspaper reported an accident in which a woman and a little girl were badly injured."可知这个事故是在报纸上面报导的.所以此处指的是两天以后作者读了报纸知道小男孩的妈妈去世了.故选C.

点评 完形填空题需先浏览一遍全文,掌握文章大意,结合前后文语境,以及语法形态,推测出正确的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I don't like light music because it makes me ____ sleepy.(  )
A.to feelB.feelingC.feelD.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.When the man awoke,he found that the window was open and it ____ heavily.(  )
A.rainsB.was rainingC.will rainD.has rained

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.你希望了解更多关于Helen Woods的情况,请根据以下提示向她提两个问题,把问题写在答题卷.
12.海南那时的天气热吗?WasithotinHainanatthattime?
13.你们在那儿呆了几天?Howlongdidyoustaythere?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.毕业前的班会上,老师想让大家畅所欲言,谈谈三年来的收获以及感想.下面表格是老师要求你谈到的三个方面,请根据表格内容,写一篇短文,来谈谈吧!

About studylearn…; improve…
About friendsmake friends…; get along with…
About future
要求:1.短文须包括所有提示和你补充的内容;
2.短文中涉及的三个要点都要适当发挥;
3.短文中不得涉及真实的人名、校名和地名;
4.词数:80个左右(已给出的开头和结尾不计入总词数).
Hello,everyone,
I have a lot of things to share with you.First,I want to talk about my study.During the past three years,I have learned many subjects,like English,maths and so on.I study hard,and many of my subjects have improved.
Second,I'd like to say something about making friends.I have made many friends,we often help and learn from each other,and we get along well with each other.
At last,I want to tell you about my future.I like helping people,so I think I can be a doctor when I grow up.That is my dream.

That's all.Thank you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Oh,your clothes are wet through.It must be raining ______.(  )
A.loudlyB.hardlyC.heavilyD.clearly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.This watch can't work ____.It needs to be repaired.(  )
A.mostlyB.hardlyC.normallyD.nearly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-We            a party next weekend.I hope you can come.
-Thank you for inviting me.(  )
A.haveB.will haveC.hadD.would have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.There are many things we need to know that we do not learn at school.For example,if we want to use our money wisely,we need to shop carefully.We need to know how to compare the prices of things in different shops.We need to be able to compare the quality of different brands(品牌).We need to know how to make a choice when we shop.
    Knowing how to make such choices is a"life skill",and we need these skills if we are to live useful and happy lives.
    Some of these choices are small.For example,will I take an apple for lunch or a pear?Will I go to school by bus or on foot?Will I wear the red T-shirt or the blue one to the movies?Other choices are more important.For example,will I eat healthy food for lunch or will eat junk food because it is tastier?Will I work hard in all my classes or will I only work hard in the classes I enjoy?We make choices like this every day.
    We have to realize that the choices we make can affect the rest of our lives.Just as importantly,our choices can also affect other people.The next time you decide to waste time in class,play a joke on someone or talk loudly at the movies,think about this:who else does your choice affect?
49.The main idea of this passage isA.
A.it's important to make the right choices
B.it's important to know how to compare prices
C.it's important to know how to shop carefully
D.we learn everything we need to know at school
50.Which of the following statement is TRUE?C
A.We need to go to different shops before we buy something.
B.The prices in different shops must be different.
C.If we shop carefully,we can use our money wisely.
D.We don't need to compare the quality of different brands.
51.We need"life skills"C
A.to know how to shop carefully
B.to compare brands and prices
C.to live useful and happy lives
D.to learn things at school
52.Which of the following choices is more important than the others?B.
A.Which fruit to take for lunch
B.Which subjects to work hard at
C.Which T-shirt to wear to the movies
D.How to get to school
53.From the passage we know that your choice affectB
A.you and your parents    B.you and other people
C.lots of other people      D.everybody except you.

查看答案和解析>>

同步练习册答案