精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.A famous teacher was speaking to the students at our school.He began his lesson by holding up  a 100-dollar bill*.Then he said to the three hundred students,"Who would like this 100bill?"The students began to put up their hands at once.
Then he said,"I am going to give this 100to one of you,but first,let me do this."He then made the money into a ball.Then he said,"Who wants it now?"The students put up their hands again.
"Well,"he said,"What if I do this?"and he dropped it on the floor and stepped on it.He picked up the dirty,crumpled*bill and said,"Who still wants it?"The students put up their hands again.
"My friends,"he said,"you have learned a valuable*lesson today.No matter what I did to the money,you still wanted it because it did not go down in value*,It was still worth 100!"
Many times in our lives,we are dropped,crumpled,and stepped on by the chances we take and the things that happen to us.We feel as if we are worth nothing.But remember,no matter what has happened to you,you will never lose your value:you are always valuable to those people who love you.Your value doesn't come from what you do or whom you know,but WHO YOU ARE.
You are special and valuable.Don't ever forget it!

33.Even though it was dirty,the moneyC
A.still went up in value          
B.was worth nothing
C.didn't go down in value         
D.was still ours
34.We are always valuable to the peopleD
A.who pay us                      
B.who call us
C.who hate us                      
D.who love us
35.Your value doesn't come from what you do butD
A.who you know                     
B.who made you
C.who you remember                 
D.who you are
36.Why did the famous teacher use a $100bill at his lesson?D
A.Because he wanted to make the bill into a ball.
B.Because he used to drop a bill on the floor and stepped on it.
C.Because he was going to give the bill to one of his students.
D.Because he wanted to make the students know what value was.

分析 一个著名的老师在我们学校给学生演讲.他拿着100美元开始上课.然后他对着三百个学生说:"谁想要这100美元?"学生立刻开始举手.
之后他说:"我打算将这100美元给你们中的一位,但是首先,让我做这件事"他将钱揉成球.然后他说,"现在谁想要?"学生再次举起手.
他说:"如果我这样做呢?"他将钱扔在地上脚踩着.他捡起脏了的皱了的钱说"谁还是想要?"学生再次举起手.
他说:"我的朋友们,你们今天已经上了一节珍贵的课,无论你怎样对这张钱,你仍然想要它,因为它的价值都不会因此而减少,它还是100美元"
在我们的生活中,很多时候,那些发生在我们身上的事情以及我们所做的事情可能会让我们感觉郁闷,消沉.我们觉得仿佛我们一文不值.但请记住,无论发生了什么事情,你永远不会失去你的价值:对于爱你的人来说,你总是最贵重的.你的价值不来自于你做了什么或你知道谁,而是你是谁.
你很特别很有价值,永远不要忘记它.

解答 33.答案:C.细节理解题.根据第4段中的No matter what I did to the money,you still wanted it because it did not go down in value可知无论你怎样对这张钱,你仍然想要它,因为它的价值都不会因此而减少,故选C.
34.答案:D.细节理解题;根据第5段中的you are always valuable to those people who love you对于爱你的人来说,你总是最珍贵的,故选D.
35.答案:D.细节理解题;根据第5段中的Your value doesn't come from what you do or whom you know,but WHO YOU ARE你的价值不在于你做了什么或者你认识谁,而是你是谁.故选D.
 36.答案:D.主旨大意题;通读全文可以看出,老师利用这张百元大钞作"教具",其目的是想告诉同学们,无论你怎样折腾这张百元大钞,它的价值都不会因此而减少.老师是想让学生知道价值是什么,所以答案选D最佳.

点评 每个人都有自己习惯的做题方法,不能说哪种方法更高明,要大家纷纷仿效.一种方法是先快速浏览问题,然后带着问题通读全文,了解文章的大概内容,这一遍要快,不理解的地方跳过,然后做题.这时我们心中已大概知道答案的分布,跳过无关部分,快速找到答案所在处,仔细阅读,反复推敲,直到选出正确答案.可以用直接法和排除法相结合选择答案,排除法是四个选项都看,逐一排除选项,选出正确答案.这种方法可提高正确率,但花费的时间较长.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:任务型阅读

根据短文内容,用正确的信息填空,完成表格,每空一词。

Mrs Lin: I have a 15-year-old daughter ( 女儿) named Mary. She is tall and slim with long hair and big eyes. She looks very beautiful. She can sing and dance very well. But she spends too much time on computer games. Sometimes she plays them without dinner. She does her homework quickly ( 很快地), but there are many mistakes ( 错误). She doesn’t do well in her lessons now. When I talk to her, she doesn’t listen to me! What shall I do? [来Mrs Liu: My son Paul is a good boy. He studies hard and is good at all his lessons. But it’s really difficult to stop my son from eating snacks. Between meals, he always eats some candy, cakes and ice cream. He is not very tall but looks very fat. I worry about his health. How can I help him?

Mrs Lee: My13-year-old boy, Jacky, is tall and thin. He is always a good student at school. But he doesn’t exercise very often. He likes reading very much. He can read books in his bedroom for the whole day. He has few friends. I want him to go out to play with his classmates, but he often says,“I just want to read my books. ” What can I do?

Names

Appearance(外貌)

Be good at

Problems (问题)

Mary

Tall, 1._______, and 2._____ with long hair and big eyes.

Singing and3.____.

Plays computer games too 4._______.

Doesn’t do well in her 5.________.

Paul

Short and 6.___.

All his lessons.

Always eats too many 7.__________.

Jacky

Tall and thin.

Enjoys8._________.

9.________ plays sports.

Has few 10.____________.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The leadersdidn't find (才发现) the silly mistakes until the end of 2013.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.A:Spring is coming.The weather is getting warmer and warmer.
B:Yes,(59)what nice weather it is!I really want to go to school and enjoy the time in class.But I have to stay at home for (60)another two weeks because of my broken leg.
A:Two more weeks?I am sorry to hear that.Is your leg better than before?
B:Yes,but I have to see the doctor in (61)order to change the medicine on the leg at times.
A:How (62)often do you go to the hospital?
B:Three times a week.
A:Is it very far (63)from your home to the hospital?
B:It's about a 10-minute walk.But my father has to carry me on his back to go downstairs and upstairs.I feel very sorry about that.
A:Wow,really hard work!By the way,what's you (64)weight?
B:I am nearly 60kilos heavy.I don't know what I can do to show my appreciation to my parents.
A:The love from our parents is just like a huge umbrella,(65)keeping the wind and rain away from us.
B:Yes,nothing can express my grateful feeling to them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Doing eye exercises is good for you to keep youreyesight.(视力)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Once upon a time,a man beat his 5-year-old daughter for using up the family's only roll of expensive gold wrapping paper.Money was too little,and he became even more upset when on Christmas Eve,he saw that the child had pasted the gold paper so as to decorate a shoebox to put under the Christmas tree.
However,the next morning the little girl,filled with excitement,brought the gift box to her father and said,"This is for you,Daddy!"
23As he opened the box,the father was embarrassed by what he had done.
But after he opened it,he found it was empty and again his shouted at her."Don't you know,young lady,"he said angrily,"When you give someone a present there's supposed to be something inside the package!"
The little girl looked up at him with tears in her eyes and said,"Daddy,it's not empty.I blew kisses into it until it was all full."
The father was too sorry about it.He fell on his knees and put his arms around his lovely little girl.He begged her to forgive him for his unnecessary anger.
24An accident took the life of the child only a short time later.
It is told that the father kept that little gold box by his bed for all the years of his life.Whenever he was discouraged or faced difficult problems he would open the box,take out an imaginary kiss,and remember the love of this beautiful child who had put it there.
In a very real sense,each of us as human beings have been given an invisible golden box filled with unconditional love and kisses from our children,family,friends and God.
There is no more precious possession anyone could hold.

A.根据短文内容简要回答问题.
111.Why did the man beat his daughter?Because she used up the family's only roll of expensive gold wrapping paper.
112.Did the father keep the box or throw it away after his daughter died?He kept the box all his life.
B.将短文中划线的句子译成汉语.
113.当他打开盒子时,他为自己做的事感到很尴尬.
114.不久以后,一个事故夺走了这个孩子的生命.
115.请给短文拟一个适当的英文标题.An empty box filled with love and kisses..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The Yangtze River is thethird/θ?:d/longest river in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---Whose bike is this?
---It's______.My grandpa bought it for me as a birthday present.(  )
A.hisB.mineC.hers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年湖北云梦县下辛店中学八年级12月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

I think Liu Mei sings best in our class. No one else sings .

A. goodB. wellC. betterD. best

查看答案和解析>>

同步练习册答案