【题目】 As we know,Meizhou Island is a famous place of interest in Putian.My pen pal,Sam,from Australia would like to visit it very much.He is coming here for a holiday next week.He is planning to stay here for seven days.He has never been to Putian before,so he needs to know something about it.The weather is the most important thing that he would like to know.He wants to know what he should get ready for the trip and what kinds of clothes he has to take with him.Here is the five-day weather report for Putian.
Date | Weather | Temperature |
July 1st |
| 27-35℃ |
July 2nd |
| 26-33℃ |
July 3rd |
| 26-32℃ |
July 4th |
| 28-36℃ |
July 5th |
| 29-37℃ |
【1】How long will Sam stay in Putian?
A. Two days.B. Five days.
C. A week.D. A month.
【2】What information does Sam most want to know?
A. The food in Putian.B. The history of Putian.
C. The traffic in Putian.D. The weather in Putian.
【3】What will the weather be like on July 5th?
A. Sunny.B. Cloudy.
C. Windy.D. Rainy.
【4】On July 3rd,the highst temperature is____.
A. 26℃B. 28℃
C. 32℃D. 36℃
【5】What do you think Sam should wear when he stays in Putian?
A.
B.
C.
D. ![]()
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
文章大意:梅州是莆田一个著名的景点,我的笔友萨姆要来这儿旅游一周,他以前从来没有来过莆田,所以他需要了解一下这里的天气,以便为旅行做准备,我介绍了其中五天的天气情况。
【1】细节理解题。根据文章内容He is planning to stay here for seven days.可知,他计划在这里呆七天,即一周,故答案选C。
【2】细节理解题。根据文章内容The weather is the most important thing that he would like to know. 可知天气是他需要知道的最重要的事情,故答案选D。
【3】细节理解题。根据天气预报表的内容可知,7月5日为晴天的意思,故答案选A。
【4】细节理解题。根据天气预报表的内容可知,在7月3日最高温度为32摄氏度,故答案选C。
【5】推理判断题。根据天气预报表的内容可知,这几天最低气温为26摄氏度,最高气温为37摄氏度,属于高温。故推断Sam应该在那儿穿着短袖较为适宜。故答案选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 假设你是李杰,你的英国笔友Tom想了解你本周末的计划。请根据下面的图文提示,写一封60词左右的邮件,向Tom介绍你周末将要做的事情。邮件的开头已给出,不计入总词数。
The Weekend Plans | ||
Time | Saturday | Sunday |
In the morning |
|
|
In the afternoon |
|
|
In the evening |
|
|
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用所给单词的适当形式填空,未提供单词的根据上下文填入适当的词。Mary's secret![]()
Mary got home very late these few months. Her parents were very (worry). But when they asked
Ker about that, Mary always had different (excuse). Her father wanted to find out happened to her.
One day after school, Mary's father secretly followed her to a park. Mary sat down . began to paint a picture alone. Her father, stood far away and watched her (paint).
“This little girl comes here to paint every day. I think she (love) painting,” the cleaner there told him. Her father felt sorry, because he had never wanted (understand) what his daughter liked. He and his wife thought painting was waste of time and never supported her. They thought Mary should focus more her studies, especially science. They only wanted to make her a doctor or an engineer. Now he realized what Mary liked
(much) of all her subjects. Her father was moved and changed his mind.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What’s your family rule?
—I can’t play after school.I ________ do my homework first.
A.can
B.have to
C.don’t
D.can’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Travelling is an exciting and relaxing thing. It is easy to travel now. It's important to keep healthy. But do you know how to keep healthy on a trip? Here is some advice(建议):
Wear comfortable shoes, a hat and a pair of sunglasses.
Take some medicine with you.
You may have to walk a long way on your trip. So you should have enough time to take a rest during your trip.
Be sure not to eat dirty food or bad fruit. You should go to the big supermarket to buy good food and fruit.
Take bottled(瓶装的) water with you because it is clean and always clean the cover on the bottle. Remember, don't drink too much water before you start.
Take the most important things with you: money, ticket, ID card.
【1】To travel is very ________.
A.excitingB.boring
C.cleanD.sad
【2】You should not ________ before you go.
A.wear sunglassesB.drink too much water
C.take your ID cardD.wear shoes
【3】You should drink bottled water because it is ________.
A.cheapB.expensive
C.cleanD.dirty
【4】Why should one have a good rest?
A.Because he is bored.
B.Because he is hungry.
C.Because he may walk a long way.
D.Because he is thirsty.
【5】You should ________ on the trip. It is very important.
A.walk fastB.eat too much
C.climb the mountainD.keep healthy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】You look too tired. Why not______a rest?
A.stop to have B.to stop having
C.stop having D.to stop having
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解![]()
Many students want to give gifts to their teachers, and they often wonder what gifts to give to their teachers. After almost two decades as a teacher, here are some thoughts.
First, not giving your teacher anything is perfectly fine. Teachers do not expect to receive a gift and are often surprised when they receive a gift. Believe it or not, the gift that a teacher receives (or does not receive) has no influence on his or her opinion of the child. No teacher will ever remember which child arrived at school with a gift and which did not. Trust me. In fact, many schools do not allow teachers to accept gifts from parents, so offering a gift can place a teacher in a difficult situation. As a result, no gift is sometimes just easier for a teacher.
But if you're going to give your teacher a gift, here are a few suggestions:
The best gift I ever received from students was given to me when my daughter was born. Each student in my class bought his or her favorite childhood book and signed the inside cover with a message to Clara. These books were then put into a library and gathered to me after Clara's birth. The books in that library are still some of Clara's favorites today, and we always take a moment to read the messages.
Two things to take away from this: Books make excellent gifts. Gifts for a teacher's children make excellent gifts.
But when it comes to gifts, I believe that the best gift that you can give a teacher is simply a note expressing your appreciation for all that he or she has done for you. I have letters from students that I appreciate (感激) as much as any other object in my life. I read these letters after difficult days in the classroom. They lift my spirits beyond measure.
(1)What does the writer tell us in Paragraph Two?
A.Teachers can just receive gifts secretly.
B.Teachers really hate the policy against gifts.
C.Teachers really appreciate gifts from students.
D.It's quite OK if students don't give teachers gifts.
(2)How did the writer most probably feel when receiving books in the library?
A.Surprised and disappointed.
B.Surprised and angry.
C.Happy but worried.
D.Joyful and moved.
(3)Which of the following may be the best gift for a teacher?
A.The teacher's favorite book.
B.A gift for the teacher's child.
C.A letter of appreciation to the teacher.
D.Some money for the teacher to buy things.
(4)What's the purpose of the passage?
A.To tell parents what gifts teachers like best.
B.To give students tips on giving gifts to teachers.
C.To explain why teachers want to be appreciated.
D.To encourage students not to give gifts to teachers.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I feel tired and sleepy. —Why not stop____ for a while?
A. rest B. to rest C. resting D. rested
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】上海迪斯尼乐园于今年6月16日正式开放,许多孩子打算前往游玩。假如你是一名乐园的志愿者,请你根据下列表格中的要点提示,用英语向孩子们介绍乐园并提醒他们文明游园。![]()
注意:1)词数90左右。短文的开头和结尾已为你写好,不计入总词数;
2)短文须包括所有要点,不要逐词解释,可适当发挥,使短文连贯、通顺;
3)短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
参考词汇:theme n.主题; firework n.烟火
Good morning, children!
As a volunteer from Shanghai Disneyland, I'd like to say something about the park and tell you how to behave well in it.
……
The park is worth your visit. I hope you will have fun.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com